Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Megszólalt a táskás fiú lelkiismerete

Szeged – Főként idős nők kezéből tépte ki a táskát egy fiatalember Szegeden az elmúlt egy hónapban. Az éppen 18 éves fiatalember azután bukott le, hogy „megszólalt a lelkiismerete" és visszavitte a lopott igazolványokat az egyik sértettnek.
Több feljelentés érkezett az elmúlt időszakban a Szegedi Rendőrkapitányságra arról, hogy egy fiatalember a város különböző pontjain főként idős asszonyok kezéből tépte ki a táskát. Miután megszerezte a zsákmányt, elfutott. Egyik alkalommal járókelők is megkergették, így akkor nem járt sikerrel, de végül el tudott menekülni. Két alkalommal olyan erőszakos módon lépett fel az általa megtámadott idős emberekkel szemben, hogy cselekménye már rablásnak minősül.

Az egyik eset után jelentkezett egy nő a Szegedi Rendőrkapitányságon, aki elmondta, hogy egy furcsa dolog történt vele, ugyanis egy fiatalember visszavitte a tőle ellopott okiratokat. A srác nem mutatkozott be, néhány dolgot mondott csak el magáról, többek között azt, hogy Valentin napkor töltötte be a 18. életévét. A nyomozók a tanú által közölt adatok alapján megállapították a gyanúsított személyazonosságát, ami után a rendőrök a fiatalembert egy építkezésről előállították.

Kihallgatása során azt mondta a rendőröknek, hogy azért vitte vissza az okiratokat, mivel „megszólalt a lelkiismerete", sőt szintén erre hivatkozva elismerte, hogy további kilenc nőt is ő támadott meg Szegeden. A zsákmányolt pénzt elköltötte, a táskákat benne az okiratokkal és a bankkártyákkal pedig kukákba dobta.

A Szegedi Rendőrkapitányság a fiatalember ellen két rendbeli rablás, nyolc rendbeli lopás és közel negyven egyéb más bűncselekmény miatt indított büntetőeljárást. A garázdaság miatt már büntetett fiatal felnőttet őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Olvasóink írták

 • 10. howatowabb 2012. március 29. 10:38
  „Rendben, induljunk el ezen az úton. Munka kellene. Hm. Mire alapozza, hogy nincs?
  JA! Mert valóban nincs. Tapasztaltnak se! Kezdőnek se! Folyamatosan tájékozódom, képzés sincs a MK. Központ által, alig közvetít állás miatt. Áll minden. Akkor már iskola!
  Persze, a családi indíttatás sokat tesz, és állítom, ilyet sok fiatal nem tesz.
  Ennek a fiatalembernek személyesen hallottam az esetét, ahogyan rabolt. Az egyik idős hölgy észrevette, hogy mire készül, melle előtt SZORÍTOTTA a táskáját, és menekült előle! Mégis kiszaggatta a karjai közül. Jó helyen lesz, remélem morcosan néznek rá egy ideig. Azt gondolják ezek az aranyifjak, hogy ez a menő, s nekik, mindent szabad!”
 • 9. Emberségetavilágnak 2012. március 29. 08:48
  „6. howatowabb 2012.03.28. 16:37
  Hidd el, a garázda elemekkel szemben semmiféle fék eszköze nincs az iskolának.
  A gyermekjog mindenekfelett érvényesítése érdekében megfosztották az oktatási intézményeket a nevelési, fegyelmezési jogtól.
  Ha ez az ifjú titán még iskolába járt volna, lehet, hogy a diáktársait is, a pedagógusait is terrorizálta volna.
  Van lelkiismerete, annak örülök, de ha bevarrják, akkor ott bent majd kigyógyul belőle. :(
  Lehet, hogy azért vitte vissza a táskát, mert már van munkahelye, keresete, képes önállóan gondoskodni magáról. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy a munka a kulcs.
  Az iskola oktatási intézmény és nem arra való, hogy odajárjon kallódni 18 éves koráig a gyerek.
  A veszélyeztetett gyerekek kiszűrésére van szakpedagógusa minden iskolának, együttműködnek az illetékes védőnői hálózattal és a gyámhivatallal. A családi hátteret az iskola nem tudja rendbe szedni.”
 • 8. nagypappa 2012. március 29. 04:18
  „Ennek a fiúnak még nem fejeződött be a tankötelezettség.
  Most fog még csak tanulni igazán.”
 • 7. SP 2012. március 28. 22:58
  „Az a baj,
  hogy 18 év tankötelezettség sem oldja meg az fiatalkori bűnözést.”
 • 6. howatowabb 2012. március 28. 16:37
  „Igen. Én úgy látom, hogy aki link, arra eddig az iskola jól- rosszul féket tett. Most 2 évvel hamarabb veszi le a kezét róluk, hidd el, sokkal többen lesznek! Természetesen eddig sem tudott megakadályozni mindent, de tett azért, hogy kötelezően ott tartsa. Olyan eszközökkel a kezében, hogy családi pótlék megvonás, jegyző felé jelentés... Akinek kallódik a gyereke, annak IGENIS nagy segítség az iskola!Ha már " megmentett" egy párat, volt haszna. MOST MI LESZ A KALLÓDÓKKAL?”
 • 5. janoszeged 2012. március 28. 14:36
  „Szerinted, ha hosszabb ideig tanköteles, nem fog lopni?”
 • 4. fili-busz 2012. március 28. 14:29
  „1. Együgyű 2012.03.28. 12:41

  ,,Megszólalt a táskás fiú lelkiismerete ,,
  Ez a fiú többet ér, mint Schmitt Pál köztársasági elefánt bőrű elnökünk?
  OFF.

  Meglepődtünk volna, ha erről is nem a plágiumbotrány jutott volna eszedbe.
  Nagyon frusztrált lehet a lelkivilágod, ha ennyire rányomja bélyegét a mindennapjaidra, a politika?
  Lazítsd el magad, mindenkinek jobb lesz.
  Meglátod.
  Nekünk is.

  :-)”
 • 3. Szerzetes 2012. március 28. 13:46
  „"Két alkalommal olyan erőszakos módon lépett fel az általa megtámadott idős emberekkel szemben, hogy cselekménye már rablásnak minősül." <<< ki tudom úgy tépni valaki kezéből a táskát, hogy az csak lopás legyen?”
 • 2. howatowabb 2012. március 28. 12:44
  „Na! Ezért lesz nagyon jó, hogy 16 év lesz a tankötelezettség! Mennyi ilyen jószág lesz a sok eszével kipenderítve az utcára!”
 • 1. Együgyű 2012. március 28. 12:41
  „,,Megszólalt a táskás fiú lelkiismerete ,,
  Ez a fiú többet ér, mint Schmitt Pál köztársasági elefánt bőrű elnökünk?
  OFF.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Trolik, villamosok, menetrend, költségvetés: vendégünk volt Tóth István Tibor és Dózsa Gábor

Online interjúra hívtuk az SZKT jelenlegi vezetőjét, Tóth István Tibort, és elődjét, Dózsa Gábort. Mindketten elfogadták a meghívást és több mint másfél órán át állták a sarat. Tovább olvasom