Délmagyar logó

2017. 05. 01. hétfő - Fülöp, Jakab 5°C | 20°C Még több cikk.

Megújult a konyha, építik a bölcsődét

Üllés - Ötvenmillió forint pályázati pénzből újították fel az üllési központi konyhát, január végéig pedig százötven millió forintból korszerűsítik a Csigabiga Óvoda és Bölcsődét.
Az önkormányzati konyha épületének felújítása mellett a konyhatechnológia fejlesztésére is lehetőség nyílt. – A fal hőszigetelést és nemes vakolatot kapott, a régi ablakokat újakra cserélték, teljes akadálymentesítést hajtottak végre, valamint az áru átvételére alkalmas fülkét alakítottak ki. Az épületen belül új vizesblokk készült, korszerűsítették a fűtést, új légtechnikai rendszert vezettek be, amely a használt, párás meleg levegőt elszívja, és helyébe friss, oxigéndús levegőt fúj be. A beruházással nemcsak az itt étkezők ellátása, hanem a konyhai alkalmazottak munkakörülményei is javultak – közölte Nagy Attila Gyula üllési polgármester.

A megújult konyhával a gyerekek és a dolgozók is jól jártak. Fotó: DM/DV
A megújult konyhával a gyerekek és a dolgozók is jól jártak. Fotó: DM/DV

A Csigabiga Óvoda és Bölcsődében jelenleg egy csoportszobás, tizenkét fős bölcsődét tart fenn az önkormányzat, amelybe a korlátozott létszám miatt főleg kétéves vagy annál idősebb gyermekek írathatók be. – Az elnyert összeg segítségével január végéig egy új, két csoportszobás bölcsőde épül, amelyben huszonkét gyermek napközbeni felügyelete és nevelése lesz biztosított. Az új épületben lesz fejlesztőszoba és sószoba is. A fejlesztés hosszú távon szolgálja az üllési kisgyermekes családokat abban, hogy megoldják a gyermekfelügyeletet, és minél zökkenőmentesebb legyen az újbóli munkába állás – mondta a faluvezető. A konyhát csütörtökön B. Nagy László kormánymegbízott adta át, aki a felújítás alatt álló bölcsődeépületnél bejáráson vett részt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biciklis futárok és vízipólósok hivatalban

Több mint ezer résztvevőt mozgatott meg a hivatalok csütörtöki nyílt napja. Megtudhattuk, milyen a biciklis futár, a terápiás kutya és az A-Híd Szeged csapata, ha beszabadul a hivatalba. Tovább olvasom