Délmagyar logó

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 35°C Még több cikk.

Megváltozott munkaképességűek állásban

Csongrád megye - A megyei kormányhivatal is több mint 100 megváltozott munkaképességű dolgozót alkalmaz. Egy 2 évvel ezelőtt elkezdett TÁMOP-projekt akár a teljes bérköltséget is állja.
Lépj közelebb!

Tóth Margit, a mozgáskorlátozottak szövetségének (MEOSZ) megyei elnöke szervezte a csütörtöki rendezvény roadshow-ját Lépj közelebb! címmel a megyeháza aulájában és az épület előtt. Fellépett a kerekes székesek Gördülő Tánccsoportja is.

 
– Közel 12 milliárd forint annak az országos, 2 éve futó TÁMOP-projektnek a költségvetése, amelynek köszönhetően Csongrád megyében 437 megváltozott munkaképességű ember tudott állást találni – mondta csütörtökön a szegedi megyeházán rendezett szakmai nap és állásbörze sajtótájékoztatóján Cseppentő László projektmenedzser. – A továbbiakban még 2 milliárd forint segítheti ezeket az embereket, mivel december 31-éig kitolták a támogatási időszakot.

A megyei kormányhivatal is több mint 100 megváltozott munkaképességű dolgozót alkalmaz.
A megyei kormányhivatal is több mint 100 megváltozott munkaképességű dolgozót alkalmaz.

Bényi Krisztina, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Rehabilitációs Szakigazgatási Szervének igazgatója elmagyarázta a részleteket: egy emberre 800 ezer forint támogatás jut, ebből lehet gazdálkodni. A munkáltató alkalmazhatja úgy is a dolgozót, hogy körülbelül 5 hónap alatt a teljes bérköltséget ebből a pénzből fedezi. De arra is van lehetőség, hogy 14 hónapra elosztják az összeget. A dolgozókat 4 órában, bruttó 72 ezer forintos bérért alkalmazzák, amelynek a nettója 49 ezer forint. E mellé jár még a 35–40 ezer forintos rehabilitációs ellátás. A megyében mintegy 280 munkáltató élt a lehetőséggel, köztük a kis- és középvállalkozások is. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság az év eleje óta 90, a kormányhivatal július 1-jétől 105 embert vett fel TÁMOP-támogatással, 10 hónapos időtartamra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jótékonysággal indul a Szent Gellért Fesztivál

A komolyzenei programsorozatot hetedik alkalommal rendezi meg a Szeged-Csanádi Egyházmegye. Tovább olvasom