Délmagyar logó

2016. 10. 24. hétfő - Salamon 8°C | 17°C

Megújult a zsombói egészségház

Zsombó - Ötvennégy millió forintból újult meg a zsombói egészségház. A falu első háziorvosáról, Kiss Istvánról nevezték el.
54 millió forintból újították fel és modernizálták a zsombói egészségházat, amelyet a napokban adtak át. Nyár óta tartott az átalakítás. A kor követelményeinek megfelelően akadálymentesítették, új főbejáratot és burkolatot kapott, és készült gyermek-fertőzőváró, illetve egy külön váró a védőnőknek, hogy az egészséges gyerekek ne legyenek egy légtérben a betegekkel. Ezek azonban csupán a mindenki által észrevehető változások, rengeteg egyéb átalakítás is történt.

– Megújult az elektromos hálózat, a riasztórendszer és a tűzjelzőrendszer. Kicserélték a kazánt, és új vizesblokkot alakítottak ki – sorolta Gyuris Zsolt polgármester. – Az egészségügyi dolgozók számára tusolót, konyhát és öltözőt alakítottak ki, ezek eddig nem álltak rendelkezésükre. Több mint 10 millió forint eszközbeszerzésre is jutott, amelyből a legnagyobb tétel egy új fogorvosi kezelőegység.

Az avatás pillanatai zsombón. Fotó: Schmidt Andrea
Az avatás pillanatai Zsombón.
Fotó: Schmidt Andrea

A beruházásra 48 millió forint támogatást nyert az önkormányzat, és a fennmaradó önerő felét is pályázati forrásból fedezték. A felújítás így 2,5 millió forintjába került az önkormányzatnak.

A megújult egészségház nevet is kapott: a falu első háziorvosáról, Kiss Istvánról nevezték el, aki 1966-tól 2004-ig dolgozott a településen. Az átadóünnepségen fia megtisztelőnek nevezte ezt a gesztust. Az épületben egy felnőtt-, egy gyermek- és egy fogorvos, valamint két védőnő dolgozik, akik már be is költöztek. Az elmúlt hónapokban ők a település különböző pontjain, más-más intézményekben kaptak helyet, hogy a felújítás idején is zavartalan legyen a betegellátás.

Olvasóink írták

 • 3. MARGARÉTA11 2012. november 20. 14:33
  „Most akkor egy keveset lehetne majd költeni a külterületekre is ,persze csak ha lesz egy kis uniós pénz!! A szatymazi a dorozsmai útra vagy a kiskertek földes útjaira " talán"!!”
 • 2. saturnus 2012. november 20. 05:50
  „Mint minden fejlesztést,építést felújítást ezt is a sokat szidott Európai Unió által adott sok száz millió vissza nem terítendő támogatásával épült meg. A kertékpár út, óvoda, bölcsőde,iskola,művelődési ház,önkormányzati épület,egészségház ,szociális intézmény mind mind no meg a leendő szennyvíz tisztító és elvezető rendszer,hulladék udvar ezek mind mind a gyűlölt gaz,piszok Európai Unió által adott pénzből,most ezekre jó a mocskos pénzük?
  Egyébként úgy hallottam,hogy Kiss dr nem egy megosztó személyiség volt,hanem középen állt az emberek a hétköznapi emberek oldalán nem alárendelve őket egy vezérelvű akarnok,nem épeszű reálpolitikájának.”
 • 1. tol 2012. november 19. 16:30
  „Nagyon jó ember volt a doktor úr, igazán figyelemre méltó, hogy Zsombó felül tudott emelkedni a családi tragédián, és annak az embernek a nevét megörzi, aki az életéböl oly sokat áldozott a közösségért!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobb lesz az ivóvíz Sándorfalván

Hamarosan megkezdődhet az ivóvízminőség-javító program Sándorfalván. A kisváros kivált a társulásból, saját tervit így hamarabb tudja beindítani. Tovább olvasom