Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Mi szemnek, szájnak és fülnek ingere

Csongrád megye – Melyiket szeressem? A mindegyiket sajnos most sem lehetséges: próbáljon meg valahogy válogatni a jobbnál jobb hétvégi programok közül. Megértjük, ha nem tud dönteni.
Pénteken a Dóm téren bemutatják a Valahol Európában című musicalt. A szövegkönyv Radványi Géza 1947-es, azonos című filmje alapján készült, Dés László a bemutatóra új betétdalt komponált Európa himnusza címmel. Már csak ezért sem kellene kihagyni. De az újszegedi szabadtéri színpadon is lesz bemutató: Kolozsvárról érkezik két egyfelvonásos opera, a Gianni Schicchi és a Mario és a varázsló.

A Széchenyi téri Hungarikum Fesztiválon kiváló magyar filmeket lehet megnézni, de fellép a Dankó Pista Nótakórus is, fél nyolctól pedig táncház nyílik a Korinda zenekarral.

Korinda Zenekar - Szerbák


A Napfényfürdőben a Strandok éjszakája 2011 rendezvénysorozat alkalmából este nyolctól éjfélig lehet fürdeni. A fürdővendégek a Naprendszer bolygóival ismerkedhetnek, ellátogathatnak a Mars vörös sivatagába, felépíthetnek egy mini naprendszert – és még a medencét sem kell elhagyniuk.

Az Anna fürdőben is izgalmas éjjeli programokkal várják  az éjszakai fürdésra áhítozókat, sőt, Algyőn a Borbála fürdőben is lehet pancsolni ezen az éjjelen.

Délben kezdődik a Partfürdőn a VIII. Nemzetközi Dél-alföldi Veteránjármű Találkozó: 12 órától regisztrálhatnak a résztvevők a Partfürdőn, 18 órától veteránjármű- felvonulás Szeged utcáin.

Csongrádon pedig motoros találkozóra várják a benzingőz szerelmeseit a volt laktanya területére. Este fellép a Lokátorock, az AB/CD és a Blues Company zenekar.

Lokátorock - Hol van a szó (részlet)

Szentesen fél kilenctől lehet éjszakai fürdőzni.

Csanádpalotán tizenharmadszor rendeznek városnapokat: hat órától házibuli lesz Attilával a Délibáb utcában felállított szabadtéri színpadon.

Fáiánsebestyénben pedig falunapi rendezvénysorozat kezdődik, hat órától biliárd- és futóversennyel, nyolctól pedig Crazy Dayz- és BräinZtorm-koncert lesz.

Crazy Dayz a szegedi sörfesztiválon

Kiszomboron a hétvégén harmadszor találkoznak az íjászok.

Szombaton újra látható lesz a Valahol Európában és a két egyfelvonásos is Újszegeden.

A Hungarikum Fesztiválon Bandó mesél a gyerekeknek, majd este héttől retro kabarét ad elő. Nyolctól lapunk bemutatja: Táncolnék a boldogságtól – Merényi Nicolette magánénekes és Kiszely Zoltán színművész operettműsora látható majd.

Már reggel 8 órakor startol a veteránjármű-túraverseny, az útvonal (Széchenyi tér–Röszke–Mórahalom–Ásotthalom–Öttömös–Pusztamérges–Ruzsa–Zákányszék) hossza mintegy 140 kilométer.

De van még ennél is korábban kezdődő program szombaton: a Fehér-tón 7 órától nyári madár fiókalesre várnak mindenkit. A nyár végi időszakban már az anyányi méretű fiókákat is megfigyelhetjük a legtöbb madárfajnál. Találkozó: 7 órakor a Tisza-völgyi Bemutatóháznál (E5-ös út; a 158-as kilométerszelvénynél).

Szentesen 16 órától népzenei találkozó lesz népdalkörökkel és citerazenekarokkal.

Csongrádon a motoros találkozón délután egykor kezdődik a felvonulás, este pedig fellép az Exon, a Rockin’ RockCats és a Jumps Rock Band.

Rockin Rock Cats - A Rock and Rollnak mindig menni kell

Csanádpalotán fél nyolckor ünnepi misét celebrálnak a templomban, majd ünnepi testületi ülésre is várják a lakosokat fél tíztől. Egy órával később hagyományőrző csoportok lépnek színpadra, majd délután fél öttől veszi kezdetét a XIII. Palotai Lakodalmas.

Ópusztaszeren az emlékparkban kilenctől fröccsnap lesz: délután egytől országos kugli-világbajnokságot rendeznek. A skanzenben egész nap a Rozsdamaró zenekar muzsikál.

Fábiánsebestyénben kilenctől kispályás focitorna indul, egy óra múlva viszont már az önkormányzati járműkiállításban is lehet gyönyörködni, nemkülönben a helyi költők verseiben. De lesz favágóverseny, zöldségesrekeszhordó verseny is. A napot fél kilenctől a Fivérek koronázzák meg.

Zákányszéken tizenhetedszer lesz falunap és először Bogrács „sörgető" bajnokság. 17 órától a Dupla Kávé együttes, 19.30-tól a Megasztár 5.-ből ismert Lakatos Yvette lép fel, 20 órától éjfélig pedig utcabál lesz: lakodalmas és retrodisco párbajjal.

Kiszomboron a T-modell labirintusban kézműves nappal várják az érdeklődőket. Programok: csuhéfigurák készítése, hennázás, arcfestés, rongybabázás.

Apátfalván a Gabnai-tanyán gyorsasági roncsderbi-futamokat rendeznek. A szomabt még a pihenésé: este fél nyolctól a MetalstroM, majd utána kielnctől a Shíva vadítja a hangulatot.

Algyőn kétnapos lovasnap veszi kezdetét: 9 órától díjugrató napot tartanak főzőversennyel és díjugrató versenyekkel, idomítás-bemutatókkal. 19 órától fellép a Kredenc együttes, utána lovasbál.

Kredenc Fehér - Az akácfa jaj, de nagyon régen volt


Ásotthalmon a sportpályán másodszor rendeznek dél-alföldi lakodalmas fesztivált. Este Csocsesz, majd a 3+2 élőben hasít.

Vasárnap Valahol Európában, harmadszor is a szabadtérin.

A Hungarikum Fesztivál programjaiból a magyar kutyafajták bemutatójára (16 órától) és a Super 8 mm Fesztiválra (18 órától) hívnánk fel külön a figyelmet.

A veterán autók 9 órától ismét tesznek egy kört a városban, majd bekapcsolódnak a Hungarikum Fesztiválba.

Szentesen este hattól térzenét lehet hallgatni a városi fúvószenekar előadásában.

Apátfalván kilenctől megmutatják magukat és a gépeiket a versenyzők, hogy aztán déltől megkezdődjön a verseny.

Fábiánsebestyénben 8 órától sakkversennyel indul a falunapok zárónapja. A fesztviál este fél tíz után öt perccel zárul tűzijátékkal.

Az algyői lovasnapokon a vasárnap a fogathajtásé: 9 órától vonulnak fel a fogatosok, 11 órakor kezdődik az akadályhajtás, a napot lovasbemutatók és néptánc színesíti. 17 órakor fellép a mesterhármas harmada, Bunyós Pityu, 18 órakor tombola, a fődíj egy csikó.

Mesterhármas - Fásy Ádám, Bunyós Pityu, Sláger Tibó

Olvasóink írták

 • 5. Smerdis 2011. augusztus 14. 11:56
  „köszi, hátha ma kijutok!”
 • 4. hopelyhem 2011. augusztus 14. 10:10
  „És ma este is ezt vetítik a Hungarikum Film Fesztiválon. Ez lesz a fesztivál záró akkordja!”
 • 3. Smerdis 2011. augusztus 13. 22:15
  „tegnap volt :)”
 • 2. julesésjim 2011. augusztus 13. 13:49
  „A vetítések, így a Vad Magyarország - A vizek birodalma - c. természetfilm (2011. német-magyar, rendezte: Török Zoltán) is a Széchenyi téren lesznek.”
 • 1. Smerdis 2011. augusztus 12. 13:01
  „tudja vki, hogy a programban meghirdetett filmeket hol lehet megnézni? a széchenyi téren nyomják kivetítőn? gondolok itt pl a mai Vad Magyarország - A vizek Birodalma c filmre. kötelező darab.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Napos, napos, napos!

Laptop és mobil stick a kézbe, irány a természet! Gyönyörű idő lesz ahhoz, hogy a hétvégén a szabadban olvasson minket! Tovább olvasom