Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

Megújuló képzési kínálat a szegedi egyetemen

A Szegedi Tudományegyetem az új Bologna-rendszerű lineáris képzési rendszerben az alapképzési szakok (BA/BSc) széles skálájával várja az érdeklődőket.
Fotó: Schmidt Andrea
Mintegy ötven új alapképzési szak és az ezeken belül választható közel ugyanennyi szakirány indul 2006 őszétől az egyetemen. Ezekhez társulnak az osztatlan képzési rendszerben oktatott, hagyományosan népszerű szakok (például orvos, fogorvos, gyógyszerész, jogász). A Szegedi Tudományegyetem kínálata így a magyar felsőoktatási képzési rendszer szinte teljes egészét lefedi.

Az intenzív előkészítő munkálatoknak köszönhetően az egyetemen a lineáris képzési rendszer második lépcsőjén, a mester (MA/MS) szinten is a legkorszerűbb tudást kínáló szakok várják majd az alapképzésből kikerülő tehetséges hallgatókat. A továbbhaladás így egészen a legkiválóbbakat világszínvonalú képzésben részesítő doktori iskolákig biztosított.

A Szegedi Tudományegyetem egyedül képviseli a magyar felsőoktatást az európai egyetemek százas listáján. Az intézmény olyan integrált tudásközpont, amelyben szervesen ötvöződik a nyolcvanöt esztendős szegedi felsőoktatás tudományos tradícióinak a legjava huszonegyedik század elvárásainak megfelelő legkorszerűbb tudással. A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság az egyetemen folyó tudományos és oktató tevékenységet nagyra értékelte, és az intézményt a következő nyolc évre feltétel nélkül akkreditálta. Az itt oktatók munkájának minősége kiállja a nemzetközi összehasonlítás próbáját is: a szegedi universitas évek óta a kétszázadik hely közelében található a világ valamennyi egyetemét rangsoroló listán.

A Szegedi Tudományegyetem tizenegy karból egységbe szerveződő integrált intézmény, amely az országban egyedülálló módon él a karok közötti oktatási együttműködésből származó előnyökkel. A karok közötti képzési kooperáció egyik kiemelt területe a tanárképzés, amely 2006-tól az új, Bologna-típusú egységes keretek között, megújuló rendszerben folyik az egyetemen.

A hallgatók a Szegedi Tudományegyetemen olyan korszerű tudásra tehetnek szert, amelynek igényes elméleti megalapozottságát a gondosan megtervezett gyakorlati képzések során megszerzett tapasztalatok teszik jól alkalmazhatóvá a munka világának számtalan területén.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kíváncsiság és empátia

Ezek a hetek sokak számára a döntéskényszer hetei: február közepéig-végéig választani kell a… Tovább olvasom