Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Mi a kedvenc helye?

Mi a kedvenc helye? – kérdezzük Szeged és Csongrád megye lakóitól, közszereplőktől, és olyanoktól is, akik nem közismert emberek. Városrészt, utcát, épületet, intézményt, kocsmát, parkot, akár járdaszigetet is megjelölhetnek, de meg kell indokolni a választást.
Kávézgató hallgatók a tanulmányi és információs központ előtt. Fotó: Schmidt Andrea
Mi a kedvenc helye? – kérdezzük Szeged és Csongrád megye lakóitól, közszereplőktől, és olyanoktól is, akik nem közismert emberek. Városrészt, utcát, épületet, intézményt, kocsmát, parkot, akár járdaszigetet is megjelölhetnek, de meg kell indokolni a választást. Reméljük, érdekességeket – személyeket és helyeket – ajánlhatunk így olvasóink figyelmébe, és azt is, hogy amikor befejezzük, többet tudunk egymásról és a helyről, ahol élünk.

– Nagyon nehéz kedvenc helyet választani – mondta Sándor Klára országgyűlési képviselő (képünkön). – Imádom Szegedet, a Kárász utcát, ami bármelyik mediterrán város dísze lehetne, és az egész belvárost. Kedvelem Alsóvárost megújult házaival, templomával, s ha vendégeim jönnek, az új zsinagógát mindenképpen megmutatom nekik. Ha választani muszáj, akkor a kedvenc helyem a tanulmányi és információs központ. Egyrészt azért, mert maga a környék is nagyon fontos számomra: egyetemistaként a bölcsészkar épületébe jártam, teniszezni pedig az egykori sportpályára, a mai TIK helyére. Albérletben a bölcsészkar előtti épületben laktam, szép egyetemi évekre emlékszem vissza. A tanulmányi és információs központ épületében először 2003-ban jártam, az egyetemi tanévnyitón. Akkor még betongerendák, betonfalak álltak.

Második alkalommal már majdnem készen volt az épület – talán azért is áll közel a szívemhez, mert láttam, hogyan épül föl, hogyan alakította át az egykori betont az üveg, a világítás, a burkolat egy nyitott, 21. századi, modern közösségi térré, találkozási ponttá. Ez az épület számomra a tudást, a város és az egyetem összetartozását szimbolizálja. Ráadásul találkozási lehetőséget biztosít a hallgatóknak egymással és a tanárokkal, ugyanúgy összejöhetnek az emberek, mint a régi görögök az agórán. Szeretem, hogy az épület szellős, az üvegfalai nyitottá teszik. És nemcsak önmagáért az épületért szeretem, hanem azért is, mert ilyen kellemes környezetben lehet dolgozni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint kétezren lubickoltak az első forró nyári hétvégén

Több mint kétezer szegedi választotta pihenésre, kikapcsolódásra az újszegedi strandot, a SZUE-t az… Tovább olvasom