Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Megtámadták és kirabolták a belvárosban, előzetesbe kerültek

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség indítványára a nyomozási bíró előzetes letartóztatásba helyezte azt a három férfit, akik egyéb más bűncselekmények mellett tavaly augusztus 23-án követtek el rablást Szegeden.
A megalapozott gyanú szerint a gyanúsítottak 2015. augusztus 23-án hajnali 5 óra körüli időben Szegeden az egyik Tisza-part melletti téren bántalmazták a sértettet és eltulajdonították mobiltelefonját. A gyanúsítottak egyikének felszólítására a másik két gyanúsított közül volt, aki a sértett fejét szorította le, míg a másik gyanúsított a sértett kezéből kicsavarta a 34.000.-Ft értékű mobiltelefonját, majd őt megrúgva a helyszínről elfutottak.
 
Ezen túlmenően a gyanúsítottak közül ketten Szegeden további vagyon elleni bűncselekményeket követtek el akkor, amikor 50.000.-Ft-ot el nem érő értéktárgyakat tulajdonítottak el különböző szegedi ingatlanokba bejutva.
 
A csoportosan elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények miatt indult eljárásban a bíróság az ügyészi indítványnak helyt adva elrendelte egy hónapi időtartamra a gyanúsítottak előzetes letartóztatását. A bíróság szerint is valamennyi gyanúsított vonatkozásában fennáll a bűnismétlés veszélye, különös figyelemmel arra, hogy valamennyi gyanúsított több alkalommal állt már bíróság előtt, valamint velük szemben különböző eljárási szakaszokban vagyon elleni bűncselekmények miatt további nyomozások vannak folyamatban. A bíróság határozata nem jogerős, azzal szemben gyanúsítottak a szabadlábon védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.
 
Az ügyben a nyomozást a Szegedi Rendőrkapitányság folytatja, a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség felügyelete mellett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

1,3 milliárdból 1300 fiatalt vonnak be az Ifjúsági Garancia Programba a megyében

1,3 milliárdból 1300 fiatalt vonnak be az Ifjúsági Garancia Programba a megyében
Pályakezdők bérét támogatja az Ifjúsági Garancia Program. Egy szegedi, bioélelmiszert forgalmazó cég… Tovább olvasom