Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Megszületett Ördög Nóra kislánya

Nánási Micit május 6-án hozta világra a tévés műsorvezető. A hírről Angyalműhely című blogjában számolt be.
Május 6-án, egy héttel ezelőtt megszületett a kislányunk, Nánási Mici! Grammok és centik helyett szerintem sokkal többet elmond róla, hogy egészséges és gyönyörű és puha és illatos, egyszóval tökéletes! Legszívesebben egész álló nap csak tartanám a karomban és csodálnám, de sajnos nem tehetem, mert közben helyt kell állnom mint újdonsült anyuka - persze most még a magam rutintalan módján. Tele bizonytalansággal és aggodalommal, de annál nagyobb lelkesedéssel és óvó szeretettel - sőt szerelemmel - szokjuk együtt ezt az új életet Micivel. Számítottam rá, de közben mégis felfoghatatlan, hogy pár óra leforgása alatt ennyire képes megváltozni minden... Anyuka lettem!!!! Család lettünk!!!!"
- írta Ördög Nóra az angyalműhely.hu oldalán.

Olvasóink írták

39 hozzászólás
12
 • 39. allegro 2013. május 15. 11:43
  „Gratulálok a babához! Tényleg gyönyörű!
  A névválasztás a szülők világát képviseli, felhetetően olyan körülményeket, nevelést fog kapni, és olyan szakmai irányba fogják őt terelgetni, hogy ez a név elfogadott és különlegesnek fog számítani az adott körökben és azon kívül is.
  Gyermekként rendben, gyorsan férjhez megy majd, és már le is vetheti a nevet. Bár a Szabóné Micike a titkárnőt vagy takarítónőt idézi bennem is, nem a főnökasszonyét.
  Bár divatház vezetőnek, tervezőnek elmegy, sőt nagyon is jó a név, egyedi, könnyen megjegyezhető, rövid (ez is fontos!), másféle céggel meg úgyse foglalkozik majd. Tanárnőt, orvost se tudok én sem ilyen névvel elképzelni, ellenben egy színitanoda tulajdonost, festőművészt, divatlaptulajdnost igen. A művészvilág bármely szegmensében sikeres név lehet. Felteszem azt is, hogy tehetségét a művészetek irányában fogják szülei segíteni kibontakoztatni, nem holmi hétköznapi foglalkozások felé terelgetik. Nem snassz könyvelőnek, gazdaságvezetőnek, minőségbiztosítónak, üzletkötőnek, vagy akár orvosnak, ügyvédnek lenni? De még nőgyógyász simán lehet ezzel a névvel is. Vagy valami különleges, történész, keletkutató, ezek saját berkeikben elfogadják, külföldi kapcsolatokban is.
  A tömeg figyelmét vagy lekötő vagy érdektelen területeken érvényesülhet jól ezzel a névvel. De miért is lenne másképpen. Szerintem ha nekik tetszik, jó választás.
  A Nánási Mici név magánhangzói is jó arányokban vannak. A két név mindkét végén i betű, még "alliterálnak" is hozzávév még az N és M zöngéivel. A Mimi lett volna a csúcs ilyen tekintetben, de legyen benne egy kis titokzatosság, egy kis másság. Simi-nek is fogják őt bevézni szerintem simán. A Mici valóban lehet a macskám neve is persze, de kedvenceinknek is ugyanúgy adunk emberneveket is.
  A N keményebb mint az M így a c-vel kiegészülve optimális a súlyeloszlás, hozzávéve, hogy továbbra is a vezetéknéven maradt a hangsúly, amely jelentősen csökkenti ezért a Mici név egyéb képzeteit, és kellően különleges, erőteljes az is. A két név együtt könnyen megjegyezhető, egyben kimondva is könnyen kezelhető.

  Követni fogja ezt még sok ilyen név...Megj: A Bence név sokkal rosszabb első és második hangzásra is a számomra, már régóta. Ennél az egy névnél merült fel bennem, hogy szegény, ilyen névvel, hogy Bence, hogy lesz majd valahol igazgató? És hányan adták ezt a nevet fiúgyermekeiknek, csak mert kisgyerekként ez olyan aranyos?”
 • 38. kontrapista 2013. május 15. 07:45
  „Isten éltesse az újszülöttet, az anyukának gratuláció a baba vállalásért !
  u.i.
  Ördög Nóra bizonyosan belátta, hogy a rivaldafény mellett van még érték, aminek a neve :
  CSALÁD”
 • 37. bzoli-41 2013. május 14. 22:31
  „Kicsoda az az Ördög Nóra, mi benne a poén? Nekünk született 3 is az utóbbi 9 évben, mégsem volt róla cikk...”
 • 36. Anmari51 2013. május 14. 18:02
  „Kedves Nánási Család!

  Szívből gratulálok, nagyon jó egészséget, sok- sok örömet és boldogságot a szülői szerephez! A legszebb és egyben a legnehezebb feladat minden ember életében a gyermekvállalás, gyermeknevelés! No de így kerek a világ velük, értük élni érdemes!
  Az első 6 év a legnagyobb boldogság de a következő és az azt követő éveknek is meg van a maga öröme, szépsége! Mici baba nagyon szép és ha majd felnőtté válik és nem tetszik a szülei által választott keresztneve majd megváltoztatja! Nem is értem a fórumozók miért nem tisztelik a szülők név választását, számtalan olyan keresztnévvel lehet találkozni ami nem illik a viselőjéhez, de a külvilágnak nem mindegy? Legyetek nagyon boldog család, igazán nagyon sokat tettetek annak érdekében, hogy szívetekre tegyétek szerelmetek gyümölcsét!”
 • 35. Nicky8404 2013. május 14. 13:09
  „Queenmargareth1

  Én arra gondoltam, hogy végre jó híreket is lehet olvasni, nem csak olyat, hogy elütötte, leszúrta, megverte, kirabolta...stb. illetve hogy politikusok kinek mit mondtak vagy nem mondtak.
  Egy gyermek születése, (legyen az bárkié) pozitív hír, és egy álmos reggelen szívesebben olvasom ezt...”
 • 34. queenmargareth1 2013. május 14. 11:32
  „26. Nicky8404 2013.05.14. 06:49

  Végre egy jó hír! Kisbaba született! , Ne essünk szélsőségekbe!Aznap, ha minden igaz és előtte meg utána is született kisbaba:)

  Másik szélsőség:
  30. Dr.Tonyk 2013.05.14. 08:39

  14. mazsolaszolo 2013.05.13. 15:44

  "Csak képzeljétek el, hogy hangzik, ha pl. orvos lesz belőle, teszem azt egy tehetséges szívsebész: dr. Nánási Mici. Ilyen névvel akkor sem bíznék benne, ha ő volna a szívsebészek Istene."

  Dr Bugyi Istvánról kórházat neveztek el.
  Mészáros néven, mind nőgyógyász, mind sebész stb van!!!

  Névváltoztatásokról volt szó egyszer és megkérdezték melyik volt a legfurcsább kérés:
  Bejött egy úr és közölte :Halál József vagyok,névváltoztatást akarok.
  Jó, rendben és milyen Vezetéknevet szeretne?
  Mire sértődötten annyit válaszolt, hogy ő a Józsefet nem szereti, azt változtatja.”
 • 33. vakanyad 2013. május 14. 08:52
  „K.Rudolfnének meg a 9-ik.”
 • 32. almostevil 2013. május 14. 08:48
  „Csak nehogy az iskolában elkezdjenek játszadozni a nevével és a szótagok ide-oda rakosgatásával találjanak neki becenevet. Pl. első két betű és utolsó két betű :)”
 • 31. Nicky8404 2013. május 14. 08:47
  „omg

  Találkoztál már velük???? Ismered őket személyesen????

  Egyébként meg a kislányt Mici-nek, a sapkát smicinek hívják...
  És ha már a "mikor megy wc-re"-nél tartunk, a rövidnadrágos emberkétől megkérdezték:"Nem kényelmetlen a szűk naci itt-ott? Elfér minden?" hát, nekem ez egyáltalán nem vicces...sőt!”
 • 30. Dr.Tonyk 2013. május 14. 08:39
  „14. mazsolaszolo 2013.05.13. 15:44

  "Csak képzeljétek el, hogy hangzik, ha pl. orvos lesz belőle, teszem azt egy tehetséges szívsebész: dr. Nánási Mici. Ilyen névvel akkor sem bíznék benne, ha ő volna a szívsebészek Istene."

  Úhh, Te is ott voltál, amikor a feleségemmel megemlítettük a dolgot. Szinte pont u.e. mondtuk :)
  Egyébként, úgy is fotós lesz a gyerekből. Oda meg egészen kiváló celebnév/művésznév.

  Egyébként meg gratula a picurkához! Jó egészséget”
 • 29. hős 2013. május 14. 08:31
  „Ki az az Ördög Nóra?Az ő gyerekén kívül is született még nagyon sok gyermek.”
 • 28. omg 2013. május 14. 08:16
  „26. Nicky8404

  Mert mondjuk azon lehet egy jót röhögni, ezen nem. Senki nincs itt megkeseredve, csak nagyon nem érdekel senkit. Ha ennek hírértéke van, akkor azt is írják meg, hogy mikor megy wc-re.

  Én speciel a talpnyalókat nem értem, örüljön a saját sikereinek, családjának ne egy ilyen felszínes tömegcelebnek. A névválasztás akárhogy is nézzük epic fail, hogy lehet egy sapkáról elnevezni valakit? Én még hülyébb nevet adtam volna neki... Peace”
 • 27. omg 2013. május 14. 08:09
  „<moderálva>”
 • 26. Nicky8404 2013. május 14. 06:49
  „Végre egy jó hír! Kisbaba született! Gratulálok a szülőknek és ne foglalkozzanak a sok megkeseredett hozzászólóval!!!
  Azt azért nem értem, hogy van egy női rövidnadrágban járó ember, akit sztárolnak és istenítenek, mert felvállalja magát...
  és
  van egy boldog család, akinek kisbabája született és olyan nevet választottak, ami nekik teszik és a "kedves" olvasó egyből kritizál...
  Érdekes világban élünk....”
 • 25. markusj77 2013. május 13. 22:20
  „Megérkezett Mici, a kis Ördög! :-)”
 • 24. szegénység 2013. május 13. 21:43
  „Úristen ! Ez borzasztó szegény kislányt majd csúfolják evvel a mirmúros macska mici névvel ! Hhehehehehe . 2 idióta beképzelt sznob szülő. Ki nem álhatom amúgy is ezt a inkább csúnyának mondható nőszemélyt . Brrrrrrrrrrrrr itt a világ vége nóci macskamama lett. .”
 • 23. howatowabb 2013. május 13. 21:39
  „Jujjj, de jó! No, most béke lett körülöttem! Reméljük, innentől bölcs tanácsokkal lát el minket, természetesen szigorúan gyermeknevelés témában. Szegény babát már most kábítják! Zoknival a feje mellett alszik, igaz, így jobbat lehet aludni, Pestön ez így szokás! Hajrá!”
 • 22. booo 2013. május 13. 21:02
  „21. queenmargareth1 - Szabó Magda : Abigél”
 • 21. queenmargareth1 2013. május 13. 20:19
  „..amúgy a Horn Mici név semmit sem mond nektek?”
 • 20. saspataki 2013. május 13. 18:52
  „Egy közszereplőt lehet szeretni, nem szeretni. Neki tökmindegy mert a rossz hir is jó hir és a rossz reklám is reklám...Ez üzlet és pénzkeresés..

  De ennyit fikázni mint amit itt olvasok...zombik. Tisztelet a kivételnek.Nem is irom le a véleményemet a kicsi nevéről mert az is tök mindegy. Engem sem érdekel, hogy kinek tetszik és kinek nem mert TISZTELETBEN tartom mások véleményét. És Ö.N. ás N.P. döntését is , hogy hogy nevezik a gyermeküket.

  Tisztelt Polgártársak..nem kellene mindig mindent jobban tudni, itélkezni. Kicsit előbb saját házunk táján söprögetni. Akkor mindenki sikeresebb, elégedettebb és boldogabb lehetne.

  És ha valaki - akit amúgy Cassius Clay-nek anyakönyveztek - úgy gondolta, hogy azután nevezze a Világ Muhammad Alinak, akkor nevezzék Muhammad Alinak. Ettől még imádta a Világ, mert Ő volt a bajnok. Ez csak egy példa a név dologhoz.

  Szevasztok”
39 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Készülnek a XXXVII. Nyári Tárlatra

Május 5-én zárult a Miró-kiállítás, a REÖK-ben már készülnek a pénteken nyíló Szegedi Nyári Tárlatra. Tovább olvasom