Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Miért fütyülnek a munkások a nők után?

Szeged - Bizonyítani akarnak társaiknak, ezért kiabálnak a nők után az utcán dolgozó munkások – vallja a szexuálpszichológus. Mit tesz a gyengébbik nem? Egyesek útvonalat váltanak, mások beszédbe elegyednek, nevelési célzattal.

– Telefonon nyomják a zenét, beállnak a lapáttal egy pózba, és beszólogatnak a lányoknak – írja egy lány az egyik közösségi oldal üzenőfalán a szegedi építkezéseken, felújításokon dolgozó munkásokra utalva. Az internetes portálon már több mint tízezer tagot számlál az „Utálom, amikor munkásemberek fütyülnek utánam!" csoport.

Csak kacérkodás

Hol a határ az elfogadható és a nem elfogadható megjegyzések között? Rusz Edit szerint ezek a beszólások szinte minden esetben kacérkodások, játszadozások. – A beszólogató munkásoknak nincsenek terveik velünk, ezért nem is kell őket komolyan venni. A legjobb, amit tehetünk, hogy szó nélkül továbbhaladunk egy mosoly kíséretében, és zsörtölődés helyett inkább megpróbáljuk bóknak tekinteni az elhangzottakat. Vigyáznunk kell azonban, hogy munkásaink önbizalmát ne növeljük túlságosan, mert az a mögöttünk haladó nő nyakába zúdulhat.

– Kétszer is meg kell gondolnom, merre megyek, ha rövidnadrág van rajtam, de talán a legjobb megoldás kerékpárral közlekedni. Akkor nincs idejük beszólogatni – mondja Kovács Anna, aki mindennap megtapasztalja az utcán kemény munkát végző férfiak pajzán jókedvét.

– A férfiak elsősorban a női szépségre fókuszálnak – mondja Rusz Edit szexuálpszichológus. – A munkások csapatban dolgoznak, nincs támadható felületük, és nem kell félniük a visszautasítástól. Feladatuknak érzik bizonyítani a többiek előtt, hogy mennyire vagányak, határozottak és férfiasak. Ha nem füttyögnének, és nem kiabálnának a nők után, gyávának tűnnének, és a férfiasságukat tennék kockára – fogalmaz a szakember.

Mit tehetünk?

– Általában a következőt mondom, ha ilyesmivel állok szemben: Jó napot kívánok! Először is tanuljon meg köszönni, és engedje meg, hogy megjegyezzem, ön nagyon közönségesen viselkedik, és én a maga helyében ezen sürgősen változtatnék. Majd továbbsétálok. Általában ilyenkor nagyon megdöbbennek. Volt már rá példa, hogy a férfi elgondolkodott, és ezt követően minden reggel így köszönt: Jó reggelt kívánok, kisasszony, szép napot önnek! És jólesett visszaköszönni, mosolyogni és görcs nélkül elsétálni köztük! – olvastuk egy tapasztalt nő szavait az egyik internetes fórumon.

Olvasóink írták

 • 9. bánki 2011. szeptember 04. 07:59
  „1. 620829 2011.09.03. 12:09

  Segédjegyzői fogalmad sincs az IQ-rol. ( inteligencia koeficiens -intelligenciahányadosról ) Nem sok köze van az iskolai végzettséghez.


  A témáról meg az a véleményem, hogy a csinos és átlagos IQ -al rendelkező hölgyeknek igeni tetszik, ha hímneműek megbámulják, ne adj isten ,,beszólnak".

  A szinglik és a hp. -k meg nem játszanak !”
 • 8. 620829 2011. szeptember 03. 18:01
  „5. ValakiaSOKKözül 2011.09.03. 17:08
  na azért azt is tudni kell, hogy a nők jelentős része a reggeli öltözködésnél jól összeválogatja azon ruhadarabokat, mely után egy egészséges ember percekig leblokkol.....és tudják magukat úgy riszálni, hogy vak aki nem veszi észre....
  és igenis a nők szeretik azt, ha szolidan, de beszólnak nekik, vagy egy bájos mosolyt, feltűnő pillantást tesznek rájuk ... :)

  Van benne igazság...a mai hölgyek nagyon alul öltözött rétege-azért mutatja meg a LEHETŐSÉGEIT-ESETLEGES ADÓMÁNYAIT...ADOTTSÁGAIT---mert így szeretne arany-gyémánt bankkártyás eltartót találni...ja és a poén , hogy nagyon n em is tagadják eme ténykedésüket.”
 • 7. 620829 2011. szeptember 03. 17:58
  „4. babar 2011.09.03. 15:52
  620829
  Látom nálad X5 körül forog a világ :) Adsz skájp elérhetőséget? Kérdeznék..

  Nem az x5 körül forog....de ezzel találkozom sokat...bmw-passat-audi-merci...<moderálva>.
  Kérdezzél szívesen...itt is válaszolok....egy email cím:hedgefund@citromail.hu------ez nem skype...ez email.”
 • 6. partsap 2011. szeptember 03. 17:26
  „Nemrégen egy hölgyismerősömtől a következőt hallottam:
  "Az már gáz, ha a melósok sem fordulnak meg utánad"
  :D:D
  Valahol jólesik a lányoknak a figyelem, nyilván a suttyó beszólások már nem annyira, de azért valljuk be magunknak, mindenkinek jól esik egy hiúságlegyezgetés:)”
 • 5. ValakiaSOKKözül 2011. szeptember 03. 17:08
  „na azért azt is tudni kell, hogy a nők jelentős része a reggeli öltözködésnél jól összeválogatja azon ruhadarabokat, mely után egy egészséges ember percekig leblokkol.....és tudják magukat úgy riszálni, hogy vak aki nem veszi észre....
  és igenis a nők szeretik azt, ha szolidan, de beszólnak nekik, vagy egy bájos mosolyt, feltűnő pillantást tesznek rájuk ... :)”
 • 4. babar 2011. szeptember 03. 15:52
  „620829
  Látom nálad X5 körül forog a világ :) Adsz skájp elérhetőséget? Kérdeznék..

  A témához: Ma reggel pont tanúja voltam egy "beszólásnak". Mikor már nem látták a melósok a nő arcát egy elégedett jóleső vidám mosolyt láttam rajta...Szóval a nő mindig megsértődik??
  Szerintem csak akkor ha beszólnak neki, vagy ha észre sem veszik!!!
  Hehehe”
 • 3. Apátfalvi** 2011. szeptember 03. 13:59
  „2.

  "a helyükben a tisztelt hozzászóló se, meg a cikkíró se viselkedne másként.."

  Ezt most komolyan mondod? :D Miért, egy kiásott gödörben állva, vagy egy cső lefektetésénél az agy valami furcsa késztetést érez arra, hogy füttyögést kezdeményezzen, vagy mi? :D Ez valami új, angol kutatók által kimutatott dolog? :D Még nem hallottam róla... Amúgy meg nem a munkásokat nézik le, hanem a tahókat. Nem megsértődni kell, hanem normálisan viselkedni.”
 • 2. t680822g 2011. szeptember 03. 12:57
  „Azért nem kéne ennyire lehúzni a melósokat, a helyükben a tisztelt hozzászóló se, meg a cikkíró se viselkedne másként... Nem kell itt megjátszani a lovagias embert... Nem különb itt a melósoktól a többi dolgozó ember, elég csúnya ilyen az ilyen "felsőbbrendű", elítélő hangnem...”
 • 1. 620829 2011. szeptember 03. 12:09
  „Az a baj , hogy pont ez a réteg sajnos ÍQ terén nagyon szegényesen lett születéskor elengedve-és a belső sőtétséget-a kisebbségi érzést-kivül próbálják meg orvosolni---tanulni kellett volna szorgalmasan-a tudás hatalom---még ha néhányan bár diplomát szereznek is , de vele jól eladható és piacon keresett tudást nem kapnak-azaz értelmetlen és tartalmatlan --BÁR DIPLOMA FEIRATTAL RENDELKEZŐ SEMMIT TARTHATNAK A KEZÜKBEN....SAJNOS AMAI I KÉPZÉS MAJD KÉTHARMADA ILYEN !!!

  AZ EMBERNÉL MEG EGYÉBKÉNT IS AZ SZÁMÍT AMI A SZÁJÁN KIJÖN ÉS NEM AZ AMI BEMEGY......csak sajna AZ EMBERI MINŐSÉGET-FELELŐSSÉGTUDATOT---nagyon kevesen élik ma meg kis hazánkban !

  A külsőségekbe menekülés pedi egy szerencsétlen segélykérése....lelkiegyensúlytalanság-önértékelési zavar-kisebbségi ÉRZÉS .....még akkor is ha kigyúrtam X5-sel halad.....UGYANIS ÍGY PRÓBÁLNAK MEG KOMPENZÁLNI !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hoffmann: a kormány erősítené a felsőoktatást és a köznevelést

A kormány szándéka, hogy talpra állítsa, erősítse a felsőoktatást és a köznevelést - jelentette ki… Tovább olvasom