Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Megtalálták a veresegyházi medveotthonból megszökött farkast

A Szegedről átszállított farkas a társainak is fenntartott speciális kifutóból a villanypásztoron átmászva szökött meg. Mogyoródon találták meg.
Mogyoródon késő este épségben megtalálták a veresegyházi medveotthonból péntek délután megszökött fokozottan védett farkast - tájékoztatta az MTI-t vasárnap késő este a Fehérkereszt Állatvédő Liga kuratóriumi elnöke, a farkasprogram koordinátora az MTI-t.

Szilágyi István korábbi közlése szerint a rozsdás színű nőstény farkas a medveotthon kifutójából a villanypásztoron átmászva szökött meg. Mint azt az állatvédő mondta: hasonló esetre még sohasem volt példa az intézmény fennállása óta.

A kuratóriumi elnök a lakosság segítségét kérte a 4 éves, 30-35 kilogramm súlyú, fokozottan védett állat mielőbbi megtalálásához. Felhívta a figyelmet arra, hogy a nagyon szelíd, emberhez szokott, annak közelségét kereső farkast senki ne próbálja befogni, egyúttal kérte: semmiképp se bántsák a "szökevényt".

Úgy fogalmazott: "ha vicsorog, s görnyedten behúzza a farkát, az nem az agresszió, hanem a megadás jele".

Szilágyi István közölte, hogy Mogyoródon, a Bocskai utcában a helyi polgárőr egyesület járőrei este 9 óra körül megtalálták a kóborló farkast, majd telefonon értesítették az állatvédőket. A vélhetően stressz hatása alatt álló állatot egy erre kiképzett szakember altató lövedékkel kábította el, hogy nyugodt körülmények között szállíthassák vissza autóval Veresegyházra, ahol a medveotthon zárt helyén tölti majd az éjszakát.
Hogy megsérült-e a távol töltött idő alatt a farkas, azt a vasárnap reggeli orvosi vizsgálat után lehet csak megmondani - tette hozzá a kuratóriumi elnök.

Megszökött egy védett farkas a veresegyházi medveotthonból

Megszökött egy rozsdás színű nőstény farkas a veresegyházi medveotthon kifutójából péntek délután, a fokozottan védett állat megtalálásához a lakosság segítségét kérik - közölte a Fehérkereszt Állatvédő Liga kuratóriumi elnöke, a farkasprogram koordinátora szombaton az MTI-vel.

Szilágyi István tájékoztatása szerint a farkast előző nap szállították Szegedről a veresegyházi medveotthonba, s a társainak is fenntartott speciális kifutóból a villanypásztoron átmászva szökött meg. Ilyesmire még sohasem volt példa - magyarázta az állatvédő, aki szerint a 4 éves, 30-35 kilogramm súlyú, rozsdás színű állat Budapest vonzáskörzetében kóborolhat.

A kuratóriumi elnök felhívta a figyelmet arra, hogy egy emberhez szokott, annak közelségét kereső, nagyon barátságos, fokozottan védett európai farkasfajtáról van szó, s kérte: ha valaki látja, semmiképp ne nyúljon hozzá, ne bántsa.

"Ha vicsorog, s görnyedten behúzza a farkát, az nem az agresszió, hanem a megadás jele" - magyarázta Szilágyi István.

Közlése szerint takarmányt lehet adni az állatnak, de senki ne kísérelje befogni, illetve semmiképp se bántsa, inkább azonnal hívja a medveotthon vezetőjét, Kuli Bálintot, vagy tárcsázza a 112-őt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Grillázsdóm és édességhegyek a szegedi csokiünnepen

Hatalmas tömeg, celebek és minden, mi szem-szájnak ingere - csokoládéünnepen jártunk a Szeged Plazában. Tovább olvasom