Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

Megszólalt a szállodából meztelenül kiugrott férfi édesanyja

Szeged - Mi történt a szállodai szobában a fia halálát megelőző két órában? Erre a kérdésre szeretne leginkább választ kapni az édesanya, akinek a fia egy évvel ezelőtt meztelenül kizuhant egy fővárosi szálloda erkélyéről. Törökné Szél Anna eddig nem beszélt a tragédiáról, most lapunknak adott exkluzív interjút.

Jövő héten lesz egy éve, hogy egy fővárosi szálloda ötödik emeleti erkélyéről meztelenül zuhant ki egy férfi a Rákóczi útra. Az ügy óriási sajtóvisszhangot váltott ki, főleg, miután kiderült, hogy Török Szabolcs a Feldmár Intézet harmadik embere volt. Sokan megszólaltak akkoriban az ügyben, kivéve a szegedi fiatalember édesanyját. Lapunknak most adott exkluzív interjújában elmondta: még mindig nagyon sok a tisztázatlan körülmény fia halálával kapcsolatban.

Megszakított minden kapcsolatot

– Szabolcs 2012 tavaszán vált el a feleségétől. Ez annyira megviselte, hogy szakember segítségét kérte. Azt mondta, a legjobbat akarja, ezért a Feldmár Intézet igazgatóját, Büky Dorottyát kereste fel, akihez egyéni terápiára járt – kezdte történetüket Törökné Szél Anna.

Megszólalt a szállodából meztelenül kiugrott férfi édesanyja – egy év után sincs toxikológiai eredmény Mi történt az utolsó két órában?

Anna mindennap gyertyát gyújt fiáért. Egy év elteltével sem tudja, miért kellett a 29 éves férfinak meghalnia. Fotó: Frank Yvette
Anna mindennap gyertyát gyújt fiáért. Egy év elteltével sem tudja, miért kellett a 29 éves férfinak meghalnia.
Fotó: Frank Yvette

– Egy évvel később Szabi kezdett megváltozni. Megszakított minden kapcsolatot szegedi barátaival, sőt a családdal is. Azt mondta, a terápiájához elengedhetetlen, hogy minden szálat elvágjon, ami a problémájához köti. Nem vesztünk össze, egyszerűen csak hátat fordított nekünk – emlékezett vissza Törökné Szél Anna.

A 28 éves fiatalembert már pár hónappal azután, hogy kapcsolatba került Büky Dorottyával, felkérték, hogy dolgozzon a Feldmár Intézetben. Stratégiai igazgatóként a harmadik ember lett. Az ő feladata volt, hogy felépítsék az intézetet, amely lelki krízishelyzetben lévők segítésével foglalkozik. Születésnapján is együtt volt a szállodai szobában Feldmár Andrással, valamint Büky Dorottyával.

Nincs új információ

Az ügyben szerettük volna megszólaltatni Feldmár Andrást és Büky Dorottyát, de a Feldmár Intézet kommunikációs vezetője, Németh Bori azt mondta, nem szeretnének már ebben az ügyben nyilatkozni. Mint mondta, nincs új információjuk, a sajtóban való üzengetésnek pedig nem látják értelmét. Az Országos Rendőr-főkapitányságnak is feltettük kérdéseinket arra vonatkozóan, hogy egy év alatt miért nem sikerült a toxikológiai vizsgálatot elvégezni. Válaszlevelükben arról tájékoztattak, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság Rendkívüli Haláleseti Osztálya folytat közigazgatási hatósági eljárást az ügyben. A vonatkozó jogszabályok alapján bővebb tájékoztatást azonban nem áll módjukban adni.

Idegen fogta a kezét

– Két órát töltöttek együtt a szobában. A mai napig nem tudom, mi történt ez idő alatt – mondta az édesanya. – Egy biztos: ott voltak mindketten, amikor Szabi kiugrott, de egyikük sem próbálta megállítani. Azt mondják, nem látták, mire készül, márpedig abban a szobában minden zugot be lehet látni.

A toxikológiai vizsgálatnak egy év elteltével sincs még eredménye, így nem tudni, volt-e tudatmódosító szer Szabolcs szervezetében. Az édesanya azt sem érti, miért nem nézett ez a két ember a szemébe a tragédia után. – Tudták, hogy elindultunk Szegedről, mégsem vártak meg. Ráadásul egy idegen fiú fogta Szabi kezét, mialatt haldoklott, pedig ők is ott voltak – sírta el magát. Ennél már csak a fia öngyilkossága utáni sajtónyilatkozatok bántották jobban.

Nem lehet feldolgozni

– Büky Dorottya egy interjúban úgy fogalmazott: „odahívott minket a jól kitalált, megrendezett színházába egyfajta biodíszletnek". Szerinte Szabi direkt csalta őket a szállodába, hogy belekeverje őket ebbe az ügybe. Még a lányomat is rávették, hogy adjon interjút, és abban tisztázza őket, egyúttal beszéljen inkább arról, hogy bátyjának anyagi gondjai voltak. Szabinak mindössze egy autóhitele volt, mégis úgy állították be, mintha súlyos gondjai lettek volna, ami okot adhatott tettére.

Az édesanya két kérdésre szeretne választ kapni: mi történt a szállodai szobában, és miért nem akadályozta meg ez a két ember fia öngyilkosságát.
– Pár órával a tragédia után beszéltem Büky Dorottyával. Akkor annyit mondtam neki, elvette tőlem a fiamat, és nem vigyázott rá. Később egy levelet küldött, amiben azt írta, oldanunk kéne a köztünk lévő feszültséget. De ez nem feszültség, ami bennem van. Ezt a fájdalmat nem kívánom senkinek. Soha nem lehet feldolgozni, ezzel meg kell tanulnom együtt élni. És addig küzdök, amíg kiderítem a teljes igazságot.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét ˝migráns baba˝ született Szegeden

Több mint 500 határsértőt és embercsempészt fogtak a határrendészek és a készenléti rendőrök 2 nap alatt. Tovább olvasom