Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Megtelt nyertesünk kosara: Sziveri Józsefné unokáira is gondolt

Szeged - Az unokáknak folyékony rágót, rostos üdítőt vásárolt, de alapvető élelmiszereket és tisztítószereket is vett tegnap Sziveri Józsefné, Telekosár játékunk első nyertese.
– Közel harminc éve vagyunk Délmagyarország-előfizetők, de ez az első alkalom, hogy játszottunk, és nyertünk. A férjem azt mondta: „Ugyan, hagyd, annyian beküldik majd azt a szelvényt, biztos nem téged húznak ki!" Erre tessék, sikerült – örvendezett Sziveri Józsefné Sarolta, Telekosár játékunk első nyertese. A felhívás nyugdíjas Délmagyarország- és Délvilág-előfizetőinknek szól: figyelniük kell a lapunkban megjelenő szelvényt. Ha ezt kivágják, helyesen válaszolnak a rajta szereplő kérdésre, és visszaküldik, sorsoláson vesznek részt. Kéthetente egy nyugdíjas előfizetőnk 40 ezer forint értékű vásárlási utalvánnyal lesz gazdagabb, amelyet a Rókusi körúti Tesco hipermarketben válthat be.

Mint ahogyan majd a többi nyertest, Sziveri Józsefnét is mi vittük el a nagybevásárlásra. Bár általában férjével együtt szerzi be a dolgokat, most egyedül jött, mondván: a férfiúi türelmetlenség csak hátráltatná a válogatásban. Sorról sorra haladtunk, Sarolta közben elmesélte: eddig nem tartozott Fortuna kegyeltjei közé, egyszer-kétszer nyert csak néhány ezer forintot a lottón. Amikor kolléganőnk telefonált a hírrel, nem is akart hinni a fülének. Aztán a meglepetésből felocsúdva bevásárlólistát írt a nyugdíjas tb-ügyintéző, a tételek mellé a várható árukat is feltüntette.
– Hét éve vagyok nyugdíjas, azóta én főzök a gyerekekre: lányom és gyermekei, a 3 éves Boglárka és az 5 éves Barnabás is velünk lakik – magyarázta Sarolta.

Sziveri Józsefné élelmiszerekkel és vegyi áruval pakolta tele a bevásárlókocsit. Fotó: Frank Yvette
Sziveri Józsefné élelmiszerekkel és vegyi áruval pakolta tele a bevásárlókocsit.
Fotó: Frank Yvette

Rostos üdítők, keksz, tea, az unokáknak folyékony rágó, puding, joghurt, alapvető élelmiszerek és tisztítószerek kerültek a kocsiba. Sarolta akkurátusan pakolta egymás mellé a termékeket, mindegyik feliratát figyelmesen végigolvasta.

Játékunk folytatódik!

Telekosár játékunk nagy népszerűségnek örvend: eddig közel 4000 szelvény érkezett szerkesztőségünkbe. A játék folytatódik: figyeljék a Délmagyarországban és a Délvilágban megjelenő játékszelvényt! Még négy alkalommal sorsolunk a beküldők között.

Olvasóink írták

 • 5. Nórikám 2011. február 20. 14:39
  „Meg is lepődtem volna, ha nincs nyugdijas ellenes hozzászólás! Világosan leírták pedig, hogy a családjának is vásárol, mint ahogy legtöbb nyugdijas. Ne irigykedjetek már, elég baja van a nyugdijasnak is! Sokan nem tudják a betegségükre való gyógyszereket, és kezeléseket megfizetni, úgy ám! Arról meg nem is beszélve, hogy korunknál, egészségi állapotunknál fogva a háztartásban is szükségünk lehet -lehetne segítségre,- de ezt már nagyon kevesek tudják megfizetni. Barátnőm épp most panaszkodott, hogy a heti egyszeri segítséget vissza kell mondania, esetleg kéthetente egyszer engedheti meg magának. Sasjnos egy kanna teát sem tud felemelni. Nem olyan irigylésre méltó a magyar nyugdíjas élete! Természetesen tudjuk, hogy a többi korosztálynál is rengeteg abaj, gond, ezért mi nem is bántjuk őket, minden fórumon.”
 • 4. Fékentartva 2011. február 20. 11:59
  „3. pandababa 2011.02.19. 20:38

  Ahogyan írva vagyon a lánya és a két kis unokája velük él. 5-en élnek egy háztartásban. Neki csak a folyamatosan növő gyerekekre kell ruhát keresnie, rezsit fizetnie, főznie, takarítania, ugyanúgy akár egy fiatal családanyának, aki mellesleg ott él, így neki is vásárolt.
  Erre az összegre mindenkinek szüksége van. Tb ügyintéző volt, és akkor mi van? Tudsz te bármit a családjáról, a hátteréről, hogy megítélhesd megérdemli-e? Nem. A DM nem fog komplett önéletrajzot és költségtáblát lehozni.
  Az meg, hogy a Tesco-ba szól...azért meg kell hagyni nem olyan veszett drága hely az sem.”
 • 3. pandababa 2011. február 19. 20:38
  „Már most nem azért,de mért pontegy nyugdíjas(és) tb ügyintéző nyert?Neki nem kell venni tankönyveket,nem kell nagyon öltözködnie,csak rezsit fizet,meg eszik...
  Szerintem egy fiatal családanyának erre az összegre nagyobb szüksége lenne!!!!!Ahol vagy kisbaba van,vagy iskolás gyerek.
  Ja,és pont a tesco.. az a trágyadomb??? Ennél drágább helyet már nem tudott a dm kitalálni??”
 • 2. Fékentartva 2011. február 19. 16:08
  „Nem mindig ők kapnak lehetőséget, rengeteg játéka van/volt már a DM-nek, azzal pedig nincsen baj, hogy a nyugdíjasoknak is adnak egy lehetőséget, hiszen java részük már ledolgozott 40-50 évet, és nem mindenki kap nagy összegű nyugdíjat. Valószínűleg ez nekik most nagyon jól jött.”
 • 1. fles2 2011. február 18. 12:43
  „Gratulálok!!!
  A DM-től kérdezném miért mindig a nyugdíjasoknak adnak lehetőséget?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hajrá Peti! Alapítvány - Dallal a rászorulókért

Tizenkilenc hazai énekes, köztük a szegedi dzsesszénekesnő, Hajdu Klára is részt vesz idén a Hajrá Peti! Alapítvány népszerűsítésében. Tovább olvasom