Délmagyar logó

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

Megtréfálta a fagy az autósokat

Szeged - Két bevezető úton is baleset történt, ez okozott zavart tegnap reggel Szeged közlekedésében. Az első fagyos nap indulásakor először a Bertalan hídon, aztán a 47-es úton ütköztek egymásnak járművek. A reggeli csúcsban a belváros forgalma is megbénult, a belső utakon több koccanás növelte a zavart.
Két baleset is történt tegnap hajnalban a szegedi Bertalan hídon. Öt óra előtt pár perccel egy személyautó csapódott a korlátnak, majd ugyanott egy kisbusz és egy teherautó ütközött össze. Az utóbbi esetben az Újszeged felől haladó Mercedes Vito mikrobusz megcsúszott és frontálisan ütközött a Párizsi körút irányából érkező, egyébként szabályosan haladó, román rendszámú kamionnal – tudatta Pál János rendőr alezredes, a Csongrád megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A magyar kisbusz utasai kirepültek a kocsiból. Egyikük súlyos, a másikuk súlyos-életveszélyes sérüléseket szenvedett. A helyszínelés és a baleseti mentés miatt reggel fél nyolcig állt a forgalom. Az újszegedi oldalon a hídtól a Makai útig rengeteg kamion torlódott fel.

Dugó hátráltatta a közlekedést a Belvárosi híd szegedi feljárójánál. Fotó: DM
Dugó hátráltatta a közlekedést a Bertalan híd újszegedi feljárójánál.
Fotó: DM

Reggeli háromnegyed hatkor a 47-es főút Szegedhez közeli szakaszán egy Vásárhely felé tartó, de balra kanyarodni kívánó, ezért a felezővonalnál megálló traktorba csúszott a mögötte haladó kocsi. A traktor felborult, egy ember könnyebben megsérült. A járműveknek a félpályásra zsugorított főúton kellett átnyomakodniuk.

Helyi busz- és trolijáratok maradtak ki, Újszegeden és a város északi részén a tömegközlekedési járművekre várakozók fagyoskodtak a megállókban. Menekülési útvonalakat kerestek Szegeden a reggeli csúcsban munkahelyükre, iskolájukba igyekvők. Az újszegedi oldalon a Belvárosi hídra hosszú perceken át lehetetlenségnek tűnt felhajtani. Az Algyő felől érkezők egy része az úgynevezett olajos körforgalomnál Tápé felé vette az irányt, de a városon belül, a Felső Tisza-parton már csak hosszú kocsisorban araszolhatott a centrum felé. Az elterelések miatt megugrott a forgalom a József Attila, valamint a Szilléri sugárúton. Ellenben például Petőfitelep szűk utcácskáiba tévedt hat, autókat szállító tréler. Később koccanásos baleset lassította a közlekedést – például az algyői hídon és Szegeden a Brüsszeli körúton (itt egy rendőr is megsérült). 7 és 9 óra között többször és több ponton is bedugult a város, akadozott a forgalom.

A Népkert soron is tolongtak az autók. Fotó: DM
A Népkert soron is tolongtak az autók. Fotó: DM

Csúszós utak

Intő jelnek tekinti Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője a tegnapi „téli baleseteket". Ezért kéri az utazókat, hogy tartsák be a KRESZ-t, óvatosan közlekedjenek – a télen csúszóssá váló utakon, különösen a hidakon és az erdők szélén.

Olvasóink írták

 • 4. ankusz 2008. december 10. 21:46
  „Egy magyar és egy amerikai a nemzeti vívmányokról beszélgetnek. Így az amerikai:
  - We have George W. Bush, Stevie Wonder, Bob Hope and Johnny Cash!
  Mire a magyar:
  We have F.Gy., no wonder, no hope and no cash!:-D jó mi?”
 • 3. maci52 2008. december 10. 17:46
  „Botka,mennyit fizetsz ennek cégnek az igazgatójának? Megérdemli,vagy haza vitte sót is?”
 • 2. zetor 2008. december 10. 17:22
  „"A magyar kisbusz utasai kirepültek a kocsiból. Egyikük súlyos, a másikuk súlyos-életveszélyes sérüléseket szenvedett."

  Ehhez képest a cikk címe egy kicsit cinikus!!! Ha a "szerző" rokona, vagy ismerőse lenne a sérülteknek, lehet, hogy nem használta volna a tréfa szót, mert ez nem volt az.”
 • 1. Mathiasking 2008. december 10. 17:08
  „Várom a fejleményeket: mikor fog kamion vagy személygépjármű lerepülni a Bertalan hídról. Ugyanis az utakat a KPM folyamatosan csúszásmentesíti. Ugye így van?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ajándék helyett mások értékeire vadásznak

Szeged - Az ünnepek előtt fokozott rendőri jelenlétet tapasztalhatunk a városban – ez annak köszönhető, hogy a karácsony előtti időszak kedvez a trükkös tolvajoknak. Tovább olvasom