Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Mezzo: visszalépett az egyetlen szegedi

Szeged - Váratlan egészségügyi probléma miatt vissza kellett lépnie a Mezzo-operaversenytől az egyetlen szegedi döntősnek, Rácz Ritának, aki a gyógyulásra és jövőbeli feladataira koncentrál.
Szegedi énekesnek is sikerült bekerülnie a Mezzo Televízió közreműködésével zajló nemzetközi operaverseny döntőjébe: Rácz Rita a lengyelek versenyprodukciójában, Richard Strauss Ariadné Naxosban című operájában Zerbinetta szerepében küzdhet a győzelemért – adtuk hírül június elején a középdöntő után. A két népszerű szegedi színművész, Fekete Gizi és Rácz Tibor leánya korábban már több szerepben bizonyította tehetségét: legutóbb a Cigányszerelem Zórikájaként láthatta a közönség nyáron a Dóm téren. Miután a világsztár szoprán, Marton Éva növendékeként diplomát szerzett a Zeneakadémián, ösztöndíjasként szerződtette a Magyar Állami Operaház. Szeptember végén utazott el Gdanskba, hogy a Panstwowa Opera Baltycka társulatával felkészüljön a novemberi szegedi Mezzo-döntőben szereplő versenyprodukció pénteki, lengyelországi premierjére.

– Sajnos váratlan egészségügyi probléma miatt három hét próbaidőszak után haza kellett jönnöm Gdanskból. Most különböző vizsgálatokon veszek részt, gyógyszereket kaptam, abban bízom, sikerül elkerülnöm, hogy műtétre legyen szükség – mondta el lapunknak Rácz Rita, akit Budapesten értünk el telefonon.

Rácz Rita a Cigányszerelem szegedi  próbáján. Fotó: Karnok Csaba
Rácz Rita a Cigányszerelem szegedi próbáján.
Fotó: Karnok Csaba

– Nagyon sajnálom, hogy vissza kellett lépnem a Mezzo-operaversenytől, mert Marek Weiss rendezésében ígéretes produkció készült Richard Strauss operájából, nagyon szerettem volna Zerbinetta szerepében Lengyelországban és a hazai közönség előtt is bemutatkozni. Sokat dolgoztam vele, rossz volt feladni. A gdanski társulat koloratúrszopránja vette át tőlem a szerepet, akivel párhuzamosan próbáltam. Csak az vigasztal, hogy az évad során rengeteg munkám lesz még itthon.

Operaháztól a Vígszínházig

Rácz Rita Papagenát énekli majd A varázsfuvolában, amit a Vígszínház és az operaház közösen mutat be operaénekesek és színészek fellépésével Marton László rendezésében. Érdekesség, hogy Papagenóként Nagy Ervin lesz a partnere – a bemutatót karácsonykor tartják a Vígszínházban. Februárban a Hoffmann meséiben Olympia szerepét énekli Győrben. Megkapta Sophie szerepét is A rózsalovagban az Operaház Andrejs Zagars rendezésében készülő új produkciójában.

Olvasóink írták

  • 3. Beth 2009. október 30. 11:34
    „Jobbulást kívánok és sok szép szerepet!”
  • 2. AN 2009. október 29. 14:23
    „Hajrá kislány! Vagyis Asszonyka.”
  • 1. cselac 2009. október 29. 12:46
    „Jobbulást, Rita!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy óráig tartott a fogócska

15 mérges, a szőregi ház udvarán szaladgáló kutyáért szállt ki szerda délelőtt a szegedi Orpheus Állatvédő Egyesület telepvezetője. Tovább olvasom