Délmagyar logó

2017. 05. 01. hétfő - Fülöp, Jakab 5°C | 20°C Még több cikk.

Mesehősök a borítón

Már csak néhány hét és véget ér a vakáció, kezdetét veszi egy újabb tanév. Több írószer boltban július közepe óta akciókkal csalogatják a családokat. A gyerekeket a mesefilmek hőseivel díszített táskákkal, tolltartókkal és füzetekkel csábítják – jó diáknak lenni.
– Anya, én „witches" vonalzót és oldaltáskát szeretnék – könyörög édesanyjának egy kislány a Maros utcai Printkerben egy mesefilm szereplőivel, a kedves boszikkal díszített tanszerért.

– Az új vonalzó jöhet – pedig a réginek sincs semmi baja –, de a bokádat súroló oldaltáskát csak ötödikben kaphatsz – utasítja vissza Judit kislányát, Lilit, aki negyedik osztályba megy. Az anyuka a minőségi dolgokat szereti, nem feltétlen vásárol akciós termékeket, de kétségtelen, hogy augusztus elején érdemes megvenni az iskolakezdéshez szükséges felszerelést. Ráadásul három lánya körülrajongja vásárlás közben, enged a kísértésnek, és a 10 forintos A5-ös füzet helyett megveszi a drágább, színesebb típusokat, ezzel is kedvet csinál a piciknek.

– Lovas füzeteket választottam – dicsekszik Gréta, a középső lány, aki sportosabb nővérével ellentétben csajosabbnak érzi magát. A lányok különböző karakterek, sosem öröklik egymás dolgait. Művészeti iskolába járnak, így speciális rajzeszközökre is szükségük lesz. Kettőjük tanszerfelszereléséért összesen húszezer forintot fizetett Judit, ami szerinte még baráti ár.

Szétnéztünk a Tescóban, a Barát Papír és a Printker írószerekben, hol mennyibe kerülne az iskolakezdés. Táblázatunkban kiemeltünk néhány fontosabb tanszert, amelyek az elsős, ötödikes és nyolcadikos gyerekek évkezdéséhez szükségesek.

Az akció már megkezdődött

– Az akciók már megkezdődtek és szeptember elejéig tartanak – magyarázta Borbola Ágnes, a szegedi Printker üzletvezetője, akitől azt is megtudtuk, hogy a gyerekek általában megkapják, amit nagyon szeretnének. Jó örömet szerezni a gyereknek, és a tanulás is élvezetesebb, ha egy kedves cica vagy mosolygós boszi vet „csábító pillantásokat" a füzet borítójáról. 
Az első osztályos gyermekek tanszerlistája a leghosszabb, hiszen először ülnek az iskolapadba. Összegyűjtöttük, mire is lehet szüksége egy hatéves nebulónak. A harminc tétel közül kiemeltük néhányat: A5-ös sima, kockás, vonalas füzetek, technikacsomag, hurkapálca, ceruza, vízfesték. Az ötödikes tanulók már felsősök, körzőre és szögmérőre is szükségük van. A nyolcadikos gyerekek taneszközeiben pedig nem sok a változás az előző tanévekhez képest, de újnak számít például a milliméterpapír.

A pénztárnál fizethetünk néhány ezer forinttól több tízezerig is, attól függően, hagyjuk-e gyermekünket elkalandozni a szebbnél szebb tanszerektől roskadozó polcokon. Ha a retro – piros, kék, zöld – füzetek közt válogatunk, 11-17 forint körül megússzuk darabját, de ha pókemberes, witches, vagy esetleg csoki illatú füzetet választ gyermekünk, az A5-ös nagyságúért 59-165 forintig fizethetünk. A táskáknál is hasonló a helyzet. Ha egyszerű, kétszínű iskolatáskát választunk, akár már 299 forintért is találhatunk, de ha a népszerű mozihős Jack Sparrow kapitány képével díszített csodáért rajong a kicsi, 11 ezer 999 forintot kell előkészíteni a kasszánál.


Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felavatták Gregor József síremlékét

Többszáz tisztelője jelenlétében felavatták a tavaly októberben elhunyt Kossuth-díjas basszista… Tovább olvasom