Délmagyar logó

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -5°C | 3°C

Megszólalt az eltűnt Juhász Anna édesapja

Szeged - Szerencsejáték miatti tartozás állhat a szegedi Juhász Anna és párja, S. Péter eltűnése mögött. A fiút Németországban egy vonaton igazoltatták, a lányt továbbra is keresik. Juhász János, a lány édesapja nyilatkozott lapunknak az eset körülményeiről.
– Semmit nem tudok, hol lehet a lányom, Péter nem árulja el – mondta letörten az egy hete eltűnés miatt körözött Juhász Anna édesapja. Megírtuk: szeptember 10-én egy szegedi albérletből búcsúlevelet és a kutyájukat hátrahagyva ismeretlen helyre távozott a szegedi 25 éves Juhász Anna és párja, S. Péter. A férfit múlt hétvégén Németországban igazoltatták, tartózkodási helyét a magyar hatóságokkal közölték, majd információink szerint útjára engedték. Juhász János megdöbbent, hogy még mindig semmit sem tud a lányáról, lapunknak mesélt az eltűnés lehetséges okairól.

– A meghallgatásom közben közölték a rendőrök: a lányom eladta tőlünk kapott lakását, valamint hogy több tízmillió forintot is örökölt a feleségem után – vágott a történet közepébe Juhász János. Az elkeseredett férfi elmesélte, felesége közel 10 éve elhunyt; a feleség családjával nem volt felhőtlen a viszonya, az akkor kiskorú Anna lányuk elhelyezése körül is viszály alakult ki a két család között. Később az indulatok elcsendesedtek, János állítása szerint az örökösödési eljárás után boldog kapcsolatban éltek.

Juhász János megdöbbent, hogy még mindig semmit sem tud a lányáról. A szerző felvétele
Juhász János megdöbbent, hogy még mindig semmit sem tud a lányáról.
A szerző felvétele

– Sosem volt szimpatikus Péter. De annyira szerettem a lányomat, hogy elfogadtam a választását – kesergett az apa. Miközben házának udvarán beszélgettünk, szomszédjai is megerősítették: a lányt tisztelettudónak ismerték, az apjával szinte hetente találkoztak, telefonon beszéltek. – Anna többször kért pénzt, hol főiskolára, hol egyetemre, hol albérletre. Amikor tudtam, segítettem; legutóbb szeptember elsején járt nálam, elvitte a bankkártyámat is. Megbíztam benne, hiszen a lányom.

Juhász János egy Szeged környéki házban él, amikor szerdán találkoztunk, feltűnt: a konyhakert ápolt, a szőlő permetezett, gondozott. A kerítést is nemrég festették, a füvet is rendszeresen nyírják. A házban rend, a pincében frissen elrakott savanyúságok, befőttek. A felesége halála után egyedül élő férfi teljesen önellátó lett. – 2007 nyarán ismertem meg Pétert. Nem sokkal később Anna kérte, hogy a fiú lakásvásárlásához vegyek fel 900 ezer forint hitelt, amelynek törlesztéséről ügyvéd előtt papírt is írtunk – magyarázta János, miközben idegesen a sokadik cigaretta után nyúlt. – A fiú nem fizette a részleteket, de a lányom könyörgött, hogy ne jelentsem fel. Így is tettem, megbíztam a gyermekemben.

A történetet hallgatva kiderült: Anna időközben eladta szegedi lakását, miközben azt állította, hogy Pesten tanul, Péterrel egy szegedi albérletbe költözött. – Amikor meglátogatott, mindig mondtam neki: amíg élek, ki tudom segíteni. Nem tudtam az örökségéről, az eladott lakásról, álmomban sem gondoltam, hogy tízmilliók tűntek el a gyerekeknél. A lakásban talált papírok szerint a fiú pókerezett. Emiatt menekültek el az albérletből, ahol több százezer forintos gázszámlát is hátrahagytak. A tulajdonos ezért lefoglalta a gyerek laptopját, tévéjét.

Felmerül a kérdés: ha időközben S. Péter megkerült, és a fiatalok közel 7 éve együtt éltek, miért nem beszélnek a szülők? – Egyszer sem találkozhattam Péter szüleivel, mindig úgy alakult, hogy elkerültük egymást. Péter édesanyja a napokban hívott, hogy visszaadná a lakásban megtalált bankkártyámat, valamint egy másolatot a búcsúlevélről. A lakás tulajdonosa ma 3000 forintot kért, hogy kijelentse a gyereket; tőle tudom, hogy Péter anyja segített az Ősz utcai albérlet bebútorozásában. Az asszony sokkal többet tudott, mint én, de nem mond el semmit – mesélte Anna édesapja. A pár minden pénzét leszedte a számlájáról.
János már rádöbbent: Anna évek óta becsapta. Úgy tudta, lánya Budapesten és Szegeden is egyetemre járt, még a bizonyítványokat is megmutatta.

Juhász Anna
Juhász Anna
– Amikor Péter anyukája felhívott, megkérdeztem: hol van Anna? Azt mondták, nyugodjak meg. Több éve együtt éltek, szerintem Anna ma is Péter közelében lehet. Tőlem nem félhet a lányom, azt szeretném, hogy jöjjön vissza – mondta elcsukló hangon Juhász János.

Keresik Juhász Annát
A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki Juhász Anna tartózkodási helyéről bármilyen információval rendelkezik, hívja a 107-es vagy 112-es segélyhívószámot. A lány körülbelül 175 centiméter magas, vékony testalkatú, 60 kilogramm. Hosszúkás arcú, nagyon rövid barna hajú. Különös ismertetőjele: deréktájékon látható egy életfa nonfiguratív tetoválás, valamint az egyik bokáján egy elefánt, amely egy virágláncon van rajta, mintha bokalánc lenne.

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. nickolett 2012. szeptember 21. 09:40
  „26. lj510126 2012.09.20. 16:41

  Nekem úgy jött le az időbeli sorrend, hogy először a német rendőrök a vonaton igazoltatták a srácot, majd elengedték. Utána a magyar rendőrség szétküldte a fiatalok fényképét a világba, hogy eltűntek, és ezt látva a német rendőrök jelezték, hogy épp a napokban, vagy akár csak egy pár órája látták a vonaton. De lehet, hogy én értettem félre valamit.
  Most meg vagy felbukkan megint valahol, vagy nem, de valószínűleg keresik, hogy megkérdezzék tőle, hol a lány. Nehéz elképzelni, hogy ne próbálják újra megtalálni. (Esetleg már meg is van, csak még nem kötötték az orrunkra.)”
 • 31. info 2012. szeptember 21. 06:50
  „27. DMagóg 2012.09.20. 16:49 -lájk”
 • 30. booo 2012. szeptember 20. 20:07
  „Szerintem kinéztek valahol egy helyet (mondjuk Angliában) és nem együtt, hanem külön odautazva akartak új életet kezdeni, minden adósságot hátrahagyva!
  De szomorú hogy ilyenek vannak!”
 • 29. Lámpion 2012. szeptember 20. 19:35
  „Az ID Discovery tele van ilyen esetekkel.
  A sablon szerint ilyenkor csak a lány lesz öngyilkos, a fiú lelép,
  és ezáltal megszabadul a lány felé fennálló tartozásaitól,
  és új áldozatot igyekszik becserkészni.”
 • 28. czindi 2012. szeptember 20. 17:35
  „Sztem a srác eltüntette ( megölte?) a lányt, akitől sokmilliót lenyúlt. Ez már megint a magyar igazságszolgáltatás (?) gyengesége, meg a rendőrség tehetetlensége, hogy nem kapták el a srácot! Ha megvan a lány, mehet tovább, bár sztem akkor is felelősségre vonnám a millák eltüntetésért!”
 • 27. DMagóg 2012. szeptember 20. 16:49
  „15.kormoska 2012.09.20. 11:13: "Az apa helyébe felfogadnák pár okos-erős embert,és a <moderálva>t is kiveretném a"pokerbajnokból"!"
  Helytelen, de azt hiszem, hogy én is ezt tenném!”
 • 26. lj510126 2012. szeptember 20. 16:41
  „25. Ful

  Aki egy bűncselekmény elkövetésével alaposan gyanúsítható - márpedig a pókeres srác biztosan bűnös a lány eltűnésében - fazont mióta illeti meg a felnőtt emberekre vonatkozó "oda megy ahov akar" kitétel?

  Csak abban az esetben szabad őt futni hagyni, ha bizonyítható módon tisztázta magát a vádak alól, jelen esetben vele együtt, vagy nélküle de megtalálták a lányt is. Addig amíg a lány nem kerül elő ő az első számú gyanúsított, akit nem illet meg a szabadság joga.

  Tehát ha a lány megvan, akkor miért kell álinformációkkal terhelni minket? Ha viszont nincs meg a lány akkor a pókeres fazon miként sétálhatott ki a rendőrségről, a magyar hatóságok miért nem kérték a kiadatását, hogy itthon folytasák le a nyomozást, ahol a legtöbb bizonyíték a rendelkezésre áll?

  Egyre zavarosabbnak tűnik ez az ügy!”
 • 25. Ful 2012. szeptember 20. 16:10
  „Felnőtt ember oda megy, ahova akar. Ha a rokonai eltűnés miatt keresik, a hatóság csak akkor mondhatja meg hol van, ha ö beleegyezik. A srác hozzájárult, hogy elmondhassák Németo.-ban van. A lány meg nem. Nyilván nem akar apukával beszélni. Mondjuk nem csodálom. Amúgy az ő kedvenc időtöltése is a póker. A főbérlő meg nyílván nem jelentette fel. (Szerződés, adózás, stb.)
  Lehet tovább tippelgetni, meg gyalázkodni, köszönik szépen eléldegélnek Nyugaton.”
 • 24. lj510126 2012. szeptember 20. 15:18
  „Azt mondja már el valaki, hogy a német rendőrség az elfogása után hogyan engedhette futni hagyni ezt a pókeres gyereket?

  A magyar hatóságok miért nem kérték a kiadatását, hogy itthon kifaggassák, megpuhítsák a lány hol létének a felkutatása céljából?”
 • 23. haresz 2012. szeptember 20. 14:38
  „Ez a kép mindent elárul a lány liberális vallási nézeteiről. Szegénykének túl jó dolga volt. Egy kis kapálással jobb ember lehetett volna belőle.”
 • 22. Qllancs 2012. szeptember 20. 14:25
  „T.7. jóóól beszélsz !
  Csak merem remélni --a lány életben van és nem a pasi megszabadult tőle és kivándorolt Nyugatra. Nem bizti ,hogy németbe van lehet,hogy már tovább ment .
  Európai körözést a fiatal ember ellen ..még melegében ..míg el nem tűnik !Nem árulja el ??? --vannak jó módszerek amikkel igen hatékonyan lehetne vallatni !!!”
 • 21. JoyceLynn_Aryan_Nation_Campbell 2012. szeptember 20. 13:14
  „Na de mit csinált a délmagyar Juhász János pincéjében?”
 • 20. nickolett 2012. szeptember 20. 12:56
  „18. sügér63 2012.09.20. 12:18
  Á, ez sokkal jobb, igazad van! Azonnal köröztetni, amíg még van valami nyom!”
 • 19. nickolett 2012. szeptember 20. 12:22
  „Naná, hogy tudja a srác, hogy hol van Anna.
  Valami tényállásba nem fér bele, ha valaki szándékosan többszázezrekkel megkárosítja a barátnője apját és a főbérlőt is? (Meg még ki tudja, hány embert...) Nehogy már az ilyen simán futhasson!
  Szerintem igenis lenne oka rá a Rendőrségnek, hogy kicsit bevigyék elbeszélgetésre.”
 • 18. sügér63 2012. szeptember 20. 12:18
  „Tiltott szerencsejáték, adózatlan jövedelmek, emberkereskedelem. A rendörség csak akkor nem göngyölíti fel ezt az ügyet, ha nem akarja, ja és ilyenkor hol a NAV? (gazdag pókerkártyások, akik lányok"kiközvetítésével" is foglalkoznak, miért is tudnak"működni"?”
 • 17. szi201247 2012. szeptember 20. 11:21
  „és mi van ha a fickó a tartozásai rendezéséhez emberkereskedők kezére juttatta a lányt?
  Egyetértek azzal, hogy egy kicsit meg kéne szorongatni a fickót a legérzékenyebb pontján. Sztem tud valamit”
 • 16. nickolett 2012. szeptember 20. 11:15
  „Mindenesetre akkor lehet, hogy a lány is jól van valahol.
  Arról meg inkább nem nyilvánítok véleményt, ha valaki óriási vagyonokat elbuliz, nem fizeti a számlákat, az apja kártyájáról az utolsó fillérig magához veszi a pénzt, majd lelécel. De kíváncsi leszek rá, ha ezzel indítja a nagybetűs életet, mire viszi még a jövőben a mákvirág?”
 • 15. kormoska 2012. szeptember 20. 11:13
  „A szerelem köztudottan vak,de hogy ennyire hülye is?
  Szerintem a fickó valamivel zsarolja,markában tartja a lányt nem mer lelépni tőle.
  Az apa helyébe felfogadnák pár okos-erős embert,és a ...rt is kiveretném a"pokerbajnokból"!
  Bár az elúszott milliókat ez már nem hozza vissza....”
 • 14. jozko 2012. szeptember 20. 10:31
  „Juhász Jánosnak alanyi joga a nyilvánosság előtt hallgatni.
  Amikor viszont megszólal a médiában, kicsit bizony céltáblának teszi ki magát, ahogyan a szennyest teregeti-
  és ilyen olyan véleményeket generál.

  Az apa-lánya felhőtlen kapcsolatról szóló, önmagát jóindulatú, tájékozatlan , becsapott szülőnek beállító nyilatkozatának a felét sem hiszem el!
  Jelentősége mondjuk semmi - de a teljes/ebb/ körű tájékoztatás érdekében valóban érdekes lenne megszólaltatni a többi érdekeltet is.
  Kicsit bulvárosra vinné a történetet, de így is inkább az, mint tényfeltáró riport.
  Nekem így is tetszik, várom a folytatást!”
 • 13. lj510126 2012. szeptember 20. 09:26
  „Mi az, hogy a pókeres gyereket Németországban a rendőrök elengedték?

  Miért nem hozatták őt haza, nyomták előzetesbe, hadd puhuljon meg a sitten addig, amíg el nem meséli hol van a lány?”
32 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szondi Ildikó: Keresztúri Farkas Csaba mondjon le!

Lemondásra szólította fel a jobbikos Keresztúri Farkas Csabát az MSZP-s Szondi Ildikó a tavalyi jogászbáli botránya miatt. Tovább olvasom