Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Mezőhegyes még nem értesítette Csongrád megyét csatlakozási szándékáról

Szeged - Mezőhegyes önkormányzata még nem értesítette hivatalosan Csongrád megyét csatlakozási szándékáról - közölte Magyar Anna közgyűlési elnök hétfőn Szegeden.
A politikus a Csongrád megyei önkormányzat közgyűlésének rendkívüli ülésén elmondta, csupán sajtóhírekből értesült a kisváros képviselő-testületének döntéséről, mely szerint a település Békés helyett Csongrád megyéhez csatlakozna.

Az elnök közölte, amennyibe a megyei önkormányzat hivatalos megkeresést kap, a közgyűlés megfelelő előkészítés után napirendre tűzi a kérdést.

A dél-békési kisváros csatlakozási szándéka azzal kapcsolatban került szóba a közgyűlés ülésén, hogy Toroczkai László (Jobbik) képviselő javasolta, a testület forduljon a kormányhoz, kérve a kezdeményezés támogatását. Mint mondta, a megyeváltásnak a hagyománytisztelet mellett praktikus okai is lennének. 1950 előtt Mezőhegyes a makói székhelyű Csanád megyéhez tartozott. A város a természetes vonzáskörzetébe tartozó több Csongrád megyei kistelepülés - Nagyér, Csanádalberti, Pitvaros, Ambrózfalva - számára jelenleg is lényegében kistérségi központként működik. A közigazgatási rendszer átszervezése során Mezőhegyes járásközpont lehetne - tette hozzá.

A mezőhegyesi képviselő-testület augusztus közepi rendkívüli ülésén fogadott el szándéknyilatkozatot arról, hogy a település Csongrád megyéhez csatlakozna.

Olvasóink írták

 • 4. antonio 2011. augusztus 30. 12:54
  „amennyibe”
 • 3. Beroesz 2011. augusztus 29. 16:23
  „Csak Jöjjön Mezőhegyes! A Délmagyar múltkor amegírta, hogy a hálátlan Árpádhalom és Eperjes Békés megyéhez dezertálna. Kellenek ide az ilyen derék tiszántúli városok.”
 • 2. Krampampuli 2011. augusztus 29. 12:37
  „1. KamuNeni 2011.08.29. 11:17
  Minek ertesitene? Az mar duplicate lenne, mert az ujsag mar megtette!! Nem??

  - "Mezőhegyes önkormányzata még nem értesítette HIVATALOSAN Csongrád megyét csatlakozási szándékáról "”
 • 1. KamuNeni 2011. augusztus 29. 11:17
  „Minek ertesitene? Az mar duplicate lenne, mert az ujsag mar megtette!! Nem??”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bicikliút a határon túlra

Újszentiván – A 2009-ben megálmodott, Szeged-Szőregtől Törökkanizsáig vezető kerékpárút… Tovább olvasom