Délmagyar logó

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 4°C | 21°C Még több cikk.

Mérőórát kémlelünk – és klikkelünk

A sorban állás nélküli, on-line ügyintézés gyors, kényelmes – egyre több ügyfél választja. Három szegedi szolgáltató, a Démász, a Dégáz és a Vízmű internetes portálján működik mérőóraállás-bejelentés. Egyéb elektronikus szolgáltatás viszont alig van a honlapokon.
A legtöbb on-line szolgáltatást a Démász biztosítja. Az áramszolgáltató ügyfelei a portálon keresztül intézhetik a számlázással, szerződéssel kapcsolatos ügyes-bajos dolgaikat, megtekinthetik, módosíthatják a szerződésekben rögzített adataikat és bejelenthetik a mérőóra állását is, utóbbit 2005 óta. Sokan az elveszett csekk pótlását is interneten keresztül kérik. A Démász portálját naponta átlagosan 1500-an használják, az áprilisi dizájnváltás óta 130 ezer látogatójuk volt. 10 ezer regisztrált ügyfelük folyamatosan az interneten keresztül végzi az ügyintézést.
Az áprilisi frissítés óta a rendszer – a mérőóraállás megadása után – megjeleníti a számla összegét is. Miután az ügyfél ezt elfogadta, a rendszer automatikusan küldi az összeget számlázásra, már másnap postázzák.

A Hőszolgáltató nem frissít

A Szegedi Hőszolgáltató Kft. portálját is szemügyre vettük. A napi időjárás-jelentés mellett azonban a legtöbb fülön csak hároméves adatokat találtunk, például a szervezeti felépítésnél vagy a vízmérőórák leolvasásának rendjénél is. A tarifatáblázatban viszont idei adatok szerepelnek. 
A Dégáz honlapján hasznos információkat kaphatnak az ügyfelek a számlázási módokról vagy például a szociális gázártámogatásról, ellenben a gázmérő állás bejelentésén kívül más elektronikus ügyfélszolgáltatás nincs. Megtudtuk, hogy már dolgoznak a fejlesztésen: a Dégáz internetes ügyintézése jövőre újul meg. A gázszolgáltató portálját szeptemberben naponta átlagosan 2500-an látogatták. A mérőóraállást 2003 óta lehet on-line bejelenteni, a rendszert idén fejlesztették: grafikonok mutatják meg, hol találhatók a kért adatok, például az ügyfél-azonosító a számlán. Az Égáz-Dégáz Zrt. honlap arculatának legutóbbi frissítését július elején végezték el.

A vízmérőállás on-line bejelentésére 1999 óta van lehetőség a Vízmű honlapján. A vízszolgáltató új portálja idén július elejétől üzemel. A vízmérőállások bejelentése mellett közérdekű hibabejelentésre van lehetőség a honlapon. A Vízmű ügyfelei letölthető nyomtatványokat is találnak a portálon. A jövőben a számlaegyenleg lekérését és az adatváltozások bejelentését is szeretnék on-line lehetővé tenni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bíróságon az Ortu-tay-box

Szeged - A nyilvánosság kizárásával kezdődött el csütörtökön, s így is folytatódik a Szegedi Városi… Tovább olvasom