Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Michelin-csillagos lazactatár a Hanságiban

Szeged - Bemutatóval egybekötött élménybeszámolót tartottak csütörtökön a Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakiskola és Szakközépiskola Németországban, Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban, Finnországban, Ausztriában és Görögországban járt diákjai.
Szakács-, pincér- és cukrásztanulóik 3-4 fős csoportokban utaznak külföldre, ahol egy hónapos szakmai gyakorlatot végeznek 4-5 csillagos szállodákban és éttermekben. A külföldön tanult receptek alapján készült ételekből a tanulók csütörtökön kóstolót készítettek a a vendégeknek.

Készül a lazactatár sült buggyantott tojással Torsten Nordmeyer módra. Fotó: Karnok Csaba
Készül a lazactatár sült buggyantott tojással Torsten Nordmeyer módra. Fotó: Karnok Csaba

A rendezvény díszvendége a Hansági német, hamelni partneriskolájának Michelin-csillagos szakácsa, Torsten Nordmeyer volt, aki egy német specialitást mutatott be. A lazactatár sült buggyantott tojással Michelin-csillagos módra úgy készült, hogy előbb a feldarabolt lazacot uborkával, vöröshagymával összekeverte, ízesítette, a marinírozott avokádókarikára helyezte a sztárséf, majd a posírozott tojást tésztacsíkokkal körbetekerte, és aranybarnára sütötte.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sportolók főznek a Kapocs Ételbárban

Sportolók veszik át a konyhát március 22-én, szombaton a Kapocs Ételbárban, a Jókai utcai nagyáruház udvarában. Tovább olvasom