Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Megújult a zsombói közösségi ház

Zsombó - Közel 63 millió forintból megújult a zsombói József Attila Közösségi Ház és Könyvtár. A megszépült és kibővült intézmény, amelyet pénteken adtak át, új vezetővel kezdte meg működését.
Megújult a zsombói József Attila Közösségi Ház és Könyvtár. Közel 63 millió forintot költöttek az 50 éves épületre, amelyet utoljára 30 éve újítottak fel. Elkészítették a szellőzőrendszert, amely korábban nem volt, a külső hőszigetelést és a födém szigetelését is. Az intézményt akadálymentesítették, felújították a burkolatokat, és kifestettek.

Kicserélték a kárpitokat, és új borítást kapott a színpad. A fejlesztések még nem fejeződtek be, hamarosan ugyanis fedett kerékpár- és babakocsi-tároló is épül. A költség nagy részét, mintegy 50 millió forintot támogatásból finanszírozták. A július elején megkezdett kivitelezésben jellemzően helyi vállalkozások vettek részt.

A közösségi házban a megnyitó után két kiállítás is nyílt. Fotó: Karnok Csaba
A közösségi házban a megnyitó után két kiállítás is nyílt. Fotó: Karnok Csaba


A fejlesztés ötlete még 2008-ban megszületett, ám a beruházások ütemezése miatt végül most került sor rá. – A megújult közösségi térrel az a célunk, hogy Zsombó élő, egymást segítő közösséggé váljon – fogalmazott a pénteki ünnepélyes átadáson Gyuris Zsolt polgármester. Mint kiemelte: nemcsak kívülről lett szebb, a repertoárja is gyarapodik a jövőben a művelődési háznak. A fiatalságot megszólító programok, egészségfejlesztés és munkaügyi információk átadása is szerepel majd a kibővült kínálatban.

Az ünnepségen jelen volt Nógrádi Zoltán országgyűlési képviselő, Mórahalom polgármestere, aki köszönetét fejezte ki, hogy Zsombó bizalommal fordult a járási rendszerben a mórahalmi kistérség felé. Felidézte, hogy régen nagyon jó bálokat rendeztek a több mint 400 fő befogadására alkalmas teremben, itt még gardimamától kért fel táncolni egy lányt. – Ez nem a koromat, hanem az itteni hagyománytiszteletet mutatja – tette hozzá. A közösségi ház kapcsán kifejtette: ahol van közösségi lét, ott kell hozzá hely is. – Híres faluszeretetüket és azt, hogy mekkora ereje van ennek a közösségnek, most már kifelé is tudják mutatni – tette hozzá.

A kivitelező Ferroép Zrt. vezérigazgatója, Nemesi Pál adta át az intézmény kulcsát a frissen kinevezett vezetőnek, Vízi Renátának. A közösségi házban ezután egyből megindult az élet: két kiállítás nyílt, majd Hobo adott önálló estet.

Olvasóink írták

  • 1. saturnus 2012. október 09. 07:06
    „Érdekes ez is EU-s pénzből újult meg mint sok minden más ez is az Európai Unió pénzügyi döntően többségi támogatásával. Hogy ez a csúnya ronda unió fizeti meg az építést és a megújulást. Ezektől akarunk megszabadulni inkább éljünk romos épületekben meg közlekedjünk gödrös föld utakon ? Utak járdák? Piac egészségház iskola miből épül és újul meg ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerdán Szegeden utasszámlálás

Jövő tavaszra új menetrend készül. Ezt készíti elő az SZKT és a Tisza Volán. Tovább olvasom