Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Mi legyen a ligetben az újszegedi szabadtéri színpad helyén?

Erről kérdezi majd a város a szegedieket, de most Ön is szavazhat!
A Közéleti Kávéház csütörtök esti városházi rendezvényén Botka László polgármester beszélt az újszegedi Erzsébet liget rekonstrukciójáról is, ahol például rekortán futópályát is terveznek. A polgármester felhívta a zöldek figyelmét arra, hogy a ligetet ne keverjék össze az erdővel, mert a liget olyan hely a városban, ahol emberek is vannak. Botka László azt is elmondta, még nincs döntés arról, hogy az újszegedi szabadtéri színpad helyén maradjon egy felújított kulturális tér, vagy sportközpontot alakítsanak ki pályákkal és kondiparkkal. A polgármester elmondta, erről megkérdezik majd a szegedieket.

Mi legyen az újszegedi szabadtéri színpad helyén?

Szavazok!

Szavazás állása


Korábban

Rengeteg a nyugdíjas, itt vannak a baloldali önkormányzati képviselők, Szabó Sándor szocialista országgyűlési képviselő, és néhány városi cég vezetőjét is láttuk a közönség soraiban. Az elmúlt év történéseiről vetítenek egy kisfilmet, utána Kozó Attila, a városi televízió vezetője beszélget Botka Lászlóval.
 
Botka Ákosnak is adna ötletet - GALÉRIA
 
Kozó Attila először arra kérte Botka László, hogy röviden kommentálja a legfrissebb híreket. Botka László a miskolci tanárok akciójáról elmondta, Szeged iskolaváros, így nem tud mást mondani: mint azt, köszönjük, veletek vagyunk! Hangsúlyozta, a pedagógusok a gyermekekért küzdenek.
 
- Fura világ, hogy a randalírozó futballszurkolók hősök, a fekete ruhás ápolónőt pedig megbüntetik - kommentálta a hírt, hogy közmunkára ítélték Sándor Máriát. Botka László polgármester a nemzet dalnoka, Ákos és Kövér László női princípiumról, nőkről mondott véleményéről elmondta, tudnánk ötleteket adni Ákosnak és Kövér Lászlónak, hogy mit kezdjenek magukkal. Nem ötleteket kellene adni, hogy ki hogyan éljen, hanem normális családtámogatási rendszert kellene kialakítani.

Botka László a 2016-os városi költségvetésről elmondta, idén 35,6 milliárd forintból gazdálkodik majd Szeged, ami kicsit magasabb, mint a tavalyi induló főösszeg volt. A büdzsé több mint egyharmada az önkormányzat saját bevétele, amit a szegedi cégek fizetnek be. Ez is azt mutatja Botka szerint, hogy Szegeden működik, fejlődik a gazdaság.
Botka Ákosnak is adna ötletet - GALÉRIA

Botka László bejelentette: idén megkezdik az új fedett uszoda tervezését, befejeződnek a kisajátítások és előkészítik a területet az Etelka soron. Erre 500 millió forintot különítenek el az idei városi költségvetésben. Botka László hangsúlyozta, jövő tavasszal elkezdődik az új uszoda építése Felsővároson!

Botka László az írásban feltett kérdésekre válaszol. Elmondta például, hogy a szegedi reptéren többezres kisgépes felszállás van évente. Mi kellene ahhoz, hogy nagygépes reptér legyen? Felüljáró sok milliárd forintért, plusz Natura 2000-es terület is van a reptéren. Most másfél óra alatt Ferihegyen lehet lenni - mondta Botka László.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az alkotmánybíróság elnöke a szegedi jogásznapon

Globális probléma? címmel tartott előadást Lenkovics Barnabás Szegeden. Tovább olvasom