Délmagyar logó

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 24°C | 33°C Még több cikk.

Meséiben nincsenek gonoszok

Szeged - Álmait írja mesékké, versekké, novellákká a szentesi születésű, Szegeden élő Fekete Annamária. Az Alie Neetah álnéven publikáló szerző az egyik legtöbbet olvasott író a www.virtus.hu portálon, de ő söpörte be a legtöbb díjat a www.tollinga.hu pályázatain is. Saját művei közül a Vén diófa meséi a kedvence.
Digitális fotó, humoreszk, karcolat, mese, novella, sci-fi, vers. Ilyen sokféle kategóriában nyert díjat alkotásaival Fekete Annamária – a www.tollinga.hu pályázatain. A www.virtus.hu című oldalon elhelyezett 210 cikkével a legtöbbre (330 pontra) értékelt szerző.

– Gyerekkorom óta írok – eleinte elsősorban magamnak. A szentesi iskolában sok konfliktus elszenvedőjeként teremtettem magamnak egy világot – olvastam és írtam, írtam és olvastam – emlékszik az első sorokra Fekete Annamária. – Az internet meghozta számomra a nyilvánosságot. Ismeretlen szerzőként 2006 óta saját olvasótáborra leltem, újabb és újabb írásra ösztönző visszajelzéseket kapok.

Alien, azaz Idegen – a sci-fi egyik kultuszfilmjének címe ihlette Fekete Annamáriát, amikor írói álnevet keresett. A szegedi ufókutató Sós Tibor munkatársaként kapcsolatba került a tudományos fantasztikus irodalommal, s első, nyomtatásban megjelent írása az idegen lények megjelenésével kapcsolatos élmény leírása volt – 1986-ban, az UFO Magazinnak. Azóta is publikál ott – például a februári számban Lángok nyomában címmel. Ám Alie Neetah néven más történeteket is jegyez.

A Tollinga pályázatain aratja legújabb sikereit a szegedi Alie Neetah, azaz Fekete Annamária. Fotó: Frank Yvette
A Tollinga pályázatain aratja legújabb sikereit a szegedi Alie Neetah, azaz Fekete Annamária. Fotó: Frank Yvette

A vén diófa meséi nem csupán a sokszorosan kitüntetett „sztáríró", Alie Neetah kedvence. „A történetek nagyon életszerűek, ezáltal átélhetők, ugyanakkor képesek elvarázsolni is. Felnőttként is nagyon élveztem" – írja az internetes fórumon S. F. Nem csoda, hiszen a mese főszereplői – tündérek, varázslók, állatok és gyerekek – humoros és elgondolkodtató történetein keresztül a főhős, az ovis Peti mindennapjai mellett föl-fölvillan az öreg diófa meséiben létező és csodákban gazdag világ is.

– Barátság, hűség, szeretet, becsület. Ezek a számomra fontos értékek jelennek meg az írásaimban. A meséimben nincsenek gonosz szereplők, e történetekből hiányzik az agresszió – fogalmaz Fekete Annamária. – Mindig magamból indulok ki, saját érzelmeimből merítek. Talán azért is, mert éjjelenként kész történeteket álmodom. Vallom: minden írónak megvan a saját története, amit megkap, amikor megérik rá.

Díjeső

– Tavaly 26 díjat nyertem 7 kategóriában, miközben 2 különböző honlapon jelentek meg írásaim, és napvilágot látott 1 mesekönyvem – számszerűsítette Alie Neetah sikereit Fekete Annamária, aki szerint az írás megnyugvás, menekvés, a lelki béke visszanyerésének módja, hobbi.

Névjegy

Fekete Annamária 1971-ben született Szentesen. A Horváth Mihály Gimnáziumban érettségizett, majd közel tíz évig az egészségügyben dolgozott. Egészen fiatal kora óta érdeklődik a paranormális jelenségek iránt. Imádja fotózni az állatokat és a természetet. Írásai 2006 óta kapnak nagyobb nyilvánosságot.

Olvasóink írták

  • 1. zsizsa 2009. február 13. 21:02
    „Gratulálok a könyvhöz! A Tarján totózóban kapható!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Braindogs és Bródy János az IH-ban

Szeged - A Braindogs lép fel február 16-án 20 órától a szegedi IH Rendezvényközpontban – a… Tovább olvasom