Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Mignon és katona Árgyélus királyfi palotájában

Mignon és katona Árgyélus királyfi palotájában
Telt ház volt szombat délelőtt az Árgyélus királyfi című meseopera előadásán, melyre a Korábban Érkeztem Alapítvány hívta meg a vele kapcsolatban álló családokat.
A látványos mesét nagy tapssal jutalmazták a nézők, ezzel azonban még nem ért véget a program. A különleges előadáson ugyanis ezt követően a gyerekek is színpadra léphettek, mégpedig saját jelmezükben. A király, Mortadella, Árgyélus és Tündér Ilona pedig a nézőtéren ülve figyelte, hogyan pózol a gyönyörű palota díszletében Piroska, Mignon, cowboy, transformer vagy éppen fegyveres katona.
Mignon és katona Árgyélus királyfi palotájában. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA


Gyüdi Sándor konferálta fel a közel száz jelmezes gyermeket, akikkel néha meggyűlt a baja. Hogy hívnak? Auróra. És mi az igazi neved? Horváth Auróra – hangozott a párbeszéd a királylánynak öltözött gyerekkel. Hogy ezután nem sokkal egy rózsaszín fülekkel érkező kislányt úgy mutatott be, mint aki majdnem Playboy nyuszi – ezek után megbocsátottuk neki.

A pillanatot, amikor akár egy két és féléves kislány is a Szegedi Nemzeti Színház színpadára léphetett, fotós örökítette meg minden egyes család részére, majd készült egy nagy csoportkép is a darab főszereplőivel. A jelmezesek mindemellett ajándékot is kaptak. A rendezvény célja az volt, hogy a sok gonddal küszködő családok egy délelőttre felhőtlenül kikapcsolódhassanak – láthatóan ez meg is valósult.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Grecsó Krisztiánról tanulnak az egyetemen

Grecsó Krisztiánról tanulnak az egyetemen
A magyar paraszt - Móricz Zsigmondtól Grecsó Krisztiánig címmel indít kurzust Szilágyi Zsófia az SZTE-n, ahol a szegvári születésű író több munkája is górcső alá kerül. Tovább olvasom