Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Megyeházi affér: lezárult a nyomozás

Szeged - Lezárta a rendőrség a nyomozást a szeptember 24-én történt szegedi megyeházi incidens ügyében. A rendőrség nem javasol vádemelést, a határozat szerint nem történt bűncselekmény.
A nyomozók megállapították, hogy aznap az elnök asszony egy hivatalos iratot akart aláíratni a főjegyzővel, aki ezt megtagadta, és a papírt sem adta vissza. Az ekkor támadt huzavona közben az elnök megragadta a főjegyző jobb felkarját. Kozma József, a megyei MSZP–SZDSZ-frakció vezetője a tegnapi sajtótájékoztatón azt mondta, Magyar Anna elnök asszonynak azért kellene lemondania, mert az elmúlt hónapokban úgy próbálta eltussolni ezt az ügyet, hogy közben a főjegyzőt azzal is vádolta, ő követett el vele szemben erőszakot. Az MSZP panasszal él a nyomozás lezárása miatt, mert szerintük igenis erőszak történt.

A történtekről megkérdeztük Magyar Annát, aki lapunkhoz küldött nyilatkozatában – melyet teljes terjedelmében közlünk – Kozma Józsefet elsősorban arra kéri, „hogy tisztségeihez méltó feladatként 2009. február 1-jéig tegyen javaslatot arra, miként tudja a Csongrád Megyei Önkormányzat visszaszerezni a kormány által elvont 1 milliárd forintot, és hogyan kompenzálja a megyei intézményekben dolgozók 13. havi fizetésének drasztikus megcsonkítását. Ezzel minden kétséget kizáróan igazolhatná saját politikai hasznosságát, azt, hogy a kormány szánalmas intézkedései ellenére Ön végre a Csongrád megyei lakosok érdekében cselekedett!"

Magyar Anna nyilatkozata

Dr. Kozma József MSZP-s országgyűlési képviselőnek

Tisztelt Képviselő Úr!

Sajnálattal értesültem arról, hogy miután a rendőrség közelmúltban kiadott jelentése is lezártnak tekinti a szeptember 24-i eseményekkel kapcsolatos vizsgálatot, Ön mégis bozótharcosként folyamatosan arra használja fel a nyilvánosságot, hogy saját politikai hasznosságát bizonygassa.

A rendőrségi határozat egyértelműen kimondja, hogy bűncselekmény hiányában megszünteti a nyomozást, az ügyet befejezettnek tekinti.
Javaslom, hogy drága idejét ne lezárt ügyek túlpörgetett PR-kampányára pazarolja!

Arra kérem képviselő urat, mint MSZP-s, kormánypárti országgyűlési képviselőt, a Csongrád Megyei Közgyűlés tagját, az MSZP-SZDSZ frakció vezetőjét, hogy tisztségeihez méltó feladatként 2009. február 1-ig tegyen javaslatot arra, miként tudja a Csongrád Megyei Önkormányzat visszaszerezni a kormány által elvont 1 milliárd forintot, és hogyan kompenzálja a megyei intézményekben dolgozók 13. havi fizetésének drasztikus megcsonkítását. Ezzel minden kétséget kizáróan igazolhatná saját politikai hasznosságát, azt, hogy a kormány szánalmas intézkedései ellenére Ön végre a Csongrád megyei lakosok érdekében cselekedett!
Erőfeszítéseivel azon legyen, hogy az MSZP kormány által elvont 1 milliárd forintot újra a Csongrád megyei lakosokra tudjuk költeni! Újra építhessünk játszótereket, ha szükséges, újra össze tudjunk fogni településeinkkel, mint ahogyan azt tettük a szentesi légibázis ügyében.
Tapasztalatból tudom, hogy az emberek mindennapjait érintő kérdésekkel foglalkozni nagy kihívás! Sokkal nagyobb, mint amekkora a politikai ellenfeleink folyamatos lejáratása lehet.

Kívánom Önnek, hogy egyszer tapasztalja meg milyen érzés valódi, az emberek életét közvetlenül befolyásoló problémák megoldásán gondolkodni.

Tisztelettel:
Magyar Anna
Csongrád Megyei Közgyűlés Elnöke

Kelt: Szeged, 2009. január 16.

Olvasóink írták

 • 13. lacipapa68 2009. január 17. 21:27
  „Én nagyon hülye vagyok a dolgokhoz,de szerintem azt a felet kellett volna elmarasztalni,amelyik az ütlegelést kezdte.Valami nagyon sántít.”
 • 12. Eagleeye 2009. január 17. 12:01
  „Kedves Fórumozók!

  A legtöbb hozzászóló úgy látszik egyformán látja a dolgot.
  Nyilván mindannyian ott voltak az ominózus szobában az ominózus pillanatban!
  Ha tévednék és mégsem , akkor két dolog lehetséges.
  Vagy félrevezetett áldozatok, vagy ők azok akik félre akarják vezetni a többi fórumozót.
  Végül de nem utolsó sorban megkérdőjelezik a független bíróság jogerős ítéletét.
  GRATULÁLOK!”
 • 11. csaktudja 2009. január 17. 11:36
  „...na most hánytam tele a vödröt. Éjjen az igazság!!!!”
 • 10. pintyőke 2009. január 17. 11:12
  „A Délmagyarország ellen is pert nyert bunyós Pannink. Tegnap feltettem a Szegedma.hu cikket de levették. Mindegy kedves szerkesztők, nemsokára úgy is címlapra kell tennetek egy egész napig. Szopás!!!
  Ísmét néhány percre, íme:

  A Szegedi Ítélőtábla szerdán megváltoztatta a Csongrád Megyei Bíróság elsőfokú ítéletét a Csongrád Megyei Közgyűlés elnökének a Délmagyarországgal, a Délvilággal és a Delmagyar.hu-val szemben zajló sajtó-helyreigazítási perében. Magyar Anna azért indította meg az eljárást, mert álláspontja szerint a nevezett médiumok 2008. szeptember 25-én több valótlanságot is állítottak az előző nap közte és a megyei főjegyző között kirobbant vita kapcsán. Kérelmét első fokon elutasították, az elnök azonban fellebbezett, s ítélőtábla a rendelkezésére álló iratok alapján helyreigazításra kötelezte az alperest.

  Mint arról a SZEGEDma.hu korábban beszámolt, a Csongrád Megyei Bíróság 2008. november 5-én megállapította, hogy a médiumok 2008. szeptember 25-én az elnök asszony és a megyei főjegyző asszony közötti konfliktusról számos valótlan tényállítást tettek, ám ezen állítások cáfolatai ugyanott később több alkalommal is napvilágot láttak az érintettek szájából, így nincs szükség helyreigazításra. A felperes fellebbezést nyújtott be az elsőfokú határozat ellen, arra hivatkozva, hogy a nagy nyilvánosság előtti állítások súlyosan sértették személyiségi jogait, ezért ragaszkodik a szintén nagy nyilvánosság előtti a helyreigazításhoz. A másodfokú tárgyalásra szerdára került sor a Szegedi Ítélőtáblán.

  Ismeretes, a közgyűlési elnök azért indította meg az eljárást, mert a Délmagyarország, a Délvilág és a Delmagyar.hu szeptember 25-én megjelent cikkeikben többek között azt állították: Magyar Anna szeptember 24-én a megyeházán megütötte Csonkáné Balda Ilona főjegyzőt, akinek segélykiáltásai kihallatszottak az irodából, a főjegyző szobája olyan volt, mint egy csatatér: a székek nem álltak a lábukon, kivéve azt, amelyiken a főjegyző asszony ült.

  A Szegedi Ítélőtábla január 7-én a rendelkezésére álló iratok alapján megváltoztatta az elsőfokú határozatot, s másodfokon helyt adott a felperes keresetének. Törőcsik Tamás, a felperes jogi képviselője portálunknak elmondta: a jogerős és végrehajtható döntés értelmében a Délmagyarországnak és a Délvilágnak - a határozat kézhezvételétől számított nyolc napon belül - címlapon, a szeptemberi 25-i írásokéval megegyező betűmérettel helyreigazítást kell közölnie, a Delmagyar.hu pedig 24 órán keresztül köteles nyitóoldalán tartani a helyreigazítást. A médiumoknak tehát közzé kell tenniük, miszerint a 2008. szeptember 25. napján megjelent a Megütötte a főjegyzőnőt az elnök asszony című cikkben valótlan állítás, hogy Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke megütötte a főjegyzőnőt, valótlan állítás továbbá, hogy a konfliktus során a főjegyzőnő segélykiáltásai kihallatszottak az irodából, s végül szintén valótlan állítás, hogy a főjegyzőnő szobája úgy nézett ki, mint egy csatatér, a székek nem álltak a lábukon.

  Emellett egy kommentárt is kötelesek ehhez mellékelni, melyben a valós tényállásokat fogalmazzák meg, s a perköltség és az illeték megfizetése is az alperest terheli.

  A másodfokú ítélet ellen fellebbezésnek nincs helye, a kézhezvételtől számított hatvan napon belül azonban rendkívüli jogorvoslatot lehet kérni a Legfelsőbb Bíróságtól.”
 • 9. N.P. 2009. január 17. 08:22
  „szegedifiu

  Szerintem itt most nem Kozma, hanem Bunyós Panni viselt dolgairól van szó.”
 • 8. Elendur 2009. január 17. 05:25
  „OK. nem történt semmi! De mi van ha igan? Most, hogy tudjuk, hogy nem történt semmi, és visszanézünk, láthatjuk, hogy a semmiről jó sok cikk, és jó sok más iromány született... El se merem képzelni, mi lett volna, ha valami mégis történik.... Tippem: DM különszám Magyar Koko Annáról... (má hogy párt hű maradjak...)”
 • 7. lacipapa68 2009. január 17. 00:23
  „Most már tényleg kezdek meghülyülni.Az a mártír,aki az erőszakos cselekedet elkövette?Vagy az,aki elszenvedte?Világosítsatok már fel,mert én már nem bírom követni...”
 • 6. flexsnake 2009. január 16. 23:46
  „Hogy mik vannak :)”
 • 5. szegedifiú 2009. január 16. 22:53
  „IP: 62.77.260.261

  Kozma Úr találhatna már valamilyen értelmes elfoglaltásgot azért a (NEM KEVÉS) pénzért, amit havonta az államtól lenyúl!
  Jó ötleteivel a miniszterelnököt támogassa, aki most nagyon rászorul - megint a nép megsarcolását akarja!”
 • 4. MD2009 2009. január 16. 21:08
  „Utóirat a levélhez: különben úgy felpofozom, hogy kiesik az összes foga! Magyar "Fekete Laci" Anna”
 • 3. studyfy 2009. január 16. 20:34
  „A házi feladatot fel adta a tanár néni. De előtte volt valami a tanári szobába, ami miatt a rendőrségi feljelentés megtörtént. Kiderült, hogy nem az történt, amit a tanár néni mondott. Ilyenkor a gyerekek előtt a tanár néninek oda a tekintélye. Még akkor is , ha a házi feladat nem készül el.”
 • 2. Mizujs 2009. január 16. 20:23
  „Ha elsőre nem hazudott volna, akkor talán betudható lett volna egy tyúkpernek. De akkorát hazudott SZEMREBBENÉS NÉLKÜL, hogy minden normális embernek kifordul tőle a bel!!!!!!

  Az, hogy nem kért bocsánatot, hanem még más xarát keni!!! Ááááááá......
  Hánynpm kell! Megyek is.”
 • 1. lelketlen 2009. január 16. 18:10
  „no ez nem semmi.csak ennyire telik.irreleváns témával visszatámadni.ez bizony a semmi szintje alatt van.mostmár csak azt várom,hogy mikor lesznek felelőségre vonva a nyilvános helyen fingók.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ó, azok a szépséges hetvenes évek!

Szeged - Ön vajon ráismerne-e Vörös Gabriellára (56), a Móra-múzeum volt igazgatójára, egyetemi adjunktusra, vagy Németh György (57) fotóriporterre, karikaturistára és feleségére, Bátyai Edinára (45), a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatójára? Tovább olvasom