Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Menekült volna a rendőrök elől a körözött szegedi fiatal

Szeged - Többek között rablás miatt körözték azt a 17 esztendős szegedi fiatalembert, akit a hétvégén fogtak el a Szegedi Rendőrkapitányság körözési csoportjának munkatársai.
A rendőrök pénteken este jelentek meg az egyik makkosházi panelház 10. emeleti lakásának ajtaja előtt, mivel információik szerint a fiatalember itt tartózkodott. Bár az ajtón keresztül hangok szűrődtek ki, kopogásukra és hangos felszólításukra mégsem reagált senki. Ekkor lakatost hívtak, de mivel az ajtó zárszerkezete meglehetősen rossz állapotban volt, így az ajtót egyszerűen benyomva könnyedén bejutottak. A lakásban többen voltak, akik közül egyikük a zsaruk láttán kereket akart oldani, ám az egyik rendőr útját állta. Igazoltatása során – mivel igazolvány nem volt nála -, felszólították, hogy mondja meg nevét és adatait, ekkor azonban ő egy másik nevet mondott be. Csakhogy a rendőröket nem tudta megtéveszteni, mivel fénykép alapján felismerték, hogy a 17 éves keresett személyről van szó.

A fiatalember a gyanú szerint ugyanis december 22-én az egyik Csongrádi sugárúti ház lépcsőfordulóján társával – aki azóta már előzetes letartóztatásban van – egy idős asszonytól elvették a szatyrát. A táskában a néni iratai, több mint 20 ezer forint készpénze, aranyfüggő és lakáskulcsok voltak.

A hétvégén elfogott gyanúsítottnak fiatal kora ellenére már többször meggyűlt a baja a törvénnyel, hiszen büntetett előéletű, és jelenleg is több büntetőlejárás is van folyamatban vele szemben többek között súlyos testi sértés, csoportos garázdaság, lopás és orgazdaság miatt.

A fiatalembert a rendőrség őrizetbe vette - tájékoztatta a delmagyar.hu-t a rendőrség.

Olvasóink írták

46 hozzászólás
 • 46. Surranó 2011. március 28. 17:46
  „10 vuk!
  Jó a kérdés! De voltam nemrégen tárgyaláson, és 27 lakásbetörés után a bíró még azt mondta, hogy nem kell tartani a bűnismétléstől, elrejtőzéstől, és a tanúk befolyásolásától! Szerinted a következő tárgyaláson ott volt e a vádlott? Persze szintén roma srácról beszélünk! Azóta se hiúsítja meg az eljárást. Csak az időt húzza!

  Smerdis_of_Arshak!
  Ez nem cigány kérdés! TAPASZTALAT! Pár órát voltam a bíróságon, és a folyosón volt már egy jó pár tárgyalásra várakozó "delegáció". Megsúgom, hogy 1 db azaz egyetlen egy esetben nem cigány volt a vádlott! Szerinted akkor van e cigány-bűnözés?”
 • 45. Bunghole99 2011. február 22. 19:07
  „44. Smerdis_of_Arshak 2011.02.22. 14:56

  ezt talán a romáknak kéne mondanod, nem pedig az őket eltartóknak ;)”
 • 44. radikális 2011. február 22. 18:23
  „35. te is az anyja foglalkozására? :D”
 • 43. Smerdis_of_Arshak 2011. február 22. 14:56
  „42. catroot 2011.02.22. 11:55

  nekem nem kell őket bemutatni, jászsági kisvárosból származom, képzelheted :) de a gyűlölet még sosem oldott meg semmit, ebben biztos vagyok, ezt a problémát sem fogja.”
 • 42. frakk 2011. február 22. 12:08
  „vILÁGGAZDASÁG ONLINE:
  "No, akkor gazdagodnak a cigók.
  Egy átlag magyar ember testsúlyának több mint 70%-a szennyezett víz, míg egy átlag cigánynak több mint 70%-a 14 karátos arany...
  Adjuk el őket..."”
 • 41. catroot 2011. február 22. 11:55
  „40. Smerdis_of_Arshak 2011.02.22. 10:26

  Nem kívánok rosszat, de egy idő után...

  Mindenesetre jó neked, és ezt minden ellenszenv nélkül mondom.”
 • 40. helsinkirokker 2011. február 22. 10:31
  „"Mentek, mendegéltek, estére egy rengeteg erdőbe értek.
  Amint ott letelepedtek, megszólal a kicsi kutya (mert tudjátok meg, táltos volt ám!), s a fülibe
  súgja a királyfinak:
  - Add a lovadat a cigánypurdénak, kicsi gazdám, mert az éjjel úgyis ellopná, s mondjad neki,
  hogy többet ne kísérjen. Menjen, amerre neki tetszik.
  A királyfi megfogadta a kicsi kutya tanácsát, a purdénak ajándékozta a lovat, s bezzeg, hogy
  ez kétszer sem mondatta magának: felpattant a lóra, s úgy elnyargalt, mint a sebes szélvész.
  Abban a pillanatban, hogy a cigánypurdé elnyargalt, ott terem az óriás, akit a királyfi
  kiszabadított..."

  A tejkút c. mese egy részlete.
  Írta Benedek Elek (1859 - 1929) újságíró, író, a nagy mesemondó”
 • 39. Smerdis_of_Arshak 2011. február 22. 10:26
  „31. catroot 2011.02.21. 23:13

  én akkor is az leszek, ebben különbözök tőletek. szerencsére.”
 • 38. catroot 2011. február 22. 09:52
  „32. novaklaszlo56 2011.02.21. 23:34

  Igen, de nem a cigányság rabolt ki, hanem egy fiatal srác (aki cigány származású volt). És így is marad a helyzet, amíg nem tesz a társadalom, illetve az állam azért, hogy egy marginális, lecsúszott, antiszociális réteg haladjon valahova (nem fizikálisan értem, mielőtt valaki ebbe beleköt). Azzal szerintem, hogy egy bűnözőt sajnálgatunk, nem lesz semmi megoldva, kezdeni kellene valamit viszont azzal, hogy otthon az az adott közösségben mit lát, milyen jövő képe van. Ezzel lehetne foglalkozni, de nem foglalkoznak.

  Volt nekem cigány származású barátom is, aki többet is ér a szemeben, mint 1-2 magyar, akit ismerek, nem erről van szó! Viszont azt észre kellene venni, hogy a cigányság teljesen más dimenzióban él és igenis kialakult náluk egy sajátságos bűnözői forma, amit arányaiban ők művelnek legtöbbet.

  (és igen, a magyarokat sem kell félteni, ugyanis cigányt nagyon még nem láttam milliókat sikkasztani, max. K. Orbánt...)”
 • 37. KolompárRómeó 2011. február 22. 07:42
  „21. novaklaszlo56 2011.02.21. 17:46

  Két, az ország két végén dolgozó smasszerrel beszéltem. Bent 80, kint csak 10% az aránya a kirekesztett, színes, meg nem értett kultúrának. Ha 1-1.5-es lenne a szorzó, akkor nem lenne miért cigányozni. De a 8-szoros szorzó azért jelent valamit, nem?”
 • 36. Egyolvasó 2011. február 22. 06:41
  „Már az is bűn,ha valaki segíteni akar?
  Ők vissza akarták adni a néninek a táskát, csak nem tudták hol lakik.”
 • 35. novaklaszlo56 2011. február 22. 02:28
  „Elhiszem, Emberevő (jó a neved! :D), hogy szakmai tényekről beszélsz, amikor a jogszerűen intézkedés alá vont személyek rasszbéli statisztikájából idézel adatokat. Lehet, hogy tényleg "szerencsésebb" vagy a kollégáidnál, és ezért futsz bele szinte mindig a romákba a munkád során, de azt, hogy hazánkban velük általában több a probléma, mint a többi emberrel, nagyjából mindenki tudja. Hogy miért van ez így, arról viszont kevesen rendelkeznek korrekt ismeretekkel, és ami ennél is nagyobb baj, alig akad ember, aki egyáltalán gondolkodik ezen, és meg szeretné érteni a háttérben - időben és térben - meghúzódó, szerteágazó okok hálóját.
  Másrészt az is igaz, hogy hazánkban az utóbbi időben valóban tapinthatóvá vált az egyes kisebbségi csoportok gyűlölete, a bűnbakképzés, amely volumenében ma már tényleg messze meghaladja az Európai Unió normáinak a tűréshatárait. Hasonló a helyzet néhány szomszédos országban is (Szlovákia, Románia), de aggasztó tendenciák érzékelhetők olyan országokban is, amelyek azelőtt híresek voltak az idegenekkel szembeni nagylelkűségükről, fogadókészségükről, ilyen pl. Franciaország is. Ezek nagyon is nyugtalanító folyamatok, és ráadásul abszolút félrekezeljük őket, azt már szóba se hozom, hogy milyen kiterjedt politikai érdekmező húzódik meg e feszültségek fenntartása mögött.
  De Bunghole99 érzelmi tiltakozását nagyon is megértem, igaza van: nagyon rossz irányba haladnak nálunk ezek a folyamatok (is), és ha így, kezeletlenül maradnak, akkor nagyon komoly krízishelyzetbe kerülhet az egész társadalom, mely krízist már nemcsak az általad is említett, a cigányokra nézve nem éppen hízelgő bűnügyi statisztika fogja jelezni, hanem... De ezt nem kéne megvárnunk. Mindenesetre az, hogy teszed a dolgod, tisztességgel, és ha kell, meg ahol lehet, emberséggel, dicséretes, és ezzel hozzájárulsz a krízis megelőzéséhez. De ennél sokkal többre lesz szükség, nem elég a rendőrség tűzoltó munkája.
  Ami pedig a fegyelmezett gárdát, meg a romák ordítozását illeti, nem gondoltál bele, hogy a romák (így, pontosan: A ROMÁK, nem pedig haragosok, egyes emberek) sérelmére elkövetett sorozatgyilkosság a csillagos égig növelte azokban a szerencsétlen emberekben a félelmet? Ott a Gárda, meg ott a rendőrség, és ki a fene tudja, hogy most mi lesz, mi fog itt történni? Nekünk esnek? Megölnek? A Gárda? De a rendőrség tényleg meg akar és meg is tud védeni bennünket...? Nem lehet, hogy az a "fegyelmezetlenség" a részükről a pánikszerű, ösztönös tiltakozás izgalma volt? Miért tartod oly természetesnek, hogy azok az emberek, különösen az utóbbi évek velük kapcsolatos történései után bárkiben megbíznak még? Legyen az rendőr, tanár, orvos, polgármester, gárdista, akárki? Én elhiszem, hogy nem könnyű rendőrként jogszerűen és fegyelmezetten intézkedni velük szemben (sem), de azt is tudom, hogy semmivel sem könnyebb cigánynak lenni ebben az országban. Egyre nehezebb az is, hidd el. Ahogy nőnek a kezeletlen problémáink miatti feszültségeink, úgy lesz mindannyiunknak egyre nehezebb. Nekik is, csak ők eleve a perifériáról indulnak, és már nemigen van hová hátrálniuk. Kérlek, próbáld ezt is fontolóra venni, mielőtt a szolgálati statisztikádat - amely, hangsúlyozom: teljesen hihető - kiértékeled!

  Sok kitartást és türelmet a nehéz és gyakran veszélyes szolgálatodhoz!
  Most pedig jó pihenést!”
 • 34. Lacas 2011. február 22. 00:16
  „Rablás,17 éves,"fiatal",idős áldozat.... egyre gondolunk?”
 • 33. emberevo 2011. február 21. 23:59
  „6. Bunghole99 2011.02.21. 13:37

  "elegem van ebből a náci antiszemita rasszista országból."

  Tisztázzuk a fogalmakat:
  Náci nem lehet az ország mivel nácik csak németországban voltak hitler alatt.
  Nacionalista lehet, de az ugye csak annyit jelent hogy nemzeti. Minden ország nemzeti hiszen egy nemzethez tartozik.
  Antiszemita azt jelenti zsidógyűlölő, ugyanakkor egy hozzászólásban sem látom, hogy valaki zsidózna.
  Nincs neked valami rejtett régi traumád?

  Az a probléma öregem, hogy szakmabeliként 10elkövetőből 9roma.Lehet hogy csak én vagyok ilyen szerencsés, de valahogy ha szól a diszpécser, 18év alattit kell elfogni az minden esetben cigány. Már 9. éve..... Ha családi balhé miatt kell kimenni, 9év alatt alig volt nem cigány. Akkor most melyik a tisztelt rendőrség? A te megfogalmazásod szerint? Náci-e vagy antiszemita? Hozzáteszem, egy gyanúsított sem hangoztatta még, hogy ő zsidó, és egyik sem viselt még fonott pajeszt. De még egy esetben sem kellett intézkedni velük szemben. Nem tartom magam antiszemitának, jártam zsidó templomban, és szívesen hallgatom a hangversenyeket is a zsinagógában. Csak az tud feldühíteni, ha valaki raszistázik, miközben semmi mást nem teszel mint végzed a munkád. Nem kell bűnözni, ennyi a titka.
  Voltam gárda-felvonulást biztosítani. Fegyelmezetten álltak és még csak egy rossz szót sem szóltak a rendőrök vagy a romák felé. De a romák folyamatosan beüvöltöttek szidták még a rendőröket is. Akkor ki a rasszista? Ki az akivel gond van?”
 • 32. Falcao 2011. február 21. 23:43
  „Erről is ti tehettek dolgos többség.A kisebbség meg csak retteg, és nem fogadjátok be őket.
  Azért kényszerülnek rablásra meg hasonlóra.”
 • 31. novaklaszlo56 2011. február 21. 23:34
  „Te szegény Catroot! Eszerint téged már kiraboltak. És nem is egyszerűen rablók, hanem maga a cigányság... Maradt még azért valamid? :)

  Engem kölyökkoromban tényleg kiraboltak. Tíz-tizenegy lehettem, amikor egy nálam pár évvel idősebb, olyan tizennégy körüli kölyök megállított az utcán (elém állt), majd se szó se beszéd, hasba rúgott, felpattant a bicajomra, és elhajtott vele. A bringa meglett pár nap múlva: egy közeli csatorna vizéből kandikált ki a kormánya (vörös volt a kormánya, legalábbis a fogantyúja :)), egy cigány kis haverom segített kihalászni onnan.
  A rabló kölyköt is ismertem: nem cigány volt, még sötétben is virított az aranyszőke bozontja, meg ragyogott a tengerkék szeme a kis rohadéknak. :) Rendőr lett. Vezető beosztású, magas rendfokozatú. Talán már nyugdíjas is, mert a mosónők korán halnak, a rendőrök meg korán öregszenek - legalábbis a nyugdíjkorhatár eléréséig... :)

  De az is igaz, hogy engem cigány még nem rabolt ki. A cigányság meg aztán végképp nem, és ezt nehezen is tudom elképzelni. A "segílyes" dumát meg hagyjuk most, nem kell az éjszakára! :)

  Jó éjt mindenkinek!”
 • 30. catroot 2011. február 21. 23:13
  „25. Smerdis_of_Arshak 2011.02.21. 20:41

  Majd ha kirabolnak téged is, akkor legyél megértő!”
 • 29. catroot 2011. február 21. 23:11
  „10. vuk 2011.02.21. 14:37

  Miért lenne előzetesben?

  http://index.hu/bulvar/2011/02/21/het_evet_kapott_a_darabolos_gyilkos/

  7 évet kapott... Komolyan nincs még egy ilyen debil ország, mint ez.”
 • 28. catroot 2011. február 21. 23:08
  „Én még olyan cigányok lakta lakás ajtót nem látta, ami nem tropa. Biztos ez is a kultúrájuk része!”
 • 27. szilléri 2011. február 21. 21:41
  „Íme egy hasonló kis doktori !
  Kezd tetszeni a jobbik javaslata !

  ,,Ünnepélyesen tették le az esküt a munkaszolgálatra bevonuló csapatok

  Pesti Hírlap, 1939. július 25.
  Az egy héttel ezelőtt közérdekű munkaszolgálatra bevonult több mint hatezer fiatalember vasárnap ünnepélyes keretek között tette le esküjét a hadtestek beosztása szerinti állomáshelyén. Különösen szép és megható volt az ünnepség Szentendrén, ahol a Görgey Artúr-laktanyában tettek esküt az első hadtestparancsnokság területén bevonult csapatok. A munkaszolgálatosok valamennyien az előírásos zsávoly munkaruhában, vállukon az egyetlen ,,fegyverükkel", az ásóval vonultak fel ........................
  A tábori oltárnál Hász István tábori püspök mondott szentmisét és szentbeszédet, a protestánsok részére pedig Urbán Ernő tábori lelkész tartott istentiszteletet. Az ünnepség további része a gyakorlótéren folyt le. Hász István püspök szózatot intézett a felsorakozott fiatalemberekhez. Rámutatott arra, hogy ha valamely nép meg akar élni az idők viharában, fegyverre van szüksége, s amely nemzet fiai nem szeretik a fegyvert, hanem a kényelmet és a könnyű életet, az a nemzet összeroppan.
  Szüksége van a nemzetnek az ásóra is, amellyel a földet megművelik, termékennyé teszik s amelynek segítségével a fegyverek oltalma alatt kenyeret, jobb életet biztosítunk a nemzet gyermekei számára.
  A most esküt tett csapatok egyhetes katonai kiképzést kaptak, a most következő héten beosztásuknak megfelelő műszaki és szakképzésben részesülnek, augusztus elsején pedig az egész ország területén megkezdődnek a munkatáborok és 6000 fiatalember dolgozik ásójával a közérdekű munkákon."”
46 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leltározták a vallási közösségeket

Szeged - Elkészült az első leltár a hazai vallási közösségekről. A szegedi kutatókat meglepte, hogy… Tovább olvasom