Délmagyar logó

2017. 02. 28. kedd - Elemér 5°C | 17°C Még több cikk.

Megvadult kutya támadt a 9 éves Zsanettre

Domaszék - Egy nyakörves német juhászkutya támadt rá szerda délben a 9 éves Nagy Zsanettre a domaszéki általános iskolánál. Az állat a kislány arcát kezdte el marcangolni, egy közelben lakó nő sietett a gyerek segítségére. A szülők kislányuk műtéte után ismeretlen tettes ellen tettek feljelentést a rendőrségen.
Egy kifejlett, ápolt, piros nyakörves német juhászkutya vadult meg és támadt rá a 9 éves Nagy Zsanettre szerda délben a domaszéki általános iskola háta mögött. A kislány ikertestvérével és egyik osztálytársával tartott hazafelé, amikor szembetalálták magukat a morgó ebbel. A kutya körbeszaglászta őket, majd Zsanettre vetette magát. Először a homlokát sértette fel, majd a kislány orrát kezdte el marcangolni.

– Hármuk közül a lányom a legmagasabb, és fél a kutyáktól. Talán ezért ugrott éppen rá. Csak egymással beszélgettek a gyerekek, nem hergelték a kutyát – mesélt a lányával történtekről tegnap kora este a Szegedi Rendőrkapitányság épületében Nagy Lászlóné. A család Zsanett látleletét vitte be a kapitányságra, ahol feljelentést tettek a kutya ismeretlen gazdája ellen. – Az állat egész nap az iskola környékén lődörgött, többen is látták. Felháborító, hogy egyesek napközben szabadon engedik a kutyájukat – háborgott az édesanya.

Zsanettet szerda délután műtötték meg a szegedi gyermekklinikán. Ha nem fertőződik el a sebe, jó esélye van a teljes gyógyulásra. – Iszonyatosan megijedt, és a támadás után csak azt hajtogatta, hogy biztos meg fog halni. A műtét is megviselte, és még mindig riadt. Kérdezgette, hogy milyen az arca – mesélte szomorúan az anya. Nagy Lászlóné biztos benne: ha az utca végén lakó nő nem veszi észre a támadást, a kutya végez a lányával.

– Neki köszönhetjük Zsani életét. Odaszaladt a gyerekekhez, egy táskát dobott a kutyára, aki erre elsomfordált – mondta hálával teli hangon az anya.

Keresik a kutyát és gazdáját

A rendőrség a mezőőrökkel és a polgárőrökkel tegnap egész délután a kutya és gazdája után kutatott Domaszéken, de lapzártánkig nem akadtak a nyomukra. Kérik a kutya gazdáját, vagy azokat, akik az ebről vagy gazdájáról információval rendelkeznek, hogy hívják a 107-es, 112-es segélyhívót.

Olvasóink írták

  • 1. sügér63 2011. március 17. 13:29
    „A felelős most már fizessen! Szegeden hiába jártam az önkormányzathoz ,hogya közös udvaron ne tartsák a romák a korcs németjuhászukat(sokszor szándékosan uszítoották is) az önkormányzat semmit sem tett ,engem tettek felelőssé,hogy mikor gyermekemet megtámadta egy husánggal tudtam csak megvédeni. Ebben az esetben is a mulasztás emberi.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óriásplakát a Himnuszból

Sorra nyeri a képzőművészeti versenyeket a szegedi Mohai Zsófia, akinek Himnusz-illusztrációjából óriásplakát készül. Tovább olvasom