Délmagyar logó

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

Megújulnak a kiskörúti házak

A szegedi önkormányzat nemcsak a lakótelepeken élők házfelújítását segíti a panelprogrammal, hanem a bérházak és a magántulajdonú házak megújulását is támogatja.
Két társasház-felújítási program kezdődik Szegeden, nem lakótelepi tömbökben. Az egyikben 18 önkormányzati tulajdonú ház teljes homlokzata, valamint – szükség szerint – teteje, bádogozása újul meg őszre a Tisza Lajos körúton, 170 millió forintból – tudtuk meg Botka László polgármestertől tegnap a körúton tartott sajtótájékoztatóján. Folytatódik az országban egyedülálló „kölcsönállványt ingyen" program is, amelybe tavaly 50 társasház kapcsolódott be. Az önkormányzat az IKV Zrt. közreműködésével a magántulajdonú házak homlokzatának felújítását támogatja az állványzat kölcsönzésével.

Az idei első felállványozás tegnap készült el a Tisza Lajos körút 13. szám alatti vegyes tulajdonú és a 15. szám alatti teljesen magántulajdonú házon. Németh István, az ingatlankezelő elnök-vezérigazgatója elmondta, egy kisebb társasház renoválási költségeinek 30-40 százalékát spórolják meg ezzel a lakók. A körúti épületek renoválásához az IKV a jól vizsgázott graffiti elleni bevonatokat ajánlja, amelyeket az elmúlt hetekben középületeken teszteltek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rózsaünnep lesz a hét végén Szőregen

Az idei nyolcadik szőregi rózsaünnep hagyományos és különleges programokkal várja a virágkedvelő… Tovább olvasom