Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 3°C Még több cikk.

Megújult a Filharmónia a Klauzál téren

Felújították a Filharmónia Magyarország Klauzál téri irodáját, és a hétfői avatón bemutatták a szegedi új vezetőt, Száz Krisztinát.
– A Filharmónia Magyarország rendezvényeinek a látogatószáma meghaladja az évi 300 ezret, ebből közel 12 ezer Szegedről és Csongrád megyéből kerül ki – mondta a hétfői sajtótájékoztatón Szamosi Szabolcs, a 60 éves Filharmónia Magyarország ügyvezető igazgatója, aki Kuti Judit kommunikációs igazgatóval, valamint Gyüdi Sándor karmesterrel, a Szegedi Szimfonikus Zenekar művészeti vezetőjével, a színház főigazgatójával avatta fel a koncertszervező cég megújult irodáját a Klauzál téren.
Megújult a Filharmónia a Klauzál téren, bemutatták az új irodavezetőt. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA

Megtudtuk, hogy nemcsak az iroda, hanem a Filharmónia tevékenységi köre is bővült, hiszen ettől az évtől kezdve ők szervezik a városházi Muzsikáló udvar koncertjeit is. Bemutatták a szegedi iroda új vezetőjét, Száz Krisztinát, valamint bejelentették, hogy bővített nyitvatartással várják a jegyet és bérletet vásárló közönséget. Elmondták: a Con Spirito Egyházzenei Fesztivál első alkalommal szervez programot Szegedre. A koncerten a Montserrati bencés apátság fiúkórusa lép fel május 12-én a Rókusi templomban. A Vaszy-, a Fricsay- és a Kamara-bérletesek 20 százalék kedvezményt kapnak a jegyek árából. – Pozitív hozadéka annak, hogy a Filharmónia Magyarország országos céggé válhatott: a bérleteseink az ország egész területén 20 százalék kedvezménnyel válthatnak jegyet az általunk rendezett koncertekre – osztotta meg velünk Kuti Judit. Azt is elárulta, hogy a szeptemberben hazánkba érkező Londoni Filharmonikus Zenekar Pécsen és Budapesten ad majd koncertet.
Megújult a Filharmónia a Klauzál téren, bemutatták az új irodavezetőt. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA

 – Szeged és a Filharmónia Magyarország együttműködésének jeleként új bérletek is indultak ebben az évadban. A vasárnapi gyermekmatinék mellett egy szombati matinésorozatot is indítottunk, hiszen mást igényel egy 3 éves gyermek, és mást egy 14-15 éves. Így szombaton a kicsiknek a kisszínházban, vasárnap pedig a nagyoknak a nagyszínházban tartunk matinét – tájékoztatta a sajtó képviselőit Gyüdi Sándor.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Komócsin-emlékszoba nyílik a kormányhivatalban

Komócsin-emlékszoba nyílik a kormányhivatalban
Ifjabb Komócsin Mihály egykori megyei tanácselnök és pártbizottsági titkár hajdani dolgozószobájában… Tovább olvasom