Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Megújulhat az újszegedi liget

Pályázati kiírásra várnak a szakemberek az újszegedi liget fejlesztése érdekében. A zöld területen megkezdődtek a tavaszi munkák, egyre többen mennek a természetbe. Az egykori Vigadónak már se híre, se hamva.
– Amikor ilyen szép idő van, tök jó ide kiülni – mondta Majdán Alexandra, miközben az újszegedi Erzsébet ligetben napfürdőzött egy padon kutyájával, Dzsonival és barátnőjével, Nyári Fannival. Dzsonit sikerült elfárasztaniuk labdázással, ezért a négylábú – úgy, mint az emberek – békésen szemlélődött a padon ülve. A lányok szívesen járnának gyakrabban a ligetbe, de a város másik két végében laknak. Alexandra úgy vélte, bár a Széchenyi tér közelebb lenne, a ligetben nyugodtabban el lehet engedni a kutyát, hogy szaladgáljon.

Az elmúlt napokban már elkezdték a tavaszi munkákat a platánfák árnyékában. A munkások leveleket gereblyéztek, a teniszpályákat is egyengették, a kerékpárútnál pedig látszott, hogy nemrég festették újra a sárga csíkot. Az egykori Vigadó helye már teljesen belesimul a fás, bokros környezetbe. Sehol egy nyom, ami arra utalna, hogy ott valamikor egy népszerű szórakozóhely állt.

Van, aki csak átteker biciklivel, más szívesen időzik egy napsütötte padon az Erzsébet ligetben. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

Megírtuk, tavaly májusban bontották le a Vigadót, miután a közgyűlés 2013 decemberében úgy döntött, a város megvásárolja, és a helyileg védett Erzsébet liget szerves részévé teszi. Akkor azt mondták, parkosítják a területet, hogy sétára alkalmassá váljon.

A Településfejlesztési Operatív Programban tervezi az önkormányzat a zöld terület fejlesztését – tudtuk meg Dénes Ágnestől, a Főépítész Osztály kertészeti referensétől. Ez annyit jelent, hogy a sportolni, pihenni vágyóknak alakítanának ki újabb területeket a ligetben. Egyelőre a pályázati kiírásra várnak, amely júniusban lesz esedékes, utána kezdődhet a tervezés folyamata.

A Temesvári körút felőli víztoronynál nagy munkában vannak a kivitelezők. „A vízmű II. telepén jelenleg az ivóvíztisztító program beruházása zajlik, amely keretében megépül egy 180 köbméteres nyersvíz-tároló, egy 120 köbméteres dekant medence, valamint az ivóvíztisztításhoz szükséges technológia" – közölte Csanádi Zoltán, a Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyuszisimogató az Árkádban

Hat édes kis nyuszi ugrándozik mindennap a szegedi Árkád bevásárlóközpont közepén, a húsvéti díszletek között. Tovább olvasom