Délmagyar logó

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 1°C | 6°C Még több cikk.

Megvédték országos első helyüket a mórás diákok

A Szegedi Ipari, Szolgáltató, Szakképző és Általános Iskola Szeged-Móravárosi Tagintézményben (SZISZSZI) hatosa az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karának országos gépészeti versenyét idén is megnyerte.
Győztes csapaton ne változtass! – tartja a régi sportos mondás, amit a Szegedi Ipari, Szolgáltató, Szakképző és Általános Iskola Szeged-Móravárosi Tagintézményben (SZISZSZI) is betartanak: az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karának országos gépészeti versenyét tavaly megnyerő hat srác – Albert Arnold, Albert Dániel, Erdős Csaba, Miklós Péter, Rózsa Tibor és Tompa Dániel – idén is indult, és most is diadalmaskodott. Tanárukkal, Pappné Pap Szilviával együtt úgy gondolták, ha tavaly sikerült elhozniuk a trófeát, talán ebben a tanévben is sikerrel járhatnak.Először online fordulókat kellett teljesíteni, a három fordulós selejtezőben harminc csapat indult, ezt magabiztosan vette a SZISZSZI csapata, amely végül a fővárosi fináléban sem adott esélyt ellenfeleinek.
– Az online fordulókban és a döntőben is ugyanazt a taktikát alkalmaztuk: szétosztottuk a feladatokat egymás között aszerint, hogy kinek mi az erőssége. Az online feladatokra fordulónként két hetünk volt – mondta Erdős Csaba. A fiúknak matematika, fizika, mechanika, elektrotechnika, gépelemek, gyártás- és anyagismeret, valamint műszaki ábrázolás tárgyakból kellett a legjobbat nyújtaniuk.

A pesti versenyen elsőként kísérleti méréseket kellett végezniük. Ezt követte az a bemutató, amellyel a szervezők előzetesen bízták meg az indulókat: a SZISZSZI-sek Rejtő Sándor munkásságát mutatták be. Ezek után következtek az írásbeli feladatok.

– Ez az újbóli elsőség is bizonyítja, hogy aki akar tanulni nálunk, az tud tanulni, tud sikeres lenni. Számos kiváló kollégám van, akinek a segítségével a gyerekek könnyedén érhetnek el hasonló eredményeket – mondta a felkészítő tanár. A 2/14D épületgépész-technikus osztály elit hatosa, Albert Dániel, Miklós Péter, Erdős Csaba, Tompa Dániel, Albert Arnold és Rózsa Tibor most sem talált legyőzőre. Felkészítő tanáruk Pappné Pap Szilvia volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önkénteseket toboroz a honvédség az egyetemen

Múlt hét óta önkéntes műveleti tartalékosokat toboroz a Honvédelmi Minisztérium a TIK-ben. Főleg… Tovább olvasom