Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Mentős okozta a halálos balesetet Mórahalom határában

Halálos baleset történt tegnap kora délelőtt az 55-ös úton. Egy mentősként dolgozó szegedi férfi Suzukijával átsodródott Mórahalom előtt a menetirány szerinti másik oldalra, ahol egy szerb rendszámú Zastavával ütközött. Egy középkorú asszony a helyszínen életét vesztette.
– Százzal biztosan hajtott, hiszen én mentem nyolcvan-kilencvennel, mikor megelőzött. A kanyarban aztán eltűnt a szemem elől. Mire én is az egyeneshez értem, már csak a roncsokat láttam – mesélte Zombori Melinda.

Odarohant a roncsokhoz

A fiatal algyői lány Opeljét tegnap kora délelőtt előzte Mórahalom előtt az a türkiz színű Suzuki, amely néhány másodperc múlva frontálisan ütközött a vele szemben jövő fekete Zastavával.

– Azonnal leállítottam az autómat és odarohantam a roncsokhoz. A Zastavában két nőt, a Suzukiban egy fiatal férfit láttam. Mindhárman életben voltak – mesélt az ütközést követő pillanatokról Melinda. Barátnői a közelben levő boltból rohantak ki a 55-ös útra, miután hallották a nagy csattanást. – A férfi homlokából dőlt a vér. Mindenáron ki akart szállni a kocsijából, de nem tudott. A bal combja eltört, lábai teljesen beszorultak az autóba. Kérdeztem, hogy hívják, de nem tudott beszélni. A kocsijában OMSZ feliratú piros felsőruhát és egyéb mentős eszközöket láttam – közölte a 25 éves szemtanú. A Suzukit vezető szegedi férfiről kiderült: a mórahalmi mentőállomás dolgozója, aki különféle oktatási eszközöket szállított volna az állomásra.

Vásárolni mentek volna

A szegedi tűzoltóság ügyeletén kérdésünkre elmondták: a baleset helyszínére a két tűzoltó-, és a két mentőautó tizennégy perccel a riasztás után ért ki. A súlyosan sérült 24 éves mentőst, valamint a Zastava anyósülésén ülő 52 éves szabadkai asszonyt azonban addigra már kiszabadították a roncsokból. A tűzoltók ezért a sofőrt próbálták kivágni autójából. Minden igyekezetük ellenére az 54 éves szabadkai nő néhány pillanat múlva a helyszínen életét vesztette. – A sérült asszony magyarul kérdezgette, hogy mi van a barátnőjével. A mentősök nem mondták meg neki, hogy az életét vesztette. A nőre nyakmerevítőt adtak, majd beszállították a szegedi új klinikára. – Hallottam, hogy a Metróba indultak volna bevásárolni – mondta Zombori Melinda.

A rendőrség vizsgál

Az asszonynál nem sokkal ezután súlyos hasi vérzést állapítottak meg: életveszélybe került. A klinikán lapunk érdeklődésére elmondták: azonnal meg kellett műteni. Mivel a vérzést sikerült elállítani, kora délutánra az asszony már nem volt közvetlen életveszélyben. A combcsontját tört mentőst lapzártánkig nem műtötték meg. – Csak tippem van, hogyan történhetett mindez. Szerintem a férfi megijedhetett valamitől, és ezért hajtott át a szemközti oldalra. Látszik, hogy előzés után még visszatért a saját sávjába. Talán egy kóbor állat ugorhatott elé – találgatott Melinda a féknyomok felett.

A baleset körülményeit a Szegedi Rendőrkapitányság szakértő bevonásával vizsgálja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Éjjeli ügyelet a patikában

Szeged - A legtöbben fájdalomcsillapítóért álltak sorba szombat éjjel a Kígyó gyógyszertár… Tovább olvasom