Délmagyar logó

2017. 05. 23. kedd - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Megtalálták a bordányi fiú holttestét a Balatonban

Most már biztos: Gábor a Balatonba fulladt. Kedden délelőtt megtalálták a 18 éves bordányi fiú holttestét. A srác még vasárnap délután a egy vízibicikliről ugrott a Balatonba. Azóta keresték. Édesanyja abban bízott, hogy fia épségben előkerül.
Megtalálták Gábor holttestét. A 18 éves bordányi fiú még vasárnap délután a balatonmáriafürdői strandon ugrott a tóba. A fiatal fiút vasárnap este óta kisebb megszakításokkal búvárok és helikopteres felderítők keresték, de tegnap reggelig nem találtak rá.

– Kilenc órakor érkezett bejelentés, hogy a strandolók valami furcsa dolgot látnak a vízben – mondta Horváth László, a siófoki vízi rendészet megbízott kapitánya. A fonyódi rendőrőrs beosztottjai hamar a helyszínre értek, ahol megtalálták, majd kiemelték a vízből a fiatalember holttestét.

A 18 éves fiút nem messze az eltűnés helyszínétől, a strand nyugati mólójának vonalában, kétszáznegyven méterre a parttól találták meg. Mint azt tegnapi lapszámunkban is megírtuk, a fiú szombaton barátnőjével és annak családjával utazott nyaralni a magyar tengerhez. Másnap késő délután vízibiciklizni indultak a lánnyal. A strand területét már elhagyták, amikor a fiatalember úgy döntött, beugrik a vízbe. Pillanatok múlva elmerült. Rémült barátnője kétségbeesetten tekerte vissza a vízibiciklit a partig, majd segítséget kért.

– Valószínűleg az ijedség miatt adott meg rossz helyszínt a lány, ezért nem találtuk meg azonnal az elmerült testet – magyarázta Horváth László. Kiderült az is, a fiú lefürdött a vízbeugrás előtt, vagyis nem felhevült testtel csobbant a Balatonba. Horváth László hozzátette: az ügyet a Fonyódi Rendőrkapitányság vizsgálja, akik valószínűleg már értesítették a családot a fiú haláláról.

– Addig nem utazunk a Balatonra, amíg hivatalos értesítést nem kapunk, hogy megtalálták a fiunk holttestét – mondta az elhunyt bordányi fiatalember édesapja, akivel tegnap délután háromkor találkoztunk családi házuk előtt. A férfi éppen motorra szállt, és a gyógyszertárba indult nyugtatót vásárolni. Felesége hétfőn még úgy nyilatkozott, hogy nincsenek rossz érzései fia eltűnésével kapcsolatban.

Az asszony a tragikus halálhír után teljesen összetört. A házból mindössze a vízbe fulladt fiú húga, Niki szaladt ki, de sietősen visszatért. Nem akarta hosszabb ideig magára hagyni édesanyját. A halálhírt a férfi szerint nem a rendőrség, hanem fiuk barátnője és annak szülei közölték kedden délelőtt a családdal. – Úgy tudom, a fiam holttestét Szegedre hozzák, ahol majd felboncolják, hogy megállapíthassák a halál okát. Nem tudom, honnan szerzünk pénzt az eltemettetésére. Segélyt vagy kölcsönt kell szereznünk valahonnan – mondta a megtört édesapa.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gregor József csalódott a mai politikában

Gregor József rosszul viseli az Operaházzal kapcsolatos történéseket, és csalódott a politikában.… Tovább olvasom