Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 19°C | 25°C Még több cikk.

Megújult az Acél utcai rendelő

Szeged - A 60-as években épült, mára újjászületett a szegedi körtöltésen túli Acél utcai rendelőintézet.
Változatlanul három felnőtt- és egy gyermekháziorvos, valamint két fogorvos fogadja a pácienseket, de a XXI. századnak megfelelő körülmények között – mondta szerdai avatóbeszédében Solymos László. Az alpolgármester hozzátette: az épületet szigetelték, kicserélték nyílászáróit és a belső burkolatot, a rendelők megközelítését akadálymentesített bejárat és egy új lift könnyíti meg az idősebb vagy mozgásukban korlátozott betegek számára. Szeged önkormányzata a több mint 54 millió forint értékű beruházáshoz több mint 49 millió forint támogatást nyert az Európai Regionális Fejlesztési Alaptól.

újjászületett a szegedi körtöltésen túli Acél utcai rendelőintézet. Fotó: Karnok Csaba
Újjászületett a szegedi körtöltésen túli Acél utcai rendelőintézet.
Fotó: Karnok Csaba

– Rá sem ismerni a korábbi rendelőre: a belső beosztását is megváltoztattuk – magyarázta a kivitelező, az IPSZOLG '98 Kft. cégvezetője, Kis László, aki elárulta: gyermekkorában az Acél utcai rendelői körzethez tartozott, ezért külön is örült a megbízatásnak.

Az avatási szertartáson a nemzetiszínű szalagot Karády István, a három évtizede itt praktizáló egyik felnőttháziorvos vágta át. A 2 szintes, összesen 250 négyzetméteres, újjászületett épületben sétálva elmondta: a bútorzat egy része is megújul, hasonlóképpen az informatikai rendszer. Ez is hozzájárul a háziorvosi praxisokhoz tartozó mintegy 7000 páciens ellátási színvonalának javulásához.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zoológiai szenzáció: anoa és jaguár született Szegeden

Március 19-én fekete jaguárkölyök, május 6-án pedig alföldi anoa született a Szegedi Vadasparkban. Tovább olvasom