Délmagyar logó

2015. 10. 05. hétfő - Aurél 13°C | 22°C

Mikulás-csomag, csokitojással

Szeged - Szereptévesztő Kinder-meglepetés, csokidíszekkel felturbózott, színes ceruzás, kifestős: Mikulás-csomagokat hasonlítottunk össze szegedi üzletekben.
Az ünnepek közeledtével az áruházak pénztárgépeinek futószalagján egymást követik a karácsonyfadíszek, girlandok, csomagolópapírok és Mikulás-zacskók. A Cosmo cég Lidlben kapható Mikulás-csomagjába az egyetlen, 40 grammos Mikulás mellé mindössze három csoki karácsonyfadíszt rejtettek. Tagadhatatlanul a legolcsóbb mind közül, és már érezzük benne a szenteste hangulatát, de bátran kijelenthetjük: átadáskor nem önfeledt gyermeki mosoly lesz a jutalmunk.

Az elmúlt évekkel ellentétben sokkal kevesebb előre gyártott egységcsomagot kínálnak a boltok. A miértre az egyik Coop üzletben találtuk meg a választ, ahol 700 forintért árulnak egy első látásra egészen tömzsi Mikulás-csomagot a Bocitól. A szatyorba egy 60 grammos Télapó, egy 50 grammos táblás csoki, egy nápolyi szelet és három szem szaloncukor került. Ha azonban külön vásároljuk meg a felsorolt tartalmat, mindez már csak 495 forintunkba kerül.

Az elmúlt évekkel ellentétben sokkal kevesebb előre gyártott egységcsomagot kínálnak a boltok. Fotó: Frank Yvette
Az elmúlt évekkel ellentétben sokkal kevesebb előre gyártott
egységcsomagot kínálnak a boltok. Fotó: Frank Yvette

A Kinder Maxi Mix csomagjába a Penny Marketben futottunk bele. A gyár csokoládéja sok gyermek kedvence, ráadásul évek óta Mikulásokat is készít az ünnepekre. Ezért is érthetetlen, hogy a csomagba egy sem került belőle. A gyerekek helyette tojásokkal vigasztalódhatnak – húsvétkor valószínűleg csokitélapót találnak majd a cipőikben.


A legnagyobb kínálatot – összesen nyolc különböző márkájút számoltunk össze – a Tescóban találtuk. Az egyikbe a csoki mellé bögrét, a másikba plüss jávorszarvast, a harmadikba kifestőt és színes ceruzákat csempészett a gyártó. Csokimikulásból szerencsére itt nincs hiány. Még a legolcsóbb zacskóba is kettő – egy kisebb és egy nagyobb – jutott belőle.

Moderálásra küldöm 5. boya2 2009.12.03. 15:14

Én a kislányomnak nem veszek előre gyártottat!!Magam készítem,és azt teszek bele amit tudom hogy szívesen megeszi!!És örül neki!!

Moderálásra küldöm 4. Kasza 2009.11.18. 23:36

székely
Anno az volt benne amit a Muter meg a Fater bele pakolt azt, annak is örültünk.
Most meg ,lejárt szav idős mocsokkal van telekúrva,drága zsetonért.

Moderálásra küldöm 3. székely 2009.11.17. 17:22

ezek sem olyanok már mint régen ! :( anno tele volt minden mi joval, mostmeg alig van benne valami és drágább is !

Moderálásra küldöm 2. tapsi 2009.11.17. 09:31

azért nem vennék 149 Ft-os csomagból... :D

Moderálásra küldöm 1. gedeon 2009.11.17. 09:17

Mikulásra csokitojás! Gratulálok! Összetévesztik a szezont a fazonnal.
Az már csak hab a tortán, hogy már szept. végén-okt. elején elkezdték árulni a mikulásokat.hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Díjátadó gálával zárul az opera-fesztivál

A következő cikk betöltéséhez görgessen lejjebb!