Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Migránsoknak lehet köze a bűncselekményekhez?

Két hét alatt több betörés is történt Algyőn. Az egyik helyről sikerült lopnia a besurranónak, a másik helyen a betörőt rajtakapták. A rendőrség nyomoz, de részleteket nem árul el. Egyesek szerint a nagyfai migránsoknak van közük a bűncselekményekhez.
– Késő este azt hallottuk, hogy valaki motoszkál az előszobában. Kimentem, és egy idegen férfit láttam kutakodni a holmink között – mondta Császár József. Az algyői férfi a nagyközség központjában lakik, Molnár Áron polgármester szomszédja. – Rákiáltottam a betörőre, aki ezután kiszaladt az udvarunkra, átugrott a kerítésen és elmenekült. Szerencsére semmit nem tudott magával vinni – emlékezett vissza a férfi a január 9-én történt eseményekre.

Császár Józseféknek van kutyájuk, de az éppen szundikált a betörés alatt. – Bekameráztatjuk a házat, ami 150 ezer forintba kerül – magyarázta. A férfi úgy hallotta, hogy a napokban egy idősebb nőhöz is betörtek Algyőn, akinek a házát kamerák is őrizték. December legvégén pedig két szomszédos, Csángó utcai magánházba mentek be ismeretlenek, ahonnan sikerült is értékeket magukkal vinni. Úgy tudjuk, ékszert és készpénzt vittek magukkal a tolvajok, akik vélhetőleg a hátsó kerítéseken át jutottak be a házakba. A Csángó utcai épületek kívülről szinte erődítményeknek tűnnek, és mindkét portát nagy testű kutyák őrzik.
 
Kazai Géza mindig zárva tartja a kaput. Fotó: Schmidt Andrea
Kazai Géza mindig zárva tartja a kaput. Fotó: Schmidt Andrea


– A rendőrség tud a bűncselekményekről. A nyomozás érdekeire való tekintettel több információt egyelőre nem áll módunkban közölni. A Szegedi Rendőrkapitányság a rendőri jelenlétet megerősítette – tudatta lapunkkal a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányág sajtószolgálata. A helybeliek a korábbiakhoz képest valóban több rendőrautót látnak az algyői utcákon, és a helyi polgárőrség is sűrűbben járőrözik, de a jelek szerint ez a betörőt vagy betörőket nem zavarja.

– Én elégedett vagyok a közbiztonsággal. Mindig zárva tartom a kaput, ennél többet nem tudok tenni – mondta a Csángó utcában élő Kazai Géza. A település Nagyfához legközelebb eső részén azt beszélik, hogy az ottani menekülttáborból engedéllyel kijáró migránsoknak lehet közük a bűncselekményekhez, akik időről időre feltűnnek a nagyközségben. December végén írtuk meg, hogy ismét több hónapig maradhatnak a menekültkérelemért folyamodó határsértők a nagyfai befogadóállomáson (2015. december 17.: Újra hónapokig időznek Nagyfán a migránsok).

– Bár csak egy pillanatra láttam a betörőt, kizártnak tartom, hogy migráns lett volna – mondta Császár József.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fátyláról ismerszik meg a menyasszony

Fátyláról ismerszik meg a menyasszony
Azoknak, akik 2016 nyarát választják menyegzőjük idejének, érdemes télen elkezdeniük a szervezést, és ennek a menyasszonyi ruhával kell kezdődnie, ehhez idomul minden más. Tovább olvasom