Délmagyar logó

2016. 12. 04. vasárnap - Borbála, Barbara -5°C | 4°C

Mikó Tivadar a centrumelnök

Mikó Tivadart, a Patológiai Intézet igazgatóját választották meg szerdán a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Orvos- és Egészségtudományi Centruma elnökének.
Három pályázó közül Mikó Tivadar, a Patológiai Intézet igazgatója, tanszékvezető egyetemi tanár, a biopoliszprojekt vezetője lett a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE) belüli legnagyobb szervezeti egység, az egészségtudományi centrum új (harmadik) vezetője – tudtuk meg Lonovics János leköszönő centrumelnöktől, az SZTE általános rektorhelyettesétől. Az eddigi szabályoknak megfelelően az egyetemen belül az orvos-, illetve a gyógyszerész-tudományi kar tanácsa együttes ülésén, de külön-külön „ötven százalék plusz egy" szavazatnál több voksot kellett összegyűjtenie a nyertesnek.

E támogatottságot szerdán megszerezte Mikó Tivadar, aki így lehetőséget kapott arra, hogy (az orvostudományi kar honlapjáról interneten is elérhető) programját megvalósítsa. A centrum szerepét erősíti az új felsőoktatási törvény azzal is, hogy e szövetséget például vagyonkezelői jogokkal ruházza föl, illetve – az egészségügyi tárcán keresztül – az egészségtudományi képzés fejlesztése érdekében külön források biztosítását írja elő. A centrum keretében elkezdett és kiteljesedő integrált egészségügyi ellátás, illetve a Nemzeti fejlesztési tervbe is illeszkedő biopoliszprojekt megvalósításával pedig Szeged valóban központként emelkedne ki a dél-alföldi, sőt: az eurorégióból.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bizonytalanok nyomában

A pártok óriási harcot folytatnak a bizonytalan szavazók voksaiért, mert tudják, rajtuk múlik, ki… Tovább olvasom