Délmagyar logó

2016. 12. 04. vasárnap - Borbála, Barbara -5°C | 4°C

Mi kerüljön még a fészekbe? – ünnepi ajándékötletek az ÁRKÁD-tól

A Pirex üzletben kapható színes ceruzák, zsírkréták, festékek is találó ajándékok lehetnek a gyerkőcöknek. A közelgő tavaszi szünetben a szabadidő hasznos eltöltéséhez az olvasás, a mesehallgatás és a rajzolgatás, színezés is hozzátartozik.
A gyerekek szívesen lapozgatják a gazdagon illusztrált könyveket, boldogan hallgatják szüleiktől esténként a meséket. A kisebbek a szabadban játékkal eltöltött időt szívesen pihenik ki egy kedves kifestő mellett. A Pirex üzletben kapható színes ceruzák, zsírkréták, festékek is találó ajándékok lehetnek a gyerkőcöknek. A közelgő tavaszi szünetben a szabadidő hasznos eltöltéséhez az olvasás, a mesehallgatás és a rajzolgatás, színezés is hozzátartozik.

A kommunikációs készség és a kézügyesség fejlesztése fontos részei a nevelésnek. Fordítsunk hát rá fokozott figyelmet! Az édességek és a színes tojás mellé kerüljenek a fészekbe könyvek, színezők, gyurma és rajzeszközök is. Könnyebb lesz a választás, ha megosztunk Önökkel néhány tippet az Alexandra Könyváruház kínálatából. Ezek nem csupán szépek, szórakoztatók és hasznosak, de megfizethetők is. Keressék az Alexandra polcain!

Babáknak és mamáknak

Pancsoló állatok: Vilmos nyuszi
Vilmos nyuszi imádja a kalandokat. Olvasd el, hogyan sikerült Vilmosnak a kerítésen túlra jutnia, és mit szóltak ehhez a barátai. A versbe szedett történet és a kedves rajzok gondoskodnak arról, hogy az esti fürdetés vidám móka legyen szülőnek és babának egyaránt.

Óvodásoknak, iskolásoknak

Volt egyszer egy... kisnyuszi
„Sziasztok! A nevem Pamacs. Erdei nyuszi vagyok, és egy föld alatti üregben lakom, egy hatalmas fa tövében. Ha szeretitek a nyuszikról szóló meséket, akkor biztosan jó barátok leszünk. Helyezkedjetek el kényelmesen, én pedig elmesélem nektek egy kalandomat, közben kirakhatod az oldalakon található puzzle-kat."

Kasza Márta: A legdrágább kincs
„A világnak nekivágó szegénylegények, kóborló királyfik, elátkozott királykisasszonyok, zsugori módos gazdák és jószívű szegény emberek, sárkányok, óriások, csodalények."

Kasza Márta, aki a saját kisfiának írta ezeket a meleg szívvel és nagy mesélőkedvvel előadott történeteket, ismerős szereplőket vonultat fel. Könyve a népmesék jól ismert világát tárja elénk.

Nyírő Erzsébet: Húsvéti ajándék

„Erdő mélyén, kicsi házban egy nyuszicsalád éldegélt békességben, boldogságban. Papa, Mama, s három kölyök lakott együtt a nagy fának gyökerei között. Minden évben, ahogy a tavasz közeledett, egyre nagyobb lett az izgalom, a sürgölődés – mivel a Papa, Nyuszi Gyuszi ilyenkor hosszú útra indult: tojásszerző útra. Ő vitte ugyanis a kisgyerekeknek a húsvéti meglepetéseket: a gyönyörű hímes tojásokat."

Szánóczki Judit: Húsvéti kifestő
Vidám rajzokkal teli kifestőkönyv 4–8 éves gyermekeknek. Ha már közeleg a húsvét, és a csöppségek egyre izgatottabbak a nyuszi érkezését illetően, csak rakjuk eléjük ezt a rengeteg kiszínezni való rajzot tartalmazó füzetecskét, és amellett, hogy kreatív feladatokkal lesznek elfoglalva, néhány új információval is gazdagodnak.

Tiniknek, felnőtteknek

Dr. Beate Ralston: A házinyúl – Minden, amit a házinyulak tartásáról tudni kell
A nyulak bájos külsejükkel és szeretetre méltó modorukkal egy szempillantás alatt meghódítják a szíveket. Főleg a gyermekek körében nagyon népszerűek. E kötet összefoglalja a legfontosabb tudnivalókat: színes fényképek kíséretében mutatja be a nyulak fajtáit, viselkedését, táplálását és gondozását, tanácsokat ad, hogy mire figyeljünk oda a vásárláskor, és milyen óvintézkedéseket kell tennünk ahhoz, hogy kedvencünk valóban jól érezze magát otthonunkban – akár családtagjaink és más háziállatok mellett is.

A tartalomból: az első időszak az új otthonban, a megfelelő szállítás, helyes táplálással az egészségért, nevelés és játék, szobatisztaság, gondozás és ápolás.

A „Házi kedvenceink" című sorozat célja, hogy megismertesse az olvasókat a legkedveltebb háziállatokkal. A kis kötetek, amelyek alapvető ismereteket és hasznos tanácsokat nyújtanak a kedvencek eredetéről, fajtáiról, élőhelyéről, gondozásáról és ápolásáról, nem hiányozhatnak egyetlen állatbarát polcáról sem. Nem csupán húsvétra ajánljuk!

Tojásételek
A tojás talán a legsokoldalúbb hozzávaló. Legyen szó akár ízletes előételről, kiadós főfogásról vagy könnyű, krémes desszertről, a tojás végtelen lehetőséget kínál mindre. Számtalan módon elkészíthető, ebből mutat be a kötet néhányat. A bevezetésben sok érdekességet találhatunk a tojásról. Ezt követik a változatos receptek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húsvéti hagyományok – locsolkodás és festett tojás az ÁRKÁD ajánlásában

Tovább olvasom