Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

Megszűnés előtt a megyei sporthivatal

A megyei sporthivatal megszüntetéséről is szavaznak csütörtökön a megyei közgyűlés képviselői. A döntés – mely várhatóan megszületik – 12 millió forintos megtakarítást eredményez. Az azonban még ezután dől el, hogy június 30-ától az önkormányzat hogyan látja el a hivatal eddigi feladatait.
A megyei önkormányzatnál a választások óta átnézték az intézmények működését, gazdálkodását, és novemberben fölvetődött a sporthivatal megszüntetésének ötlete. A csütörtöki ülésre készült előterjesztés szerint „a célszerűség és a gazdaságosság figyelembe vételével" ez a megoldás kínálkozik, mert a munkát el tudja látni az önkormányzat hivatala is – így történik ez már Baranya, Bács-Kiskun és Somogy megyében.

Kiszámolták, ez évi 12 millió forintos bérmegtakarítást jelent, emellett hasznosítani lehet a Victor Hugo utca 1. alatti ingatlant is. Eredetileg ez év végén szüntette volna meg a megyei önkormányzat a sporthivatalt, végül a javaslatba más időpont került.

Közmeghallgatás

Közmeghallgatást tart Csongrád Megye Közgyűlése az önkormányzat jövő évi költségvetési koncepciójának tárgyalásakor, december 14-én, csütörtökön 9 órától. A most elkészült dokumentum nem végleges, hiszen a parlament még nem fogadta el az ország költségvetését.

– A novemberi bizottsági ülésen én kértem azt, hogy ne ez év végén, hanem, ha lehet, június 30-án szűnjön meg a hivatal, hiszen a tanév közepén vagyunk, és elkezdődött, zajlik a sportvezető-képzés, amit be kellene fejezni – mondta lapunknak Thékes István, a Csongrád Megyei Önkormányzat Sporthivatalának igazgatója. – A hátralévő időben kell eldőlnie annak, hogy a feladatot hogyan látják el. A sportról szóló törvény nem fogalmaz egyértelműen, azt írja, a megyei önkormányzatról, hogy „segíti a területén tevékenykedő sportszövetségek működésének alapvető feltételeit", de a segítés elég tág fogalom.

Tizenkét éve, amikor Thékes a hivatal élére került, még kilencen dolgoztak itt – most összesen négy közalkalmazott munkahelye szűnik meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Búcsú hatvan közalkalmazottól

A városi fenntartású bölcsődékben, óvodákban és iskolákban 8 százalékkal kell többet fizetni jövőre… Tovább olvasom