Délmagyar logó

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 35°C Még több cikk.

Micsoda ˝termés˝! Egy nap alatt 502-szer intézkedtek a rendőrök Csongrád megyében

Csongrád megye – Ezek közül 43 esetben bűncselekmény, míg 39-szer szabálysértés miatt kértek rendőri segítséget az állampolgárok. 22 illegális migránst fogtak el, 6 esetben pedig bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható embert állítottak elő a rendőrök.
Néhány érdekesebb eset:

– egy Németországban körözött Mercedest tartóztattak fel a Röszke autópálya-határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő rendőrök tegnap délben. A járművet egy cseh férfi vezette. Egy Porsche Cayenne-t pedig a román rendőrség körözött. Utóbbival Magyarországra szeretett volna belépni egy szerbiai állampolgár Röszkénél. A rendőrség mindkét autót lefoglalta és értesítette a külföldi hatóságokat.

– Nagylakon egy európai elfogatóparancs hatálya alatt álló moldáv állampolgárt fogtak el a rendőrök. Őt a Mátészalkai Városi Bíróság körözte bűncselekmény elkövetése miatt. A férfit a rendőrség őrizetbe vette, további sorsáról a körözést elrendelő hatóság dönt.

– a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság járőrei egy 28 éves helyi lakost fogtak el tegnap este. Ellene a Szegedi Törvényszék BV csoportja bocsátott ki elfogatóparancsot.

– bűncselekmény miatt körözte a Csongrádi Rendőrkapitányság azt a férfit, akit tegnap délelőtt fogtak el a járőrök a Fő utcán. A férfit előállították és gyanúsítottként hallgatták ki.

– egy sándorfalvi ház lakosai kértek segítséget tegnap este a Szegedi Rendőrkapitányságtól, ugyanis egy 54 éves férfi késsel fenyegetőzve bement az udvarukra, majd onnan a felszólítás ellenére sem akart kimenni. A helyszínre siető rendőrök végül megoldották a helyzetet, a férfit megbilincselték és előállították. Magánlaksértés bűntette megalapozott gyanúja miatt indult ellene büntetőeljárás.

– lakossági bejelentés alapján fogtak el két garázsfeltörőt a rendőrök Szegeden tegnap este. A segélyhívóra egy állampolgár jelentette be, hogy két ember garázsajtókat próbált kinyitni az Árva utcában, de mivel nem jártak sikerrel, tovább indultak. A bejelentő által adott személyleírás alapján a rendőrök átvizsgálták a környéket és igazoltattak is két férfit, akik először mindent tagadtak. Az egyenruhások azonban a közelben megtalálták azt a zárfésűt, amit a 44 és a 37 éves szegedi lakos használt. A rendőrök mindkét gyanúsítottat előállították, lopás kísérlete miatt indult ellenük büntetőeljárás.

Olvasóink írták

 • 10. Casablanca 2012. szeptember 06. 12:38
  „A jó helyen lévő társasházi lakásom melletti szomszéd házba 6-8-10 fős (ki tudja mennyi?) roma család költözött a kb: 10 négyzetméternyi házrészbe.

  Azóta megy a zene magnóról hajnalig, látom, hogy non-stop villog a TV, gyakorlatilag az udvaron élnek, szövegelnek - hangosan. Víz, fűtés, kémény nincs a házrészben, de gyerekkel, kutyákkal, macskákkal ott laknak!

  Miből futja nekik a horribilis villanyszámlára, a műholdas tv-vételezésre?!

  A roma család hajnalig zajong, de ehhez még hozzáadódik az út forgalma, a környékbeli kocsmák elviselhetetlen zsivaja, a kutyák folyamatos ugatása, az utcán mászkálók ordítása... Több hónapja nem alszik a környék, mert bezárt (hőszigetelt, modern) ablakok mellett is mindent hallani!

  Délelőtt a roma szomszédok alszanak. Mikor reggel eljöttem, minden ablak-ajtó zárva, csend van, szundiznak, én meg hajnalban állok a buszmegállóba, megyek dolgozni...

  Ez ellen a magatartás ellen jogszabályokkal fellépni értelmetlen. A csendháborítást szabálysértési bírsággá emelném és a városból kitiltással szankcionálnám!”
 • 9. Maros13O 2012. szeptember 05. 23:46
  „<moderálva>”
 • 8. Kircsi 2012. szeptember 05. 20:10
  „Az 502-ből gondolom 487 volt közlekedési. Az intézkedések ideje alatt gondolom kiraboltak úgy fél tucat nyugdíjast a licheisteini szimfónikusok.”
 • 7. linca 2012. szeptember 05. 19:47
  „De most már legalább lesz roma gárda is!! Nehogy véletlenül a magyarokvisszalopják az értékeiket!!”
 • 6. maug 2012. szeptember 05. 19:46
  „Mi ez a cikk? Dicsekszenek a rendőrök, hogy mennyi bűncselekmény történik? 43 bűncselekmény történt és csak 6 elkövetőt fogtak meg? Ebből is kétszer a lakosság hívta ki őket és úgy fogták meg. Ezt hívják közbiztonságnak? És mi a többi 35 bűncselekmény? Gondolom betörés, lopás. Mindenki rettegésben él, de gondolom AZ 502-ből 400 db az csak az átlag emberek lehúzása egy kis bírsággal. Inkább a bűnözőket fognák meg. Majd az legyen legközelebb a hír, hogy nem történt csak 5 bűncselekmény az egész megyében. Addig inkább foglalkozzanak azzal ami a dolguk lenne: előzzék meg a bűnt.”
 • 5. linca 2012. szeptember 05. 19:45
  „1. csonakos 2012.09.05. 11:44
  Eltlet a két hét és rend van itt! Vagy mégsincs rend!

  Még nem telt le a két hét!
  Vagyis még nem mondták mikortól két hét!!”
 • 4. Qllancs 2012. szeptember 05. 15:17
  „A munkanélküliség, a pénz telenség ide vezet.Még több lopás, csalás esetleg gyilkosság fog történni .
  a TV 2 1 órán keresztül : csak a megtörtént bűneseteket olvassa fel.
  a rendőrség nem lehet ott mindenütt. Sintér s . azt mondta : még több rendőr lesz az utakon. Bár máskor is mondott ez a fazon hülyeségeket !”
 • 3. kormoska 2012. szeptember 05. 12:10
  „Országosan és Csongrád megyében is újra nő a bűnözés és a közlekedési szabálysértések száma. Ezt már a nagy hatalmú Pintér Sándor sem tudja tovább kozmetikázni!
  Megvonták vagy csökkentették a segélyezését-ellátását azoknak akik rászorultak,illetve abból éltek.Munkát viszont nemigen adtak helyette,ezért egyesek kényszerből rákaptak az életvitelszerű bűnözésre.....,könnyű pénz.
  Az utakon pedig a sofőrök egyre jobban nyomják,mert egyre több dolgot kell elintézni ugyanannyi idő alatt,az emberek kapkodnak,rohannak.Egyre többen ülnek hulla fáradtan,bódultan vagy ittasan a volánhoz,muszájból vagy poénból.Elkeserítő!”
 • 2. honecker601 2012. szeptember 05. 11:48
  „Sándorfalván tegnap két c..ány gyerek kötözködött mindenkivel, részegek voltak, a központi non-stop boltban is csinálták a fesztivált, velem is összeakadtak, adni akart az egyik egy pofont, nem sikerült neki, viszont nekem nagyon türtőztetni kellett magam, hogy nehogy úgy megcsapjam, hogy ott maradjon! A kiérkező rendőrök nem is foglalkoztak az esettel, azt mondták, hogy ha visszamennek, akkor hívjuk a szegedi rendőröket. Ennyit a közbiztonságról! <moderálva>”
 • 1. csonakos 2012. szeptember 05. 11:44
  „Eltlet a két hét és rend van itt! Vagy mégsincs rend! Gyilkosság gyikosság hátán, betörés, lopás minden szinten. Arról, hogy a belterületi kertekből is lopják a zöldségféléket meg nem is szólnak a tulajdonosok mert nincs értelme. Nő a szegénység szaporodnak a különböző bűncselekmények, mert ebben az országban egyébként rend van! Rend, a Cinege utcában!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Facebookon nyert bútorokat a mórahalmi óvoda

A Faceookon rendezett versenyen a legtöbb lájkot a mórahalmi óvoda kapta. 300 ezer forintnyi bútort kap az intézmény. Tovább olvasom