Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Megvan az árva maci gazdája

Szeged - Jelentkezett a kóbor plüssmackó gazdája, így a megviselt, félszemű, puha plüssállat visszakerült aggódó kis gazdájához.
Ahogy már beszámoltunk róla, a szegedi Matkó Eszter hetekig kereste a Szabadság téri játszótéren talált medve tulajdonosát, hiszen édesanyaként tudja, milyen fontos lehet egy gyermeknek kedvenc játéka.

A többek között az interneten is közzétett macifotóra végül Kocsis Gáborné egy ismerőse bukkant rá, és kiderült: 9 éves unokája plüssállatáról van szó. – A születésekor kapta Attila, azóta mindig vele van. Mivel nagyfiú, ma már csak akkor kell neki, amikor baj van, márpedig abból kijutott mostanában, a parlagfű-allergiáját megszenvedi. Egy hónapig kerestük ezért a mackót, még plakátokon is, nem gondoltam, hogy meglesz, ezért nagy volt az öröm – magyarázta a nagymama, aki még lapunk Csörög rovatába is betelefonált.

Attila viszont nem szeretett volna lapunknak nyilatkozni, mert félt, hogy kicsúfolják mackója miatt az iskolában. Megnyugtatására készítettünk egy rögtönzött felmérést, amelynek során több kolléga elmondta: neki is van plüssállata.

Korábban

A szegedi Szabadság téren elveszett, plakátokon keresték, valaki megtalálta, de addigra a plakátok eltűntek, így most az interneten kutatnak tulajdonosa után – röviden ez az elárvult plüssmackó története, amelynek visszajuttatását Matkó Eszter szívügyének érzi. A keresésben 2 éves kisfia, Máté és barátja, Bence segíti, visszatérő játszóterezőként ők is aggódnak a félszemű, kicsit kopottas, ám rendkívül puhának, sőt kényelmesnek tűnő mackó miatt.

Máté és Bence (csíkos pólóban) segíti a mackó kis gazdájának keresését, talán még plakátolnak is a sikerért. FOTÓ: Frank Yvette
Máté és Bence (csíkos pólóban) segíti a mackó kis gazdájának keresését, talán még plakátolnak is a sikerért. Fotó: Frank Yvette

A szegedi édesanya tudja, milyen fontos egy kisebb, de akár egy nagyobb gyermeknek is az alvósmackója. – Elég viseltesnek tűnik a plüssállat. Ha ennyire keresték, biztosan sokat jelent a tulajdonosának, ezért keresem ennyire – magyarázta, miért kutat ilyen szorgosan. Amikor megkerestük, épp ő is plakátolást tervezett, hátha a medvegazda jár a környéken, és felismeri hányatott sorsú plüssbarátját.

Történetüket hallva lapunk úgy döntött, csatlakozik a kereséshez: kérjük, aki ráismer a mackójára, vagy az óvodában, iskolában találkozott már vele, esetleg várakozott már mellette a játszótéri padon ülve, és tudja, ki hiányolja, jelentkezzen a kapcsolatok@delmagyar.hu e-mail címen, vagy a 30/218-1111-es telefonszámon.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az SZKT ügyvezetője megvédi a járművezetőit

Külső szakértőre hivatkozva azt írtuk: vagy a villamosvezető hibázhatott, vagy műszaki hiba történhetett, ezért szabadult el egy jármű kedd reggel. Tovább olvasom