Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Mikrobiológiával a talajminőségért

Szeged - A talajok minősítésére alkalmas, komplex kémiai-fizikai-mikrobiológiai eljárásokat értékeltek. A SOILMAP projektnyitó konferenciáját pénteken tartották az SZTE újszegedi Biológiai épületében.
A magyar-román határ menti régió agráriumának fejlődését támogató projektet Vágvölgyi Csaba, az SZTE Mikrobiológiai Tanszékének vezetője mutatta be. A gabonafélék fuzáriumos betegségeivel szembeni védekezési lehetőségekről Mesterházy Ákos (szegedi Gabonakutató Nonprofit Kft.), a talajminősítésre használható kémiai indikátorokról Isidora Radulov (Bánáti Agrártudományi és Állatorvosi Egyetem, a talajok enzimaktivitásának vizsgálatáról Manczinger László (SZTE), a talaj-talajvíz rendszer védelmével kapcsolatos információ alkalmazási lehetőségéről Dorin Tarau és Daniel Dicu (Pedológiai és Agrokémiai Tudományok Hivatala, Temesvár), a gombák talajból történő kimutatására alkalmas molekuláris módszerekről Varga János (SZTE) beszélt. Az intézmények közti kutatócsere eredményeként elkészül a régió talajtérképe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fizika Napja Szegeden - csodákat láttak az érdeklődők

A Juhász Gyula Tanárképző Főiskola épületében megrendezett tudományos napra apró gyerekektől a nagymamákig rengetegen voltak kíváncsiak. Tovább olvasom