Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Megtelt élettel a Sárga

Szeged - A csodálatos idő lecsalta a Sárgára a bátrabb szegedieket, a felnőttek motorcsónakokat sólyáztak, a gyererek térdig a hűvös vízben homokvárat építettek. (galéria)
Nagy volt a forgalom a tápéi téli kikötőben, szombaton és vasárnap egymás után tették vízre a (motor)csónakokat a Betonhajónál. A víz ugyan kicsit habosan, illetve nyárfapihésen fodrozódott, de ez csak kis szépséghibája volt a Tiszának. A nagyobb, hogy a víz még hűvös volt, bár a homokvárat építő apróságok térdig azért belegázoltak, s előbb utóbb minden fürdőbugyi vizes lett.

Megtelt élettel a sárga. Fotó: Kovács András  (képgaléria)

Kinyitott az Öreg Honvéd és a Betonhajó büféje is, az előbbiben megkezdődött a jégkrémszezon, s szombaton késő délutánra a harcsa is kisült. Idén nem jött ki a víz, minden adott tehát egy nagyon jó szezonhoz. Most még pecások és napozók vegyesen foglalták el a partszakaszt, s ebben a vasárnapi erős szél sem nagyon zavarta meg a Sárga homokpadján őket. Ha ügyesen közel mentek a vízhez, nem volt olyan zavaró a homok.

Megtelt élettel a sárga. Fotó: Kovács András  (képgaléria)

A Tisza is megtelt élettel, kajakok, kenuk, motorcsónakok „közlekedtek" fel és alá, mi több, szombaton és vasárnap is feltűnt egy a város felől érkező óriási kirándulóhajó, amely éppen itt, a Maros torkolatánál vette a fordulót.

Olvasóink írták

  • 2. Horton 2012. április 29. 19:32
    „Mi ma a " laposon " voltunk.
    Nagyon jól éreztük magunkat!”
  • 1. eleonóra 2012. április 29. 16:20
    „Visszaszokunk a jó öreg Tiszára .Kicsit hideg , kicsit szennyezett de a szegedieké.Ha már mindenhonnan kiűzik a jónépet a drága belépővel és mondvacsinált műszaki problémára hivatkozva.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kis herceget és a Voyager-t is kerestük a Dóm térről

Saint-Exupéry világhírű utazója vagy éppen Janeway kapitány űrhajója után is érdeklődtünk a Dóm téri Csillagászat napján. Tovább olvasom