Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 3°C Még több cikk.

Midibuszunk már van, utasunk még nincs

Kipróbáltuk a Franciahögyön hétfő óta közlekedő midibuszt. A tesztjárat félóránként indul, negyedóra a menetideje, de egyelőre alig használják az utasok.
- Hétfőn álltunk forgalomba, nemcsak az utasok, de még mi is ismerkedünk vele. Amikor a 8-as troli elindult, sokáig üresen járt, ennek is adni kell némi időt - véli Attila, a Franciahögyön hétfő óta közlekedő midibusz egyik sofőrje. Felültünk kedden a 9.30 órás járatra, hogy teszteljük mennyien használják a a cseh SKD Trade Kft. tisztán elektromos üzemű kisbuszát.

Midibuszunk már van, utasunk még nincs - GALÉRIA

Napi 44 ezer forintért üres

Megírtuk, a jármű reggel 7 és este 8 óra között jár, félóránként. A busz akkumulátorainak feltöltése napi 44 ezer forintba, azaz az egy hónapos próbaútra 1,2 millió forintba kerül. Az érintett környék lakóinak Kalmár Ferenc kereszténydemokrata önkormányzati képviselő a hétvégén szórólapon is eljuttatta az információkat és a járattal kapcsolatos kérdőívet.
A 28 személyes busz a Tesco parkolóból indult, üresen. Végighajtunk a Körtöltés utcán, majd a Makkoserdő soron, a megállóhelyeknél nincs felszálló. Buszmegálló táblákat ugyan kihelyeztek, de semmilyen információt nem találnak itt az utasok, hogy milyen járat is használja ezeket. A szélvédőn öles betűkkel olvasható: TESZTJÁRAT, sofőrünk szerint sok utas ezért sem tudja eldönteni, hogy felszálljon-e.

Miközben a Csongrádi sugárút felé tartunk, sokan megnézik a robusztus, szokványosnak egyáltalán nem nevezhető járművet. Ott sem száll fel senki, pedig legalább 15-20-an várakoznak. Visszafelé a Nádas utcán és a Makkoserdő soron sem veszünk fel utast, de végül csak nem maradunk "üresjárat": egy hölgy a Körtöltés utcától egy megállót jön velünk a Tesco parkolóig.

- A lakásom és az édesanyám otthona között éppen egy megálló van, nekem áldás ez a busz, naponta többször is használni fogom. A közös gyűléseken rendszeres téma volt a helyi közlekedés, már kérvényt is akartunk írni - mondta Mucsi Ernőné.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lázár visszavonta a feljelentést

Portálunk hozzászólói ellen indított eljárást, miután azok a másfél éve történt halálos kimenetelű közúti balesete után megsértették becsületét. Tovább olvasom