Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Megvannak a kopasz fiúk

Szeged - Már tanulja a dalokat az a húsz fiú, aki a Kesselyák Gergely rendezésében színre kerülő Turandot nagyopera kis kínai dalnoka lesz. A válogatásra 9 és 13 év közötti gyermekeket vártak, akiknek nemcsak énekelni kell tudniuk, hanem szüleiknek bele kellett egyezniük abba, hogy fiukat kopaszra borotválják.
Éppen húszan vártak meghallgatásra, és szerencsére mindannyian megfeleltek a szigorú énektanárnők felmérésén. Bármit énekelhettek, legfőbb szempont a szép énekhang és a muzikalitás volt.

A világon mindenhol népszerű operában 40 gyermekből álló kórus énekel, a csoport fele azonban takarásban áll majd. A többiek a kopaszok, akik így hiteles szereplői lesznek a kínai mesevilágban játszódó történetnek.

Gyakorlás – séta közben.
Gyakorlás – séta közben.

Megvannak tehát a gyermekkórus tagjai, ám a rendező, Kesselyák Gergely továbbra is fáradhatatlanul dolgozik nemcsak az előadás létrejöttén, hanem azon is, hogy a színház közönségnevelő feladatát ellássa. Ezért szervezte meg egy hónappal a bemutató előtt kedvcsináló operaismertetőjét középiskolások számára. A Reök-palotában, a kora esti beszélgetésen a fiatalok nemcsak a Turandot létrejöttének történetéről és a műfaj jellemzőiről kérdezték a rendezőt, hanem arról is, milyen képi világot álmodott a Dóm térre, illetve a rendezői szakma szépségéről, nehézségeiről faggatták.

A fesztivál szervezőinek nem titkolt célja, hogy az opera műfaját a fiatalok körében is egyre népszerűbbé tegye. A misszió sikerét Puccini Turandotja és a lenyűgöző látványvilág garantálja, amelyet a Dóm tér különleges hangulata egészít ki. A szívhez szóló opera története, amelyben a szerelem oltárán előbb-utóbb mindenkinek áldozatot kell hoznia, a modern kor bestsellereivel vetekszik. Hát ki értené ezt jobban, mint az ifjú generáció?

Pótelőadás az Istvánból

A hatalmas érdeklődésre való tekintettel augusztus 16-án egy újabb pótelőadást tartanak a Dóm tér idei slágeréből, az István, a királyból. A jegyeket már árusítják a fesztivál Reök-palotában található jegyirodájában. A Szörényi-Bródy rockoperából így összesen öt előadást tartanak Szegeden A társulat győzteseivel.

(X)

Olvasóink írták

  • 1. Botka 2008. június 06. 04:30
    „Reklám cikk, annak is gyenge, de vajon ki fizeti???? Vagy az X az alján csak véletlen????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Túrahelyek a megyében

Szeged - Ha kedvünk tartja – és időnk engedi –, hosszabb-rövidebb kerékpártúrákat is tehetünk megyénkben. Hová érdemes elmenni Szeged körül, mit érdemes megnézni? Tovább olvasom