Délmagyar logó

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 10°C | 20°C Még több cikk.

Mesefalu édességből

Szeged - Mit csinálnak a cukrászok, amikor nem kalácsból fonnak adventi koszorút, és nem sütemények ezreit ontják? Meglestük: a szegedi A Cappella cukrászda 4 munkatársa 14 nap alatt liliputi falut álmodott karácsonyi édességből. Tegnap délután még havazott is a tetőkre!
– A játék kedvéért, és hogy meglepjük vendégeiket, előbb a dómot akartuk megmintázni. Aztán rájöttünk, más kell, hisz az itt áll közel, akárki megnézheti – mutatta Gyuris László mestercukrász, tulajdonos.

Igazi falusi templomot hatvan centi magas toronnyal viszont egyedül itt látni a szegedi korzón. Ujjnyi vastag falaihoz az apró tégláit egyenként melegítette, forrasztotta össze a cukrászcsapat. Körötte mézeskalács fenyők és házikók nőttek ki a földből, két miniatűr jászollal. És az a karácsonyi illat! Végül, de nem utolsósorban csoki disznóól is épült; odabenn pici, rózsaszín, kunkori farkú marcipánmalacok laknak.

Az A Capellában mézeskalácsból van még a kerítés is. Fotó: Segesvári Csaba
Az A Capellában mézeskalácsból van még a kerítés is.
Fotó: Segesvári Csaba

Ha bárki szívesen utánuk csinálná, eláruljuk: 5 kiló rizsliszt, 3,55 kiló cukor, 1 kiló zselécukor, 10 kiló cukorliszt, 5 kiló fehér csoki, 1 kiló méz, 40 egész tojás és 60 tojásfehérje kell bele. Ne maradjon ki a szódabikarbóna, sütőpor, citromlé, vaj, szegfűszeg és fahéj! Az építők egészségére pedig egy-egy bögre forralt bort készítsünk!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb műtermi fotózás

Pöttyös lasztit szorongató babák, ünneplőbe öltözött családok a kamerák előtt – Szegeden a 60-as, 70-es években élte fénykorát a műtermi fotózás. Tovább olvasom