Délmagyar logó

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -8°C | -1°C Még több cikk.

Megtalálják a szegedi ügyvédeket a necces ügyek

Szeged - Nagyon sok ügyvéd van Magyarországon, akik közül többen arra kényszerülnek, hogy saját magukat ajánlják az ügyfelek figyelmébe. A neves szegedi ügyvédeket azonban megtalálják a húzósabb ügyek.
Két napig bujkált a rendőrök elől a budai erdőkben az az élettársa és anyósa meggyilkolásával gyanúsított fóti férfi, aki múlt hétvégén ügyvédje társaságában adta fel magát a rendőrség Teve utcai székházában. Szabics Imre elmondta: nem az utcáról esett be hozzá az országos körözés alatt álló férfi, hanem a rendőrségen ajánlották neki az ügyvédi irodáját.

Számtalan orvosi műhibaperben képviselte és képviseli az embereket Ábrahám László. – Sose kerestem a rázós ügyeket, mindig azok találtak rám. Kezdőként, tősgyökeres szegedi család tagjaként is ismert voltam már. Az elmúlt években a főként különböző egészségügyi perekben való részvételem és az azokról tudósító médiamegjelenések tovább erősítették ismertségem – mondta Ábrahám László. Az ügyvédet a mai napig érik meglepetések a különböző megkeresésekkel kapcsolatban. – Tíz perce hívtak fel azzal, hogy vállalnám-e egy első fokon életfogytiglanra ítélt ember védelmét. Ebből is látszik, hogy bár egészségügyi kártérítési perekben lettem ismert, komoly büntetőügyben is fordulnak hozzám – mesélte az ügyvéd, aki jelenleg egy nyíregyházi üggyel kapcsolatban került az érdeklődés középpontjába. – A betegből egy nyirokcsomót távolítottak el, amit az orvos elfelejtett szövettanra küldeni: a páciens fél év múlva meghalt. Nyíregyházától Győrön át Zalaegerszegig vannak tárgyalásaim, de jobban szeretek Szekszárdra és Veszprémbe utazni – ezeket a városokat hamar meg lehet járni. Az ügyvéd szerint vannak olyan kollégái, akik magukat ajánlják, de ezt nem tartja meglepőnek. – Nagyon sok az ügyvéd az országban, ami különösen a pályakezdőknek okoz nehézséget – magyarázta.

– A jobb nevű ügyvédek szívesebben vállalják el az olyan ügyeket, amivel foglalkozik a média. Nekem is volt ilyen, azért vállaltam el, mert ezzel be lehet kerülni a hírekbe. Ez egy ügyvéd számára reklám. Én azonban soha nem ajánlottam magam pályafutásom során – mondta Krajkó Zoltán, aki szerint még a jó hírű ügyvédek is többször keresnek meg áldozatokat azzal, hogy szívesen ellátnák a képviseletüket.
– Ezt egyébként nem tiltja semmiféle jogszabály vagy etikett – magyarázta Krajkó Zoltán. Az ügyvéd a sorozatgyilkosságért elítélt hírhedt Magda Marinko perében képviselte T. Attilát, akit felbujtással vádoltak. – Őt sem én kerestem meg, hanem korábbi ismeretségünkre tekintettel ő kért fel védelme ellátására – mondta az ügyvéd.

Olvasóink írták

 • 16. frakk 2011. április 07. 21:38
  „Egy idős szenilis férfit beidéznek tanúnak a bíróságra. A vádlott ügyvédje kérdezi az öregúrtól:
  - Ön azt állítja, hogy látta a védencemet, amint éppen kirabolt egy üzletet, így van?
  - Igen.
  - Biztos benne, hogy őt látta? Hisz már este 10 órakor nagyon sötét van.
  - Igen, biztos vagyok benne.
  - De ön már 80 éves, nem biztos, hogy túl jó a látása. Mondja, kérem, milyen messzire lát?
  - Hát, látom például a holdat. Az milyen messze van?
  Kb ez lejátszódott a bíróságon. A tanú elmondta , hogy háttal állt az eseményeknek-- ennek ellenére az első és másod fok is teljes értékű tanúvallomásnak fogadta el a szenilis néni vallomását.
  Persze a Bíró szemlesütve -- totál szemkontaktusban -- ítélkezik--hiszen mindenki tudja milyen az ítélet--szakmai”
 • 15. frakk 2011. április 07. 21:32
  „A nyugalmazott ügyvédet a frissen végzett fia váltja fel az ügyvédi irodában. Egyik nap a fiú hazajön az irodából, és büszkén meséli az apjának:
  - Apám, ma végre lezártam azt az ügyet, amit neked 10 év alatt nem sikerült befejezned.
  - Megbolondultál, fiam? Hisz abból az ügyből éltünk 10 éven át!”
 • 14. frakk 2011. április 07. 21:31
  „- Mi a különbség egy ügyvéd és Isten között?
  - ???
  - Isten nem hiszi azt magáról, hogy ügyvéd.”
 • 13. ISD_Avenger 2011. április 07. 20:27
  „5.
  Sokszorosan elcsépelt, unalmas duma. Találj ki mást.”
 • 12. ISD_Avenger 2011. április 07. 20:25
  „9.
  Légy erős, minden országban jogszolgáltatás van. De mindenhol igazságszolgáltatásnak hívják.
  Nemtom miért hiszik azt egyesek, hogy Mo-n minden szar, bezzeg más országokban...”
 • 11. Gideon 2011. április 07. 19:42
  „9. igazságkereső szerintem ez ilyen formán ostobaság: ha mondjuk egyes ügyekben eltérő, igazságosabb ítéletek születnének, attól még az ügyvédek ugyannyit keresnének, legfeljebb a másik fél képviselője kapná a nagyobb prémiumot.”
 • 10. Gideon 2011. április 07. 19:41
  „tekintsd Ábrahám és Krajkó közös önreklámjának :)) avagy óvakodj az ügyvédtől, ha magát ajánlaná, ez is micsoda marhaság, hát mikor mond, teszem azt, egy hentes olyat, hogy ne nála, hanem a szomszéd szatócsnál vegyed a téliszalámit :)”
 • 9. igazságkereső 2011. április 07. 16:16
  „Addig, amíg Magyarországon jog,- és nem igazságszolgáltatás zajlik, az ügyvédek nagyon jól megélnek a peres ügyekből, mert olyan ügyeket is elvállalnak,melyről a társadalom igazságérzete azt diktálja, hogy el kell ítélnie a bíróságnak,s ezzel szemben az ügyvéd diadalmenetben hozza ki a volt vádlottat a bíróság épületéből. Igen, lehetséges,hogy az ügyek nem a bíróságon dőlnek el!”
 • 8. dodó 2011. április 07. 11:07
  „Most akkor sajnálnunk kell őket?”
 • 7. zoltanszabo 2011. április 07. 10:45
  „" A jó bornak nem kell a cégér .."
  A jó ügyvédnek nem kell hirdetni magát--szájról--szájra terjed. Az álltala megoldott ügyek milyensége--a jó reklám !”
 • 6. bambinaXX 2011. április 07. 09:46
  „Ez a cikk mit akar mondani?? azért íródott, h fikázzuk őket?”
 • 5. antikos 2011. április 07. 09:31
  „Mi van kiírva a Legfelsőbb Bíróságon?
  (I)gazságnak... No komment.”
 • 4. deszkás 2011. április 07. 09:17
  „És most a nyugattal való példálózás megint elmaradt. A tizmilliós Londont magyarhonnal összehasonlitva meglepő dolgok derülnének ki. Ja persze ott nem kötnek ki mindenféle idióta "jogügylethez" kötelezően ügyvéd jelenlétét.És mindezt még azzal indokolják hogy az én érdekemben teszik.”
 • 3. jancsika 2011. április 07. 08:41
  „Nem ide tartozik, de talán mégis. Luxusbörtön kishazánkban. MICSODAAAA? Ha valakit elítélnek, valószínűleg nem ok nélkül teszik. Miért nem lehet a közösbe zárni? Így szinte megéri bűnözni. Lopj, csalj, vezess drogozva piásan, bekerülsz a luxusbörtönbe. Királyság. Ezt akár nevezhetjük a magyar igazságszolgáltatás jogi "ejnye-bejnye" törvényi megfelelőjének? Rosszat tettél, rosszat tettél, de nah, annyira azért nem, csak kibírod ott valahogy, hisz ismert vagy, vagy politikus, no meg cimbi és még esetleg én is jól járok, menjél fiam luxusbörtönbe. Baromság.”
 • 2. muci 2011. április 07. 08:19
  „Egy másik:
  - Győzött az igazság!
  - Nem baj, fellebbezünk!”
 • 1. helsinkirokker 2011. április 07. 08:09
  „Előre is elnézést kérek MINDEN jogásztól, de ide kell egy vicc:

  Két ügyvéd beszélget.
  - Hogy vagy? - hazudja az egyik.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dél-alföldi kézműves remekek a Fekete házban

Szeged - Nyolc dél-alföldi iparművészet mesterremekeiből nyílik kiállítás április 8-án, pénteken 17… Tovább olvasom