Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

Mese a szegedi belvárosban

Szinte hihetetlen eset történt csütörtök este a szegedi belvárosban: egy idősebb hölgy ezerforintosokat osztogatott minden járókelőnek. Mint mondta, egy 56-os veterán utolsó kérését teljesíti ezzel.
Fotó: Dovalovszki András
Mesébe illő történetnek lett részese jó pár szerencsés szegedi, akinek csütörtökön estefelé a belvárosban akadt dolga.

Tegnap lapunk internetes fórumára érkezett bejegyzés Dovalovszki Andrástól, a szegedi Critical Mass, kerékpáros felvonulás főszervezőjétől. Egy jólszituált idősebb hölgy két testőr kíséretében lépett tegnap este hozzá és barátaihoz a Dugonics téren. Mosolyogva, halkan pár szót mondott nekik, és a kezükbe nyomott egy-egy ezer forintost. A meghökkentő dolgot nem tudták mire vélni, de a hölgy szűkszavúan csak annyit mondott: egy külföldön elhunyt '56-os veterán végakaratát teljesíti ezzel. A férfi utolsó kívánsága az volt, vagyonát ossza szét Magyarországon.

Mire a döbbenetből felocsúdtak, a hölgy már messzebb járt, és menet közben minden járókelőnek adott egy-egy bankót hóna alá szorított táskájából. Mindenki csodálkozva fogadta a különös adományt. Más olvasóink azt jelezték, az idős nő a Klauzál téren is jótékonykodott, ők is kaptak a pénzből. Információink szerint a hölgy később a Mansfeld Péterről szóló '56-os film szegedi díszbemutatójára is ellátogatott a Belvárosi moziba, sőt felszólalt. Elmondta, hogy meghatotta az alkotás, és hogy manapság is hasonlóan tiszta és kitartó emberekre lenne szükség.

Dovalovszki a meghökkentő eset miatt a hölgy nevét ugyan nem kérdezte, a jótékonykodó végrendelkezőét azonban sikerült megtudnia: Ajkai Zoltánnak hívták.

Tegnap szinte az összes '56-os szervezetet megkérdeztük, tudnak-e Ajkairól vagy a hölgyről bármit is, de a név senkinek sem volt ismerős.
A megajándékozottak minden esetre biztosan megjegyzik a hölgyet, és nem felejtik el Ajkai Zoltán nevét sem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Máig adtak haladékot a háziorvosok

Az Országos Mentőszolgálat ígérete szerint a hét végéig kifizetik a szegedi háziorvosok elmaradt… Tovább olvasom