Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 18°C Még több cikk.

Mesterházy: Szembesíteném Orbánt a magyar valósággal

Szentes, Szeged – Orbán Viktor azért nem szereti a Trabantot, mert kormányváltós - mondta Szegeden Mesterházy Attila, a kormányváltó szövetség miniszterelnök-jelöltje, aki egy vitában szembesítené Orbánt a magyar valósággal.
Mesterházy Attila, az MSZP elnöke, a kormányváltó szövetség miniszterelnök-jelöltje megtekintette Szegeden a partfalrekonstrukció munkálatait, majd végigsétált a belvároson az Árvízi emlékműtől a Tisza Szállóig, ahol lakossági fórumon vett részt. Ennek első fél órájában Somló Tamás zenélt.

– Sokan vagyunk, elegünk is van, és elegen is leszünk, hogy április 6-án leváltsuk Orbán Viktort és rezsimjét – mondta Botka László polgármester, az MSZP választmányi elnöke a kampánygyűlésen, amelyen felszólalt Szabó Sándor a szegedi 1-es és Némethné Bátyai Edina, a szegedi 2-es választókerület országgyűlésiképviselő-jelöltje. Mesterházy Attila elmondta, 1998-ban Orbán Viktor követelte a miniszterelnök-jelölti vitát, s most ő is azt kéri, álljon ki vele egy vitára Orbán Viktor.


Mesterházy Attila Szegeden a rakparton és a belvárosban. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)
Gyimesi: Hol a széf kulcsa?

Gyimesi László, a Fidesz szegedi elnöke még a Mesterházy fórum előtt arra kérte az MSZP elnökét a sajtótájékoztatóján, hogy mondja el a szegedieknek, mint tud Simon Gábor Bécsben tartott 240 millió forintjáról. Elmondta, mivel Simon Gábor Botka Lászlónak adta át a választmányi elnöki pozíciót, felvetődik a kérdés, vajon átadta-e Simon az MSZP-széf kulcsát is Botkának.

– Ezen a vitán szembesíteném Orbán Viktort azzal, hogy az a Magyarország, amiről beszél, csak az ő fejében létezik, szembesíteném a magyar valósággal – hangsúlyozta a kormányváltó szövetség miniszterelnök-jelöltje. Szerinte a Fidesz visszaélt a kétharmados többségével, parlamenti diktatúrát vezetett be. A politikai hirdetések kapcsán úgy fogalmazott, hogy a CÖF nem más, mint Civilbe Öltözött Fideszesek. Orbán azért nem szereti a Trabantot – viccelődött az MSZP elnöke –, mert kormányváltós. Majd felsorolta, mit vett el a Fidesz, az emberek magánnyugdíját, a trafikokat és a földet. Elmondta, több mint negyven féle adót vezetett be a Fidesz-kormány, mindezek ellenére történelmi csúcson van az államadósság. Mesterházy szerint április 6-án győzni fognak a kormányváltó erők.


Korábban írtuk:
Átutazóban rövid látogatást tett Szentesen Mesterházy Attila, a baloldali összefogás miniszterelnök-jelöltje. A Komáromi Zoltán országgyűlésiképviselő-jelölttel a Szent Miklós téren tartott utcafórumon többek között arról beszélt, hogy az MSZP többkulcsos adórendszert szeretne. – Nem a gazdagokat kell támogatni, hanem inkább az alacsonyabb jövedelműeket – jelentette ki.

Mesterházy Csongrád megyében: Szentesen kezdett az ellenzéki miniszterelnök-jelölt. Fotó: Králik Emese (galéria)

A villámlátogatás után a megyeszékhelyre tartanak, a szegedi eseményekről is beszámolunk.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ki akarta kerülni a macskát, szörnyethalt az 5-ösön

Halálos közlekedési baleset volt az 5-ös úton: a szatymazi körforgalom és Balástya között helyszínelt a rendőrség. Tovább olvasom