Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Miért tűntek el a kommentek?

Szeged - Vasárnap 0 órától kampánycsend lépett életbe, amely a mai önkormányzati választások lezárásáig, 19 óráig tart. Ebben az időben cikkeinkhez nem lehet hozzászólni.
Kampánycsend lépett életbe vasárnap éjféltől az ország egész területén a mai önkormányzati választások miatt. A vasárnap este 7 óráig tartó, összesen 19 órás korlátozás valamennyi helyi és országos terjesztésű, írott vagy elektronikus médiumra is érvényes.

A kampánycsend az elmúlt húsz évben most először csak a választás napjára korlátozódik. Korábban, még a legutóbbi országgyűlési képviselő-választáson is már szombaton hajnalban megkezdődött a kampánycsend, így az akkor 43 óráig tartott.

A hivatalos kampány Magyarországon július 15-én vette kezdetét, amikor Sólyom László akkori köztársasági elnök kiírta az önkormányzati képviselők választását.

Kampánycsend a delmagyar.hu-n

A kampánycsend ideje alatt a delmagyar.hu nem közöl a kampánnyal, a választásokon részt vevő szervezetekkel, jelöltekkel kapcsalatos újabb híreket, közvélemény-kutatási eredményeket. Korábbi cikkeink olvashatók az oldalunkon a kampánycsend idején is, azonban azokat a nyitó oldalról közvetlenül nem lehet elérni. A delmagyar.hu cikkeinél a hozzászólási lehetőséget szüneteltetjük a kampánycsend alatt.

A nyár elején megváltoztatott választási eljárási törvény értelmében a kampánycsend vasárnap 0 órakor kezdődik és a szavazóhelyiségek bezárásáig, vagyis este 7 óráig tart, ezen időszak alatt kampánytevékenységet folytatni tilos.

A törvény úgy rendelkezik, hogy "a kampánycsend megsértésének minősül a választópolgárok választói akaratának befolyásolása". Így például tilos a választók szervezett szállítása a szavazásra, vagy számukra étel-ital adása.

Tilos továbbá pártjelvények, zászlók, pártszimbólumok, a jelölt fényképét vagy nevét tartalmazó tárgyak osztogatása, választási plakát elhelyezése, vagy a választói akarat befolyásolására alkalmas információk szolgáltatása elektronikus vagy más úton.

Kampánycsendsértésnek számít az is, ha a tiltott tevékenységet nem jelölt vagy jelölőszervezet végzi, sőt akkor is, ha a törvénysértőt nem találják meg. A választási bizottságok így megállapíthatják a kampánycsendsértés tényét abban az esetben is, ha az elkövető személye ismeretlen marad.

Olvasóink írták

 • 6. Tyt 2010. október 03. 23:01
  „,”
 • 5. dublini 2010. október 03. 22:04
  „ÉÉÉn is hozzászolok :)”
 • 4. Fremen 2010. október 03. 21:49
  „Ok, ok, most kampánycsend volt, de miért nem lehet hozzászólnia Lázár Szvetozár nevű rendőrségen alkalmazott alakról szóló hírekhez?:)”
 • 3. rolee 2010. október 03. 20:53
  „Hozzászóltam”
 • 2. tom_peris 2010. október 03. 19:42
  „szoljon hozzá valaki más is!!! lééégyszíííí!”
 • 1. tom_peris 2010. október 03. 19:36
  „megfogadtam hozzászólok amint lehet!

  hozzászoltam! jupííí”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Trendi őszi/téli ruhák a plázából, desszertnek

Az őszi és téli kollekciókat mutatták be a Szeged Plaza üzletei szombat délután. Tovább olvasom